AllesLifestyleMotorkleding

5X in topvorm met Valentino Rossi

Wie nog durft te zeggen dat motorrijden geen topsport is, komt daar na het lezen van dit artikel wel op terug. MotoGP coureurs Valentino Rossi en Maverick Ruiz Viñales rijden beide voor Yamaha en trainen dagelijks in de sportschool om in topconditie te presteren. Motormeiden zocht uit hoe Valentino Rossi zijn conditie op peil houdt. We hulden ons in het nieuwste t-shirt en tanktop van de nummer 46 en geloof het of niet, we gingen net een beetje sneller dan de rest! Lees snel verder en bouw je conditie op in 5 weken.

Wil je ook zo’n leuk shirt van Valentino, bestel ze online! Tessa draagt op de foto’s:  Yamaha Rossi T-shirt (dames – XL) en Yamaha Rossi Tanktop (dames -S)

1 Ademhaling

Voordat Valentino start zie je hem meestal uiterst gefocust kijken, bewust van alles en dus ook de ademhaling. Voordat je een inspanning doet kun je met ademhalingsoefeningen je hartslag naar beneden brengen. Op de motor zorgt dit ervoor dat je extra gefocust kunt rijden. Hoe rustiger je hartslag is, hoe langer je het vol houdt en hoe minder fouten je maakt. Thuis kun je deze oefening het beste zittend doen. Je kunt de oefening ook gebruiken voordat je bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek in gaat.

  1. Adem met behulp van je middenrif /buik
  2. Adem door je neus
  3. Adem net zo lang in-als uit.
  4. Adem soepel en rustig
  5. Probeer op 5-7 ademhalingen per minuut te komen (hoe minder hoe beter)
2 Conditie fietsen

Valentino Rossi

Motorrijden is hard werken! Helemaal als je in de MotoGP meerijdt! De motor wordt met hoge snelheid alle kanten opgeduwd door de coureur. Doe je dat niet dan kun je zomaar in de grindbak liggen. Om niet na de eerste ronde buiten adem te zijn, hebben de meeste coureurs een racefiets om hun conditie en spieren op pijl te houden. Ook is de houding te vergelijken met die op de motor. We hullen ons natuurlijk  in het T-shirt van Valentino en racen op de fiets iedereen voorbij! Het shirtje ademt lekker door, vooral op de gele stukken, daar zit speciaal gaas op.

Valentino Rossi

3 Plank

Valentino Rossi

Een oefening die de meeste coureurs wel kennen is de welbekende plank. Je hebt hiervoor weinig attributen nodig en traint hiermee je hele lichaam. Van buikspieren tot rugspieren en ook je armen en billen moeten eraan geloven. Deze oefening is overigens ook makkelijk op te bouwen. Train 5 dagen achter elkaar en houdt in de weekenden rust. Wanneer je iedere dag 10 seconden extra erbij plankt, kun je in twee weken tijd bijna 1 minuut planken. Je zal merken dat je zelf ook beter op de motor gaat zitten!

4 Conditie hardlopen

De conditie moet goed op peil gehouden worden, naast fietsen is hardlopen ook een goede training. We vallen weer lekker op in het shirt van Valentino en krijgen zelfs complimentjes onderweg van andere renners. Hardlopen kun je trouwens ook opbouwen. Op internet kun je verschillende schema’s vinden. Wissel het hardlopen af met het fietsen.

 5 Armspieren

Valentino Rossi

Spieren opbouwen doormiddel van je eigen lichaamsgewicht. Voor Valentino zijn de push-ups en pull-ups geen onbekende! Je traint hiermee ook je buikspieren. Rossi doet dit natuurlijk in zijn sportschool onder begeleiding van een sportcoach. Wij zochten in de buurt naar andere mogelijkheden en met een klimrek of voetbalveld kom je ook een heel eind. Pull-ups: begin met 5x achter elkaar, houd een kleine tussenpauze van 0.30 – 1 minuut en herhaal dit 3x. Hetzelfde geldt voor de push-ups, je kunt als hulpmiddel bijvoorbeeld een bankje gebruiken.

Wil je ook zo’n leuk shirt van Valentino, bestel ze online! Tessa draagt op de foto’s:  Yamaha Rossi T-shirt (dames – XL) en Yamaha Rossi Tanktop (dames -S)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *