Stappenplan: motorhelm schoonmaken doe je zo!

De buitenkant heb je waarschijnlijk schoongemaakt voordat je, je helm hebt opgeborgen. Maar heb je de binnenkant wel eens schoongemaakt? Ook al draag je een helmmuts of netje een voorjaarsschoonmaak kan geen kwaad. Maar hoe? Wij hebben een stappenplan gemaakt hoe jouw helm schoon te maken. 

Redactie: Leonie Ruinemans
De spray Putoline Helmet Sanitizer is verkrijgbaar bij: Kommer Motors

Helm schoonmaken doe je zo!

De lente is begonnen en je haalt de motor weer uit de winterstalling. Je maakt je motor klaar voor het eerste ritje en daar hoort glimmende motor bij. Het pak komt weer uit de kast en één van de belangrijkste onderdelen jouw helm.

Je kunt op verschillende manieren jouw helm schoonmaken. Hieronder de benodigdheden:

  • Helmreiniger of niet-agressieve shampoo (bijvoorbeeld babyshampoo)
  • Wij gebruiken de helmspray Putoline Helmet Sanitizer
  • Vochtige doek of water
  • Droge doek
De stappen:

1. Spray de binnenkant van de helm in of spoel de binnenkant uit

Ik gebruik een helmreiniger, dit is een schuim die je voor zowel de binnenkant als de buitenkant kunt gebruiken. Spray de gehele binnenkant goed in en laat de schuim even inwerken. 

Wanneer je geen reiniger gebruik spoel je de binnenkant van de helm eerst uit met lauwwarm water en daarna masseer je de shampoo goed in aan de binnenkant. Even goed insoppen en in laten werken. 

 2. Neem de helm af of spoel ‘m uit

Wanneer je de reiniger gebruikt kun je na een aantal minuten inwerken de helm uitnemen met een vochtige doek. Zorg dat je alle resten van de schuim goed verwijderd. 

Heb je de helm ingesopt met shampoo? Spoel dan de helm goed uit met lauwwarm water. Blijf een paar minuten spoelen zelfs als je geen shampoo meer ziet. Zodat alle restjes shampoo weg zijn gespoeld. 

3. Droog de helm af

Maak de helm droog met een droge doek, zodat er geen waterdruppels achterblijven deze zorgen voor doffe vlekken op de helm. 

4. Laat de helm drogen in het lente zonnetje

Laat de helm drogen in het lente zonnetje. Zorg dat de helm niet te warm wordt, maar op kamertemperatuur en met wat ventilatie. 

Ik heb meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook de buitenkant van mijn helm te reinigen. Ook dit heb ik gedaan met de reiniger ideaal! Extra tip: ook vaak last van hardnekkige vliegjes op jouw vizier? Leg er dan een vochtige microvezel doek op voor een paar minuten en je veegt de vliegjes zo weg. 

Heb jij je motor al rijklaar kunnen maken of heb je misschien aanvullende tips? Laat het ons weten via Instagram of Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *