AllesMotornieuwsRijtesten

Motormeiden bochten training was een groot succes

Op 28 en 29 mei heeft Motormeiden in samenwerking met motorcursussen.nl een geweldige bochten bootcamp georganiseerd. De Motormeiden waren uit alle windstreken naar Lelystad gereden om uiteenlopende redenen: van zelfverzekerd de bochten te pakken tot een vakantie voorbereiding met haarspeldbochten. Het avontuur werd aangegaan op het politiecircuit, hoe bijzonder is dat!

Redactie: Valerie June Smit | rijdt: Ninja 650 tourer
Foto’s: Nikki van der Spek | Motorcursussen

Theorie is de basis

Om 9 uur stipt ging de allerleukste theorieklas ‘EVER’ van start. Stephan de ‘opper’ instructeur legde ons uit hoe het ook alweer zat, met centrifugale kracht, zithouding en andere termen. Met humor en vragen hield hij de klas scherp. Hier en daar hoorde je opmerkingen als, ‘Ooooh straks ben ik zo’n sukkel die het niet kan’ of ‘Straks ben ik degene die de bosjes in rijdt.’ Een gevoel waar iedereen zich wel in herkent, of niet?! Stephan stelde iedereen op haar gemak, want een beker voor de snelste van de dag, die was er niet! Er was maar één doel: iets bijleren en naar huis gaan met een glimlach van oor tot oor!

Van choppers tot racers

De meiden waren in groepen verdeeld, waardoor ook beginners en mensen met angst op hun gemak mee konden doen. Het was prachtig om te zien dat niet alleen de rijders met de (semi) sportieve motoren zich hadden aangemeld, maar ook de dames met de choppers. 

Welke bochtentechnieken heb je?

Nadat de theorie was gegeven heetten de overige instructeurs ons van harte welkom, waardoor we met een fijn gevoel en gezonde zenuwen de motor opstapte. Wat we allemaal in de praktijk hebben geleerd?! Nou een hele hoop:
bochtenlijnen, techniek, lichaamshouding, remmen, remmen in de bocht, aanremmen naar de bocht, schakeltechniek, waren onderdelen van de bootcamp.

Remmen in de bocht?!

Bij de woorden remmen in de bocht kregen sommige meiden grote ogen en klamme handjes. Als dat maar goed gaat, maar natuurlijk alles onder toezicht van topinstructeurs die weten waar ze het over hebben. Natuurlijk is niemand is gevallen en  durfden we de technieken met succes toe te passen. 

Na de onderdelen remmen in de bocht, noodstop met 80 km/h en bochtenlijnen rijden, werd er een lekkere lunch verzorgd om weer de nodige energie op te doen voor het laatste onderdeel, de hele omloop rijden! Natuurlijk met voorrijden door niemand minder dan JEZELF!

Als voorrijder bepaalde jíj het tempo en kon je op het langste stuk van de omloop helemaal het gas opendraaien! Fantastisch om te weten dat je er geen boete voor krijgt. Nieuwe banden hadden aan het eind van de dag geen gele en blauwe lijnt meer en de chicken strips waren ook verdwenen.

Achterop bij de instructeur!

Alle meiden wilden voor de ultimate experience gaan en stapten dan ook maar al te graag achterop de motor bij de ervaren instructeur (mocht ook op je eigen motor). FREAKING AWESOME wat een geweldige ervaring was dat, met kriebels en bomvol adrenaline stapten we nog een rondje af! Degene die achterop zaten weten precies wat wij bedoelen met de opmerking ‘Wees mijn rugzak!’. Deze gelegenheid was ook prachtig om je motor uit te testen hoe hard deze kon.

De dag werd afgesloten met het uitreiken van een certificaat. Wij kunnen allemaal zeggen dat het volgen van deze bootcamp ons veel zelfvertrouwen heeft gegeven. Zwierend, zwaaiend, bochtjes draaiend, met een hele grote glimlach!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *