EventsMotornieuws

Zo ga je soepel door de bocht op de motor!

Hoe ga je soepel door de bocht met jouw eigen motor? Aan het begin van elk motorseizoen, rijden we meestal nog wat houterig door de bocht en is een opfris-cursus geen overbodige luxe. De meeste technieken en ‘bijzondere verrichtingen’ heb je geleerd op jouw lesmotor en wilde je misschien wel zo snel mogelijk vergeten.  Die halve draai, dat achtje, langzame slalom of wat dacht je van met snelheid een mooie bocht pakken? Via Motormeiden kun je verschillende trainingen volgen om jezelf vlot door de bocht te laten gaan. Lees snel verder wat we in petto hebben voor jou!
Redactie: Tessa Deurloo

Motogymkhana – Behendigheidscursus

Motorbeheersing is een samenspel tussen tractiecontrole, remtechnieken, koppeling, zithouding en kijktechniek. Oftewel de controle en balans over jezelf en jouw motor. Bij deze behendigheidscursus van Motormeiden ga je eerst al het ‘langzame’ werk doen op een heel groot parkeerterrein en een gekwalificeerde trainer. Heb je dit onder de knie en beheers je de juiste techniek? Laat dan het grote bochtenwerk maar beginnen.

Snelle(re) bochten en lange bochten

Heb je het langzame werk onder de knie, dan is het snelle(re) bochtenwerk aan de beurt. Bij een bochtentraining op het circuit leer je waar je moet kijken, wanneer indraaien en hoe je die ‘perfecte’ bocht kunt rijden. Het is ook een super goede voorbereiding wanneer je een haarspeldbochten vakantie gepland hebt. Alle technieken krijg je op zo’n dag aan bod.

Offroad / Allroad

De technieken op zachte ondergronden: Je hebt offroad en allroad. Oftewel het is beide op zachte ondergronden, maar de een wat meer door de blubber dan bij de ander. Bij allroad heb je een gevarieerdere ondergrond zoals graffel, gras, zand en/of andere onverharde paden. Het is perfect om techniek aan te leren die je later in offroad situaties kunt toepassen. Alles begint bij de basis: bij Motormeiden hebben we dit jaar diverse Allroad trainingen en ook een Demo-dag waar met je eigen motor voor een ‘zacht’ prijsje op het terrein kunt rijden.

Leer rijden in groepen

Benieuwd hoe het is om in een groep motor te rijden? Bij Bonnie Tracer Workshops krijg je een leuke praktijk met heel veel leuke tips om vervolgens zelfverzekerd te rijden in een groep. Je gaat een heerlijke route rijden met een klein groepje in Noord-Holland (vlakbij Amsterdam).

Benieuwd wat we nog meer organiseren? Kijk in de Motormeiden agenda! Deze wordt regelmatig aangevuld.