AllesEventsMotornieuws

TT Assen heeft een Girls Ride Out en nog veel meer!

Heel motorrijdend Nederland kijkt er naar uit: de Motul TT Assen. Motormeiden kreeg de unieke kans om achter de schermen een kijkje te nemen tijdens de officiële persconferentie op 19 juni. Tijdens deze persconferentie wordt er onder andere aandacht geschonken aan de nieuwe campagne ‘’Feel Free’’ en Bikes before Guys. TT Assen wil vrouwen nog meer welkom laten voelen!

Redactie: Anna Stockmann, Tessa Deurloo

Waar staat TT voor?

Het korte antwoord op die vraag is ‘Tourist Trophy’, maar dat wist je waarschijnlijk al.  De TT komt overigens oorspronkelijk van het Britse eiland Man en vroeger werd op veel meer plekken in Europa een TT gereden.

Feel free campagne

De nieuwe campagne van TT Assen is ‘Feel free’ en gaat over het gevoel dat je krijgt tijdens het motorrijden. Het gevoel van vrijheid, het gevoel van alles even vergeten. Dat gevoel snappen wij Motormeiden als geen ander, wij zitten daarom ook continue ‘ja’ te knikken met onze hoofden en ook de rest van de aanwezige pers! De presentatie was in handen van ex-profwielrenster Marijn de Vries.

badge
Motormeiden heeft een aantal exemplaren bij de Girls Ride Out (ze zijn trouwens niet te koop!)
Motormeiden persinterview

Voor het oog van alle internationale pers werden Motormeiden Robin Roes, Anna Stockmann en Tessa Deurloo (oprichter van het platform), geïnterviewd over de populariteit van motorrijdende meiden. TT Assen wil met de campagne Bikes before Guys ook meer vrouwen welkom heten op het 3-daagse event. Ook is er een gave badge ontworpen, Motormeiden heeft een aantal exemplaren die we mogen weggeven! Deze worden uitgedeeld tijdens de Girls Ride Out!

Girls Ride Out – TT Assen (zondag)

Onder het toeziend oog van de internationale pers, fotografen en camera’s roepen we alle  Motormeiden van Nederland op, om te laten zien hoeveel girlpower er in de motorwereld zit! In lange colonne gaan we met zo mogelijk meiden het terrein van TT Assen oprijden. Kom met al je vriendinnen naar tankstation Beilen, we verzamelen bij het parkeerterrein aan de overkant! Ook delen we leuke goodies uit, zo lang de voorraad strekt!  P.s. De mannen mogen trouwens helemaal achteraan rijden.

Verzamelen: 09:30 uur (afslag 30 Beilen), parkeerterrein tegenover het Tankstation. Adres: Domoweg 1, 9411 TX Beilen
Vertrek: 10:15 uur

Trofee

Tijdens de persconferentie wordt traditiegetrouw ook de officiële trofee onthuld. Deze wordt elk jaar opnieuw ontworpen en gaat mee met de winnaar van de MotoGP. Dit jaar is hij wederom ontworpen door Wessel Bezemer. Hij kreeg vorig jaar nog een persoonlijk appje van Marquez, met een foto waar hij de trofee vast had! Dit jaar moet de trofee zowel de TT als Nederland representeren: je ziet het volledige TT circuit met motor en uiteraard de oer-Hollandse ‘wooden shoe’ oftewel de klomp!

Talent en Redbull Rookies

De courreurs Bo Bensneyder en de 12-jarige Zonta van den Goorbergh werden geïnterviewd over hun racetalent. Bo hoopt het op Assen goed te doen. Maar wat misschien nog wel bijzonderder is, is dat de 12-jarige Zonta meerijdt met de Redbull Rookies. Dit is een jeugdprogramma voor kinderen met talent. Zonta haalt snelheden van 220 kilometers per uur op zijn motor!

De Red bull Rookies rijden altijd na de Moto GP race. Het is het zeker waard om hiervoor te blijven. Ook waren Wilco Zeelenberg en Thorleif Hartelman van team PETRONAS Yamaha Sepang Racing Team aanwezig. Ze vertelde een stukje over hun rijders en hoe zij zich voorbereiden op een race.

TT assen

De motoren van Bo Bensneyder, Marc Marquez en Fabio Quartararo opgesteld. Hier moesten we natuurlijk ook even op zitten!

Verkeer

Afgelopen jaren heeft TT Assen veel geïnvesteerd in de aan- en afvoer van het verkeer. De complete chaos van vorig jaar, met mega lange files, wil TT Assen voorkomen. Er wordt geinvesteerd in het OV (extra treinen en bussen) en op de zogenoemde turbo rotondes mag ook linksaf geslagen worden. Ook worden er meer borden en bewegwijzering neergezet. Dit jaar hopelijk geen files meer.

Wil je niets missen? Volg Motormeiden ook op facebook en instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *