InspirerendMotorkleding

Kim’s kledingrubriek: “Ik hou ervan als het plaatje klopt”

De 24-jarige Kim uit Hellevoetsluis wist het al toen ze een klein meisje was. Op haar 18e zou ze haar motorrijbewijs halen, maar hiervoor moest ze alles uit de kast halen om haar moeder daarvan te overtuigen. Kim werkt ondertussen ook nog in een motorzaak en is gek op kleding, waar ze je graag van alles over vertelt!

Waar komt jouw passie van motorrijden vandaan?
Al toen ik een klein meisje was zat ik achterop bij m’n pa op de ZZR1100. Ik wist toen al heel zeker dat ik op mijn 18de het motorrijbewijs zou gaan halen. En dat is gelukt, hoewel mijn moeder toch schrok toen ik als 18-jarig meisje met mijn rode Fireblade de straat in reed.

Hoe heb je je moeder overtuigd?
De reden die ik mijn moeder vertelde, was dat een motor zuiniger reed, in aanschaf goedkoper was en dat het goed was voor mijn persoonlijke ontwikkeling op de weg. De echte reden: motorrijden is gewoon kicken en super verslavend.

Heb jij een bepaalde kledingstijl op de motor?
Persoonlijk hou ik erg van een mooi lederen pak, eendelig of tweedelig. Dat maakt het plaatje dan ook wel compleet met een GSXR. Daarnaast hou ik van mooie skinny motorjeans die je figuur mooi laten uitkomen op de motorfiets: toch nog vrouwelijk de weg op! Onder mijn lederen kleding draag ik graag sportlaarzen, maar onder een jeans natuurlijk casual. Dus of ik een bepaalde kledingstijl heb? Ik weet het niet. Ik hou er in ieder geval van als het plaatje “klopt”. Dus geen lederen pak met casual schoenen of een sportief pak op een Harley Davidson.

Gsxr spam! Photo by komodoo Art #motormeiden @motormeiden

A post shared by Cimber (@cimbercp) on

Favoriet kledingmerk?
Mijn favoriete kledingmerk is Rev’it. Naast een geweldige collectie werken er mensen met het motorhart op de juiste plaats. De kleding is altijd van goede kwaliteit en er blijft continue geïnnoveerd worden. Zeker de kleding in het leersegment ben ik erg over te spreken. Daarnaast ben ik he-le-maal verliefd op mijn nieuwe kevlar jeans van Bull-It, de Fury. Door de superstretch zit hij geweldig en door de hoge waist, sluit hij netjes aan op het korte lederen jasje van Rev ‘it, wel zo fijn als je een supersport rijdt.

Wat vind je belangrijk aan jouw kleding?
Dat de bescherming voldoende is. Zit er protectie in? Hoeveel kevlar? Hoe zijn de stiknaden? Daarnaast moet motorkleding ook gewoon goed en lekker zitten. Zelf houd ik van aansluitende kleding, maar dat is natuurlijk per persoon verschillend.

Is er een kledingstuk waar je lang naar gezocht hebt of mega blij mee bent?
Ik denk dat dit mijn lederen Rev’it Xena 2 delig pak is. Dit pak draag ik het meest van allemaal, omdat het qua veiligheid een hoge standaard heeft en er gewoon erg leuk uitziet. Daarnaast zit het geweldig. Ik ben er mega blij mee omdat ik, om het pak compleet te maken, pas een paar weken geleden de broek erbij kon kopen. Motorrijden is een geweldige hobby maar ook zeker een prijzige. Ik merk dat zodra ik in full-leather rij veel zekerder rij, wat de rij ervaring natuurlijk ook ten goede komt!

Wat mag in jouw motorgarderobe niet ontbreken?
Persoonlijk vind ik dat iedere motorrijder minstens 1 volledig motorpak moet hebben om veilig de weg op te gaan. In mijn ogen dus een goedgekeurde helm, motorjas, motorbroek, goede handschoenen en schoenen.

In het volgende artikel deel ik jullie graag mijn favoriete merken!

Heb je ook een expertise of wil jij jouw verhaal delen? Tip de redactie! Volg Motormeiden ook op Facebook en instagram!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *