REVIEW: BMW G310 GS ‘Een wolf in schaapskleren’

Deze BMW G310 GS ziet er zacht en schattig uit, maar tijdens het rijden laat de motor ook echt zijn stoere en krachtige kant zien. Afgelopen week is de G 310 GS Adventure getest door Motormeid Rebekah Russell. Deze motor is trouwens ook geschikt voor een A2 rijbewijs. Bij het aanschaffen van mijn eigen motor vond ik de keuze aan motoren voor een normale prijs voor het A2 rijbewijs vrij beperkt, maar deze motor heeft alles wat je wil in een A2 motor.

Redactie: Rebekah Russell – rijdt zelf een Suzuki GS500e

Kan iedereen ermee wegrijden? 

Vooral bij het aanschaffen van een eerste motor is het fijn als je met een goed gevoel kan opstappen en wegrijden. Zelf rijd ik een oude Suzuki GS500e en deze BMW was gloednieuw, dat vond ik best spannend. Wat ik gemerkt heb bij deze BMW is dat je er zo mee weg kan rijden, alles aan de motor geeft een vertrouwd gevoel. Remmen, optrekken, wegrijden, schakelen of sturen, elke beweging gaf mij een goed gevoel. Hij beschikt gelukkig ook over een ABS remsysteem en hoogwaardige remblokken. De motor heeft standaard een zithoogte van 835 mm, ik ben 1,77 meter en voor mij was deze hoogte perfect. Ook Motormeid Tessa Deurloo heeft het opstappen getest maar haar 1,70 meter was het ben over het zadel zwaaien toch wat moeilijk. Ze kwam wel met beide punten van de voet op de grond. Je kunt de motor overigens wel laten verlagen of verhogen voor de perfecte hoogte.

Minder vermogen, maar meer plezier

Een Babywolf in schaapskleren, dat is hoe de BMW G 310 GS het best omschreven kan worden. De BMW G 310 GS heeft een motorblok met 1 cilinder en 313 cc, waarbij hij over een vermogen van 25 kw (34 pk) bij 9.500 t/min beschikt. Dit houdt eigenlijk in dat de motor perfect geschikt is voor een A2 rijbewijs. Nou oogt dit misschien als weinig vermogen, maar hij biedt ieder moment plezier en bijzonder veel kracht. Waar rekening mee gehouden moet worden is dat de motor een topsnelheid heeft van ongeveer 145 km/h. Op de snelweg rijden is absoluut te doen, maar als stads- en tourmotor is hij perfect.

Allroaden! 

Ook in Nederland komt het nog wel eens voor dat je over een zandpad of onverharde weg heen moet tijdens je ritje. Deze BMW is hier dan ook niet bang voor! Het betreft namelijk een allroad motor. Voor het testen van de motor ben ik opzoek gegaan naar een paar mooie zandpaden om te kijken hoe dat nou is en dit was beter dan verwacht. Terwijl ik over het zand heen reed bleef de motor zoveel grip hebben dat het niet eens voelde alsof ik op het zand reed. De motor is enorm stabiel en geeft constant vertrouwen om door te gaan, het was dan ook enorm gaaf om dit te kunnen proberen met deze BMW. Bij het aanschaffen van de motor wordt deze dan ook geleverd met allroad banden, wat zorgt voor constante veiligheid en hoog comfort. Ook is het mogelijk om het ABS remsysteem uit te schakelen bij het rijden over zandpaden.

Het uiterlijk maakt de motor

BMW biedt deze motor in 3 kleuren aan, tijdens deze test heb ik de motor met de kleur cosmic black uni gebruikt. Naast de kleur heeft BMW ook nagedacht over de details, de voorvork en de remklauwen van de G 310 GS hebben een gave gold look wat de motor echt af maakt. Daarnaast heeft hij standaard een LED-achterlicht, RVS-uitlaatsysteem, bagagedrager voor eventuele koffers en kunnen er eindeloos veel opties gekozen worden bij deze motor. Na een week van testen heb ik met moeite afscheid van deze BMW moeten nemen, de motor was zoveel beter dan ik had verwacht. Zijn comfort, maar ook zeker zijn uiterlijk vielen enorm in de smaak en vind ik deze BMW G 310 GS Adventure dan ook een echte aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *