AllesMotorkleding

7x Bell helmen die je echt even moet checken

Does this ring a Bell? Bell zag in 1954 het levenslicht nadat Roy Richter in z’n garage een helm ontwierp en uitbracht. En niet zonder succes. De politie in de Verenigde Staten, Evil Knievel en vele andere racers reden met zijn helmen. In 1968 bracht Bell de eerste integraalhelm op de markt. Vandaag de dag is Bell nog steeds een van de grootste en meest toonaangevende helm producenten. Tussen de 2020 collectie zitten ook weer een aantal juweeltjes.

Redactie: Ellen Kox

 

Bell Custom 500 DLX

Bell Custom 500 NX

De helm waar het allemaal mee begon, de ‘500’. Dit ontwerp is door de jaren heen vrijwel ongewijzigd gebleven. Beschikbaar in 6 maten, dus altijd eentje die goed past. Dit model is nog uit te breiden met een bubble viziertje en staat supertof bij een retro outfit en bike!

Bij Bell te koop voor €299,99 

 

Bell Moto-3

Bell Moto-3

Wat als je een crosshelm en de Bell 500 van hierboven zou samenvoegen? Dat zou er ongeveer zo uitzien. De Moto-3 is nog zo’n iconische helm die uit de jaren 70 die zijn rentree heeft gemaakt. Maak ‘m af met een crossbril en het staat onwijs gaaf bij een naked bike, scrambler of cafe racer. ‘Not retro. Original’.

Bij Bell te koop voor €329,99

 

Bell Bullitt Carbon

Bell Bullitt Carbon RSD

Het pareltje uit de ‘2020 Culture collection’ is dan toch wel de Bullitt Carbon RSD. Met het brede gezichtsveld, de leren binnenvoering, de goudkleurige details en een carbon buitenlaag heb je een werkelijk eyecatcher te pakken. Ben je op zoek naar een stijlicoon maar wil je niet inleveren op kwaliteit? Dan zit je goed met de Bell Bullit.

 Te koop voor €739,99 – Kijk voor de BELL dealers op bihr.eu

 

Bell MX9 Adventure MIPS

Bell MX9 Adventure MIPS

Voor de meer avontuurlijke rijder is er de MX9 Adventure. Deze helm heeft looks van een crosshelm, maar de functionaliteit van een integraalhelm. Een zonneklep, een breed gezichtsveld en lekker opvallende kleuren in het ontwerp. Daarnaast is hij voorzien van het MIPS-systeem*, wat de helm extra veilig maakt. Kijk voor de BELL dealers op bihr.eu

Te koop voor €259.99 – Kijk voor de BELL dealers op bihr.eu  

 

Bell Race Star

Bell Race Star

Het vlaggenschip van Bell in het sportsegment; de Race Star. Deze helm is van carbon, aerodynamisch vormgegeven, weegt super licht (1200 gram in XS) en is een plaatje om te zien. Ideaal voor op het circuit, maar ook onwijs gaaf bij je supersport motor!

Te koop voor €799.99- Kijk voor de BELL dealers op bihr.eu

 

Bell Qualifier

Bell Qualifier

Ook in het lagere prijssegment heeft Bell een mooie helm in de collectie, namelijk de ‘Qualifier’. Gebaseerd op de ‘Star’ serie, maar dan vriendelijk(er) voor de portemonnee. Een mooie, sportief ogende helm voor op een naked of supersport motor. Nog een groot pluspunt: hij voorzien van een dubbel-D sluiting. En dat is vrij uniek voor deze prijsklasse!

Te koop voor €129.99 – Kijk voor de BELL dealers op bihr.eu

 

Bell SRT Modular

Bell SRT Modular

Rijd je liever met een systeemhelm, dan heeft Bell ook een geschikte collectie voor jou. De SRT Modular ziet er uit als een sportieve helm, maar dan met de voordelen van een systeemhelm. Deze helm is van glasvezel gemaakt, dus erg duurzaam.

Te koop voor €339.98 -Kijk voor de BELL dealers op bihr.eu

 

* MIPS (Multidirectional Impact Protection System) is een technologie ontwikkeld door hersenchirurgen en wetenschappers om je hoofd beter te beschermen bij een val. Het bestaat uit een extra binnenschaal die ervoor zorgt dat het MIPS-systeem kan draaien bij een impact, waardoor de druk op je hoofd beter verdeeld wordt. Een helm voorzien van MIPS is dus veiliger.

Heb je misschien zelf een helm van Bell, of welk model heeft jouw voorkeur? Laat het ons weten op Instagram of Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *