AllesMotornieuws

CBR verhoogt prijzen voor motorexamen

Je motorrijbewijs halen in 2020 wordt weer iets duurder. Het CBR laat vandaag weten dat de tarieven voor het examen omhoog gaan voor het A, A1 en A2 motorrijbewijs. Dat betekent dat je weer iets dieper in de buidel moet tasten als je wil afrijden. Lees snel verder hoe hoog de tarieven in het nieuwe jaar worden.

Redactie: Tessa Deurloo

Hoeveel gaat het omhoog?

De prijzen stijgen over de hele lijn 3,5 procent, dat betekent dat alle prijzen voor examens of diensten van het CBR omhoog gaan. Om het volledige motorrijbewijs te halen moet je 3 examens afleggen: theorie, voertuigbeheersing en verkeersdeelneming. Alle prijzen hiervan gaan in 2020 omhoog. Mocht je in een keer slagen dan koste dat €208,- euro in 2019, ga je in 2020 examen doen dan betaal je € 215,- euro. Een verschil van €7,50- als je in een keer slaagt. Inderdaad, in het meest ideale scenario slaag je in een keer, maar in de praktijk blijkt dat al veel mensen zakken bij het theorie examen. Mocht je nog dit jaar willen afrijden dan raden we jou dat zeker aan!

Tarieven motorrijbewijs 2019

Theorie: Motor (A), personenauto (B) en bromfiets/brommobiel (AM) € 33,00
Motor voertuigbeheersing (A, A1, A2) € 63,00
Motor verkeersdeelneming (A, A1, A2) € 112,00

Tarieven motorrijbewijs 2020

Theorie: Motor (A), personenauto (B) en bromfiets/brommobiel (AM) € 34,50
Motor voertuigbeheersing (A, A1, A2) € 65,00
Motor verkeersdeelneming (A, A1, A2) € 116,00

Het CBR laat in een reactie het volgende weten: ‘De tarieven stijgen over de gehele lijn gemiddeld met zo’n 3,5 procent. Zo vangen we de hogere kosten voor inflatie, cao en pensioenen op, evenals de aanvullende kosten die we moeten maken met het oog op compliance-eisen, bijvoorbeeld voor noodzakelijke aanpassingen op privacygebied door de AVG en databeveiliging. De extra kosten door de wachttijden bij Rijgeschiktheid zijn niet in de nieuwe tarieven verwerkt. Deze komen ten laste van ons eigen vermogen.’

Bron: CBR – bekijk hier de hele prijzenlijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *