Inspirerend

Motormeid Anouk bouwt luxe wagens in de grootste autofabriek van Nederland

I don’t need a man to make it happen, het deuntje van de The Pussycat Dolls, is wat als eerste in mijn hoofd opkomt als ik met Anouk heb gesproken. Deze zelfstandige dame werkt dagelijks aan een van de leukste auto’s die wij op de wegen zien rijden. Ze heeft niet alleen liefde voor de vierwieler die zij in elkaar zet, maar ook haar tweewieler is een grote passie.

Redactie: Valerie June Smit
Foto’s: Anouk Dauphin

Waar komt de passie voor motoren bij jou vandaan?

Inmiddels is het vier jaar geleden dat ik mijn motorrijbewijs wilde gaan halen. In tegendeel tot anderen, ben ik niet aangespoord door familie of vrienden. Het kwam destijds zo uit en ik ben ervoor gegaan. Waarschijnlijk waren het onderbewust de kriebels van vroeger, want mijn neven lieten mij als 12-jarige motorcrossen op een zelf aangelegde baan in Heerlen. Teach them young is de manier waarop het is geleerd.

Anouk
Voor welke motor heb jij gekozen?

Op dit moment rijd ik een Honda CBR 600f3. Bij het zien van deze motor was ik gelijk verliefd, het was voor mij het hele plaatje. Ook ben ik erover uit welke tweede motor ik wil aanschaffen, een Honda Rebel uit 1995, ik wil een chopper voor de ritjes met de club.  Deze wil ik het liefste customizen in mat zwart met fel roze sticker.

De Honda CBR van Anouk

Niet alleen passie voor de tweewieler maar ook voor auto’s, wat doe je precies?

In Born staat de bekende autofabriek VDL Nedcar. Al 50 jaar worden hier auto’s geproduceerd, waaronder de MINI en BMW. Ik werk aan de MINI Cabrio, MINI Countryman en aan de BMW1.” Van geperste aluminium rollen worden auto’s van begin tot eind gemaakt. Ik sta in de een van de laatste lijnen van de montage om onderdelen te monteren, zoals een engine cover, achterklep panelen, motorkap haken en dat van de verschillende autolijnen.

Anouk bij VDL NedCar

Zijn er veel van deze stoere dames die auto’s monteren?

Nee helaas niet zo veel. Zo’n 90% is man, dus ik ben een beetje ‘one of the guys’  geworden. Je moet het ook wel aankunnen, omdat het fysiek zwaar werk is. Ook na vier jaar maakt het dat je na een werkdag erg moe bent. Je werkt tenslotte met zware tools, werken met een accuschroef machine krijg je spierballen van. Ook al is het werk zwaar, ik zou er niet meer weg willen.

Anouk aan het werk

Naast het motorrijden waar haal je nog meer ontspanning uit?

Vooral het samen motorrijden met mijn zoon door het prachtige Limburgse landschap is een grote passie van mij. Hij is ook weg van motoren, dat heeft hij van zijn moeder, een andere fantastische hobby van mij is paaldansen, daar volg ik lessen in. Dit is een nieuwe hobby wat mij veel energie en plezier geeft.

Anouk haar zoon

Anouk met een van haar hobbies

Ritjes met de club, kun je hierover wat meer vertellen?

Untouchables is een motorclub voor mannen, ook hebben hebben Lady support Untouchables opgericht, zodat wij als vrouwen ook onderdeel van deze motorclub kunnen zijn. Mijn hesje draag ik met trots, want de club doet veel voor de minderbedeelden. Zo worden er kidsdagen georganiseerd, kinderen die ziek zijn worden verrast met een motorbezoek, wij brengen Sinterklaascadeaus en kerstpakketten rond en doen nog veel meer om te helpen waar wij kunnen.

Hoe kan je Untouchables Lady supporter worden? 

Iedereen kan Lady supporter worden, daar is geen eigen motor voor nodig, wel liefde en interesse voor het motorrijden en de club. Een jaar geleden vroeg een goede vriend mij om mij hierbij aan te sluiten. Eens in de zoveel tijd rijden de vrouwen met de Chapter mee. Lady supporters bevinden zich door heel Nederland. In totaal hebben wij een club van zo’n 16 dames verdeeld over Den Haag, Amsterdam, Heerlen, Enschede, Arnhem en Den Helder.

Anouk: Lady Support bij Untouchables

Heb jij mensen in je omgeving die je hebt aangestoken met het motorvirus?

Het liefste overtuig ik iedereen om motor te rijden. De meeste mensen vinden het ook geweldig dat ik motor rijd. Ik krijg iedere dag wel de vraag of degene achterop mag voor een motorritje. Vooral mensen op het werk zijn enthousiast geworden. Dat is toch mooi om te horen!

Anouk op haar CBR Anouk met haar zoon achterop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *