AllesInspirerendRijtesten

Review: Kawasaki Ninja 650 tourer | motor voor de sportieve reiziger

Nin JA, ik wil! Galmde er door de garage van Kawasaki Europe. Was het liefde op eerste gezicht?! Deze bike flirt met iedereen en daarom wilde ik deze wel even showen in de prachtige stad Rotterdam. Womanizer of maneater? Deze bike heeft de looks, dus aan aandacht geen tekort!

Redactie: Valerie June Smit / 1.63 m / rijdt zelf: Harley Davidson Street Rod / Instagram @valeriejune6 

Foto & video credits: Anja Filak Instagram @anja.moto / Anja Filak Photo 

Voeten aan de grond?! Check! In dit geval was dat geen enkel probleem. De zithoogte van de Ninja is 790mm, maar zoals jullie in mijn vorige artikel hebben kunnen lezen, denkt Kawasaki lekker mee. Binnen enkele seconden werd er een verlaagd zadel op gezet, zodat ik nog beter en zekerder op de motor zit. Ik moest alleen nog even de hendels verstellen en zo was ik supersnel ready to roll.

How to flirt…

Nietsvermoedend rijd ik op de snelweg, waar de Ninja met zijn hoge-toeren-geluid de aandacht trekt. Wordt er nu ineens met mij geflirt? Nou ja met mij… ik bedoel natuurlijk met de Ninja. Ik word door een aantal mannen gewenkt of ik mee ga met de ‘grote jongens’. De bestuurder van Ninja’s grote broer houdt wel van een wedstrijdje. Helaas voor de mannen namen Ninja en ik de afslag, maar kregen wij nog een dikke wheelie groet, wat zorgde voor een grote glimlach!

We vervolgen onze weg om daarna aan te komen bij de prachtige Erasmusbrug. De motor wordt al snel gezien door the guys from tha hood, die er even snel een foto van willen maken. Want de locatie en de motor samen zorgen voor een gaaf plaatje.

Nadat we de shoot hebben afgerond rijden wij de stad uit. Gemakkelijk manoeuvreer je de bike tussen de auto’s. En ook stapvoets rijden is easy peasy, geen last van slingerend stuurwerk. Vanuit de auto’s met openstaande ramen hoor je inzittenden roepen dat ze het een gaaf ding vinden.

Badass looks

Voordat ik de Ninja in het ‘echt’ ontmoette dacht ik dat het een massieve bike was, integendeel. Het is een fantastisch smalle en wendbare motor en heeft een gewicht van 193 kilo. Dat kan ook niet anders, want het is een sportieve motor. Houd je van sportief rijden? Dan heb je aan de Ninja een goede! Je schiet naar voren zodra je de koppeling laat opkomen. Deze motor is behoorlijk koppelrijk en heeft 68 pk. In bochten trek je hem lekker door en ook qua snelheid trek je hem al snel door naar zo’n 170 km/h.

Natuurlijk is er niets schattigs aan de Ninja, deze heeft een agressieve look. Zie de kenmerkende schuine koplampen en de spitse voorkant. Laat je niet verwarren door de naam, het is geen supersport motor. Op deze motor zit je redelijk rechtop. Je hoeft niet gebogen over de tank te hangen, om vervolgens na een lange rit als Quasimodo ervan af te stappen. Sportief of lekker toeren, het is twee in een.

Deze tourer edition heeft een geïntegreerd hoog windscherm, en nee het scherm maakt niet tuttig.

Scherm

WOW! Op het TFT-scherm lees je alle informatie af die je nodig hebt. Zoals we van de nieuwe Kawasaki motoren gewend zijn, zie je informatie over de brandstofmeter, ECO indicator, huidige versnelling en schakelindicator. Er is zelfs een Ridology app waar je jouw meldingen en functies als GPS-route informatie en geplande onderhoudsinformatie op je scherm te zien krijgt.

Semi-soft zijtassen

Sportief reizen met twee zijtassen met reflectie. Nou hoor ik je denken…. Klinkt als twee ANWB fietstassen, daar ga ik echt niet mee rijden. Eerlijk? Staat het slecht? Dacht het niet. Heerlijk om toch weer die extra spulletjes, ik noem iets zoals schoenen, in mee te nemen. De netten binnenin houden je spullen goed op de plaats. Wil je voor de totaal sportieve look, dan klik en schuif je de tassen van de metalen beugels.

Hugs and kisses

Het is een echte casanova. Zelfs het achterlicht flirt met je. Het is een X-vormig achterlicht en wanneer je de rem gebruikt is de X een mooi detail. Alsof hij wil zeggen, dikke kus van mij en nu back off, watch out!

Vering en banden 

Ook de vering is uitstekend, dus bij een snelle stop veer je lekker zacht terug je zadel in. Ze noemen de vering Horizontal Back-Link Rear Suspension, met instelbare veervoorspanning. Daarnaast heeft Kawasaki een samenwerking met Bridgestone welke ook wel bekend staan om hun premium on-road banden.

 

Kleur 

Het is zwart, groen/zwart, zwart met een beetje wit en groen en daar moet je het mee doen. Daar is dan niet zo heel veel keuze in.

  • Lime Green / Ebony / Pearl Blizzard White (KRT edition)
  • Metallic Spark Black / Pearl Blizzard White, door Motormeiden geteste versie
  • Metallic Spark Black

Let’s talk about NINJA

Op de boulevard van Katwijk komt er een mede-Ninja-rijder naar mij toe. “Ik dacht dat je een vriend van mij was, die rijdt dezelfde motor.” DUDE, ik ben toch geen Motorman! Mijn vlecht komt onder mijn motorhelm vandaan! Het is hem vergeven, want het is een gezellige prater en promoot de Ninja als geen ander. Hij begint een en al ‘LOVE’  te spreken over de 650. Bij het zien van de frame sliders, ook wel valdoppen vertelt hij dat deze dingen best wel handig zijn om aan te schaffen.  Zoals bij alle extra’s staat dit de motor ook weer erg goed!

Is this love that I’m feeling?

Deze Ninja zal bij vele rijders geliefd zijn, of je nu beginnend of ervaren rijder bent. Houd rekening met het vele bekijks wat je zal hebben, want een knappe bike heb je nooit voor jou alleen.

Liefde te koop

Deze liefde wel. Vanaf € 8.699,- is hij all yours! Een tourer edition kit is extra en koop je voor € 799,- erbij.

35kW kit voor A2 rijders

Een 35kW kit zorgt ervoor dat deze geschikt is voor A2 rijders!

Type motor

Vloeistofgekoelde, parallelle 2-cilinder 4-takt motor

Smering

Geforceerde smering, semi-dry sump

CO2 uitstoot

107 g/km

Brandstofverbruik 35 kW kit

4,5 l/100 km

CO2 uitstoot kit 35kW

107 g/km

Transmissie

6 versnellingen

Eindaandrijving

Gesloten ketting

Koppeling

Natte multi-plaat koppeling, handbediend

Brandstofcapaciteit

15 liter

Check hier de overige technische specificaties

Hot news! Ninja supersport krachtpatser ZX-10 R en de ZX-10R

De Ninja ZX-10 R en de ZX-10RR zijn trouwens verkrijgbaar vanaf mei 2021. Informatie over deze supersport bikes kun je lezen op Supersport Ninja.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *