Nederlandse Nikki in de finale bij BMW GS Trophy Female Team

De Zuid-Hollandse Nikki van der Spek heeft zich gekwalificeerd voor het BMW GS Trophy Female Team. Deze ruige off-road competitie speelt zich af in Nieuw-Zeeland, op de ruige offroadpaden midden in de woeste natuur. Nikki moet zo goed mogelijk een offroad route afleggen. Een spectaculaire competitie met ontzettend veel risico!

Nederlands tintje!
De GS Trophy van BMW Motorrad krijgt een Nederlands tintje doordat Nikki zich in november kwalificeerde, ze is de enige Nederlandse vrouw die meedoet in een 3-koppig internationaal vrouwenteam. De meiden hebben afgelopen maanden een training in Spanje met elkaar gedaan, zodat ze toch een beetje op elkaar zijn ingespeeld als de competitie in Nieuw-Zeeland begint. Daarbuiten trainen ze allemaal in hun eigen land.

Links staat Nikki, Claire Bichard (Frankrijk) en de uiteindelijke nummer één Isabela Londoño Rivas (Latijns Amerika)

Wat is de BMW GS Trophy?
De BMW GS Trophy kun je niet vergelijken met een gewone motorcrosswedstrijd ‘Tijdens de kwalificatie van de Trophy moest het team zo veel mogelijk opdrachten doen met de motor. Het is echt een teamwedstrijd. Zo moesten we de motor over een stenen rots heen tillen en komen we allerlei andere obstakels en opdrachten tegen. We helpen elkaar allemaal in het team. Met elkaar zorg je ervoor dat je alle opdrachten zo goed mogelijk afrond”.

Waar kennen we Nikki nog meer van?
Nikki van der Spek is overigens een gevestigde naam in de motorwereld, naast dat je haar kunt vinden in motorzaak MotorCentrumWest in Naaldwijk, geeft ze in Nederland ook motortrainingen.

Nikki laat haar motor uit in plaats van de hond!
Dat het het offroad terrein voor haar geen grenzen kent wordt al snel duidelijk als we zien hoe behendig ze met haar motor over een kiezelpad heen scheurt. Het lijkt wel iemand die zijn enthousiaste hond uitlaat en hier is de hond dan ingeruild voor de motor!  Nikki heeft ontzettend veel controle over de motor en laat hem alle hoeken van het offroadpad zien.

Volg de BMW GS Trophy Nieuw-Zeeland van Nikki op Instagram! Er is overigens ook een Nederlands mannenteam dat mee doet met deze Trophy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *