EventsMotornieuws

Workshop Basis techniek en winterklaar zetten

Je checkt je lichten, een van de lampen doet het niet. Je weet nog net hoe je dit moet verwisselen, maar dan blijkt dit toch niet het probleem te zijn. Wat doe je nu? Je monteur bellen? Misschien is het handig dat je zelf weet je waar je op moet letten? Motormeiden deed de Workshop basis techniek, van ‘Geratel’.  Scheelt je ook een hoop geld in de portemonnee. Lees snel verder hoe jij ook zo’n workshop kunt volgen. 

Boek hier de cursus basistechniek + winterklaarzetten op 20 oktober bij Geratel

Nu snap ik hoe een motor werkt!
Bij Geratel volgen Richelle en Siobhan de Workshop basis techniek, waar ze van A tot Z uitgelegd krijgen hoe hun geliefde motor werkt. Een goede basis is het halve werk! De workshop wordt vakkundig uitgelegd door Lucy (inderdaad, een vrouwelijke monteur!), in een echte motorgarage in ‘s-Hertogenbosch. De filosofie van Lucy is: je moet eerst weten hoe de motor werkt, daarna kun je eraan leren sleutelen. De workshop wordt ook nog eens in begrijpbare ‘Jip en Janneke’ taal overgebracht en er is alle ruimte om vragen te stellen. 

lucy geratel
Samen met Lucy bespreek je de hele motor en waar je op moet letten.

Hoe heet dat plastic dingetje, waar al die draadjes door lopen?
In de garage staat een oude pekelmotor van Lucy. Deze motor heeft het nodige meegemaakt en ook de nodige gebreken opgelopen. We beginnen met het checken van de lichten. Doen ze het allemaal wel? Lucy legt ook uit wat je kunt checken wanneer, niet je lampje stuk is. En zo leren we ook, dat dat plastic dingetje een zekering heet.

Hoe werkt een motor eigenlijk?
Wanneer we alle onderdelen op of aan de motor hebben besproken, de ketting/belt, het luchtfilter, bougies, uitlaat, cilinders, voorvork en alles wat er nog meer op zit, gaan we het ook hebben over welke vloeistoffen er in je motor zitten. Wist jij dat benzine ‘oud’ kan worden? Hoe los je dit op als jij je motor in de winter weg zet? Ook leren we over verschillende soorten motoroliën en wat de cijfertjes in: 10W40 betekenen en wat deze olie eigenlijk doet voor je motor. Geloof ons dit wil je weten!

Opgeven voor deze workshop!
Denk je nu al: dit wil ik leren?! Geef je op via Motormeiden voor deze workshop. Je krijgt er ook nog een leuke verrassing bij.

Datum: zondag 20 oktober – ‘s-Hertogenbosch – tijden 13:00 – 17:00 uur, kosten 85 euro (incl. lunch)
HIER MEER INFO/ AANMELDEN

Banden, spanning, remschijven
Bij het bekijken van de banden en het checken van de spanning komen we toch al in de buurt van de remschijven. Ook deze worden aan een nauwkeurige inspectie onderworpen, maar waar zitten ze eigenlijk precies? Lucy laat het ons zien. Hoe hoort een remschijf eruit te zien, en welk effect hebben de remblokken op de remschijven. Moeten deze tegelijk vervangen worden, of niet? Lucy laat het zien en voelen.

Motorblok
Lucy legt op een duidelijke manier uit hoe de motor aangedreven wordt en hoe de benzine van de tank naar de uitlaat gaat. Op deze manier krijg je goed de basis mee van het motorblok. Ze zorgt ervoor dat je weet wat er gebeurt als je de motor start. Hoe werkt de ontbrandingsmotor en wat is er eigenlijk allemaal nodig om de motor goed te kunnen starten. Heb jij wel eens de choke moeten gebruiken? Waarschijnlijk startte je motor daarna wel, maar waar zorgt die choke nu voor? Lucy vertelt het je. Nog steeds vragen? Geen probleem, er wordt uitgebreid de tijd voor iedereen genomen, er is ruimte voor eigen inbreng en Lucy is een goede leermeester.

Weer wat geleerd.
Na deze basisworkshop weet je alles wat je moet weten om veilig met je motor op pad te kunnen gaan. Je herkent slijtage plekken en kunt deze zelf controleren. Dit kan zeker kostenbesparend zijn als je je periodieke beurt laat uitvoeren bij een motorzaak. Je kunt dan zelf een betere inschatting maken of onderdelen echt aan vervanging toe zijn of dat je er nog even mee wacht. Ben je na deze workshop enthousiast geworden en zou je zelf aan de slag willen gaan? ‘Geratel’ biedt ook vervolgworkshops aan, gespecificeerde workshops als je bijvoorbeeld zou willen gaan customizen en nog veel meer.  

Wij waren super blij met deze workshop! Volg hem ook via Motormeiden op zondag 20 oktober 2019! Meer info stuur een mailtje: info@motormeiden.tv

Deze workshop wordt aangeboden door Lucy van Ostade van Geratel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *