AllesMotorkleding

10x Musthaves voor motorrijden in een hittegolf

Heb jij het op de motor ook zo heet door de hoge temperaturen de afgelopen dagen? Wij hebben 10 supergave motormusthaves voor jou gespot, die het rijden in extreme hitte toch plezierig maakt!

Redactie: Gadischa Oosterlen / Tessa Deurloo

Luchtige motorjasjes

Het liefst zou je in een T-shirtje willen rijden, maar onbeschermd op de motor, dat laten we natuurlijk niet toe! We hebben daarom een aantal super leuke en luchtige jasjes voor jou gevonden.

1 Furygan Kristen

Zwart trekt hitte aan, kies daarom voor een lichte kleur om de hitte niet aan te trekken. Deze motorjas van Furygan Kirsten is ook nog eens heel stijlvol. Een zeer mooie lederen jas met stoere en getailleerde pasvorm. Hier komen dus ook onze vormen mooi in uit. Met geperforeerd leer dus waait lekker door, ook is er een uitneembare thermovoering. Klik hier voor meer info

2 John Doe Olive Motoshirt

In plaats van een jas, kun je ook kiezen voor een blouse. Ja, je leest het goed! Voor als het echt warm is! Deze stoere blouse met beschermende XTM binnenlaag van John Doe is echt een topper. Hier gaat de wind echt dwars doorheen! Hij voelt superlicht in de hand, maar biedt toch goede bescherming omdat er speciale vezels in het flanel zitten. Ook verkrijgbaar in zwart. Klik hier voor meer info.

 

 

3 Dainese Air -Flux D1 Lady

Dit jasje heeft een strak en stijlvol design geen ritsen of andere toeters en bellen op de jas. De stof is van polyester en super luchtig. Op de ellebogen zitten de beschermende delen. Het jasje is makkelijk te combineren met een kevlar- of leren broek. Klik hier voor meer info.

Luchtige motorbroeken

Wanneer je gaat rijden in warm weer, kies dan een broek die veel lucht doorlaat en vocht opneemt. Bij voorkeur een natuurlijke stof (iets met een katoenmix). Vooral de bikerlegging van John Doe is erg populair, maar we willen je ook een aantal andere voorbeelden laten zien.

4 Segura Costone

Een tijdloze spijkerbroek met skinny fit pasvorm. De stof is van stretch denim, dat lekker meebeweegt en over de gehele lengte is hij voorzien van een slijtvaste binnenvoering. Klik hier voor meer info

 

5 Furygan Paola Duck Blue

Een lekker luchtige broek die met aramidevezels is versterkt. Deze speciale vezel is hitte bestendig en is wel  5 tot 8 keer sterker dan staal. Ook is de kleur weer eens wat anders dan de bekende motorjeans in zwart, grijs of denim blue! Klik hier voor meer info.

 

Luchtig maar goed beschermde schoenen

Schoenen, we kunnen er niet genoeg van hebben! Ook jouw motorgarderobe mag wel wat uitgebreid worden naar luchtige ‘stappers’  of misschien wil je een beetje afwisselen.

6 Motorsneakers Alpinestars

Met een paar luchtige, lichte sneakers op de motor, deze Alpinestars hebben een speciale dames pasvorm en dat is fijn! Ook verkrijgbaar in waterdichte Drystar uitvoering, mocht je onderweg toch een zomers regenbuitje tegen komen. In de kleuren zwart/zilver, zwart/grijs en zwart/roze. Klik hier voor meer info.

7 John Doe – Sixty Budapest

Dit is toch en plaatje om te zien? Deze stijlvolle handgemaakte dames boots van John Doe, hebben ook nog een super gave kleur! Ze zijn waterafstotend en goed ademend. De bikerboots zijn halfhoog en bieden zo ook een goede bescherming bij de enkels. Vind je deze kleur iets te heftig? Ze zijn ook verkrijgbaar in het zwart. Klik hier voor meer info.

8 Rokker Freeway Lady Black

Motorschoenen met een hakje! We zien ze weinig en als we ze zien, dan zijn ze lang niet zo leuk als deze! Wij zijn overigens echt weg van het merk Rokker! Super goede kwaliteit en heel stijlvol, net zoals deze chique zwarte boots, met hakje die overigens hoger lijken dan ze zijn. Het rijdt daarom ook goed. Aan de zijkant zit een rits, handig bij het aantrekken. Waterdicht leer maar halfhoog dus allicht koeler dan normale laarzen. Klik hier voor meer info.

Handschoenen


Zit er verschil in een zomer en een winterhandschoen? Jazeker! De meeste zomerhandschoenen zijn niet gevoerd en in het leer zitten kleine gaatjes om lucht toe te laten zodat je geen natte zweethandjes krijgt.

9 Five RFX4 lady

Deze sportieve handschoenen hebben een unieke pasvorm speciaal voor vrouwen erg fijn, want dankzij die vorm zitten ze ook beter aan je handen en heb je meer rijplezier. Ook de knokkels zijn voorzien van bescherming. Naast deze zwart met witte editie zijn ze ook verkrijgbaar in zwart en roze. Klik hier voor meer info.

 

10 Five Stunt Evo

Dit is nog eens een gave print en let ook eens op de afwerking op de vingers en knokkels. Deze stoere urban zomerhandschoen  hebben een carbon palmbescherming en bij de vingers extra ventilatie. Heb je niks met de kleur roze? Niet getreurd, ze zijn ook verkrijgbaar in de kleuren zwart  en blauw. Klik hier voor meer info.

Wil je niets missen? Volg Motormeiden ook op facebook en instagram! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *