InspirerendLifestyle

Hele gezin mee op de: HD Electra Glide Police Bike

Samen met de kinderen op motorvakantie. Dat was de grote motordroom van Wanda Smit (52) en haar man. Eind 2014 sloeg het noodlot toe en overleed haar man. Zijn motor een prachtige HD Electra Glide Police bike, heeft het gezin laten ombouwen. Nu toert Wanda met haar twee kinderen in de omgebouwde zijspan door Nederland en is papa er op die manier toch een beetje bij.

Wat doe je in het dagelijks leven?
We wonen met het gezin in Almere. Ik heb een tweeling van nu 11 jaar, een jongen en een meisje. Daarnaast werk ik met veel plezier als Enterprise Architect.

Waarom ben je gaan motorrijden?
Ergens in 2006 was ik samen met mijn man begonnen aan motorrijles. Eigenlijk leek motorrijden ons als hobby handiger als zeilen. Door mijn zwangerschap werd ik genoodzaakt om te stoppen. Mijn man is even later wel geslaagd en ik heb toen een tijdje achterop gezeten op de HD Softail De Luxe.

 Jij achterop en jouw man rijden?!
In 2010 zag hij een prachtige HD Electra Glide Police bike staan en gekocht. De HD Softail De Luxe werd naar mij doorgeschoven. Moest ik nog wel even snel mijn rijbewijs halen. Dus vanaf 2010 rij ik zelf motor.

Wanneer gingen de kinderen mee?
De kinderen werden al wat groter en we hadden het plan opgevat om eens te kijken, of een motorvakantie met de kinderen leuk zou zijn. Hiervoor hebben we de motoren omgebouwd met verhoogde voetsteunen en rugleuningen met armsteunen zodat de kinderen niet zomaar eraf zouden kunnen vallen.

Is de rit er met het hele gezin er gekomen?
Het idee was om in 2015 rustig aan te beginnen met ritjes door Friesland. Eind 2014 overleed mijn man echter.

Vreselijk! En toen?
Ik wilde zijn bijzondere motor niet wegdoen en onze plannen om het motorrijden met de kinderen te delen ook niet. Zo is het plan ontstaan om een zijspan te bouwen aan de motor van mijn man. Zo rijdt hij toch nog met ons mee.

Wat voor gevoel krijg je als je met je kinderen erin rijdt?
Ik vind het heerlijk om mijn hobby met de kinderen te delen, daarnaast voel ik me een ontzettend stoere mama. De kinderen bevestigen dit ook graag.

Hoe vinden zij het om in de zijspan te rijden?
Het grootste voordeel is dat ik niet voor elk uitje een oppas nodig heb. Ze gaan gewoon lekker mee. We zijn nu 3 jaar achter elkaar op de motor op vakantie geweest. Over het algemeen vinden ze het heel stoer, en in de bak vallen ze best wel snel in slaap. Heerlijk.

Wat betekent het voor jou om in die zijspan te kunnen rijden?
Het is fijn dat ik de motor niet hoefde weg te doen. Zonder zijspan zou de motor voor mij te groot zijn geweest om op te rijden. Bovendien vergt zijspanrijden een andere techniek dan motorrijden. Ik vind het heerlijk hier steeds beter in te worden. Ik kan zo langzamerhand lezen en schrijven met dit bakbeest.

Heb je iets verbouwd aan de zijspan?
De motor was oorspronkelijk grijs, maar ik wilde de politie uitstraling vergroten. Dus bij de verbouwing van motor naar zijspan heb ik ook de kleuren aangepast. Hij is nu in de kleuren van onze allereerste motor (Vivid Black met White Pearl) en dan in de kleurstelling van de politie in Californië.

Wat mooi! Heb je trouwens lessen genomen om te kunnen rijden in de zijspan?
Jazeker! Op aanraden van ervaren zijspanrijders in mijn vriendenclub. Voordat de motor helemaal was omgebouwd. Toen hij af was heb ik nog een les genomen in mijn eigen zijspan.

Wat zijn de reacties van mensen onderweg? 
Mensen zijn vaak verrast en ik word vrolijk toegelachen zeker als de kinderen in het zijspan zitten. Als we in een groep HD rijders rijden dan rij ik de laatste tijd vaak achteraan. Onderweg blijven mensen dan vaak staan om even te kijken. Als ik dan als laatste langs kom met de kinderen zie je de mensen elkaar aanstoten om de aandacht op me te vestigen. Zeker als ze kinderen bij zich hebben dan wijzen ze nog extra naar mijn kinderen in het zijspan. Vervolgens wordt er vrolijk naar ons gezwaaid door het hele gezin. Natuurlijk zwaaien we dan net zo vrolijk terug.

Waar heb je voor het laatst met zijn allen gereden?
Zondag 9 september ben ik met de kinderen mee geweest met de Ladies & Gents Reverse Ride out van het Rock City Chapter. Tegenwoordig neem ik mijn zoontje niet meer zo gauw mee met de damesritten. Dan gaat hij meestal met een vriendje spelen, maar met de mannen erbij vond ik het ook wel leuk om hem mee te slepen.

Wat is jouw droom met de zijspan?
Ik zou nog wel op vakantie naar Italië willen gaan.

 

Heb je ook een bijzonder verhaal of wil je iemand opgeven? Tip de redactie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *