AllesMotornieuws

10x leuke en betaalbare motorhelmen van Scorpion EXO

Op zoek naar een goede motorhelm voor een betaalbare prijs?  Scorpion EXO™ biedt zeer complete collecties helmen binnen de segmenten Racing, Full Face, Flip Back, Modular, Open Face, Adventure en Off-Road. Door samenwerking met de beste rijders ter wereld van de MotoGP tot Enduro, weet Scorpion EXO™ wat de motorrijder zoekt in een helm. Dit blijkt wel uit de nieuw geopende tweede fabriek in Vietnam. Productie en in-house ontwikkeling van de motorhelmen zorgt voor de perfecte combinatie tussen veiligheid en kwaliteit. Zeer exclusieve en creatieve helm designs, ontworpen door topontwerpers vanuit de gehele wereld, maken dat Scorpion EXO™ een winnende combinatie te pakken heeft.

Benieuwd naar nog meer de nieuwe helmen van Scorpion? <<< Check dit.

Stadshelm EXO-City II

De EXO-City II is de ideale open face helm. Uiteraard perfect geschikt voor wie veelvuldig in de stad te vinden, maar ook voor daarbuiten. Dit heeft te maken met het grote vizier, dat niet alleen in de breedte voldoende zicht geeft, maar ook voldoende lengte biedt. Hierdoor wordt het gezicht ook op hogere snelheden voor de wind goed afgeschermd. Een uitstapje naar de snelweg is daardoor ook goed mogelijk. Door de polycarbonaatschaal is de Scorpion EXO-City II daarnaast erg licht en biedt deze ook voldoende bescherming.

Scorpion EXO™ is beschikbaar via een uitgebreid dealernetwerk.

 

 

 

De EXO-City II biedt naast voldoende veiligheid ook de kwaliteit die u van Scorpion gewend bent. Om dit te bekrachtigen biedt Scorpion maar liefst vijf jaar garantie op de helm. Qua veiligheid voldoet ook de EXO-City II aan de laatste ECE 22-06 goedkeuring.

 

 

Draagcomfort EXO-City II 

Het draagcomfort van de EXO-City II staat ook op een zeer hoog niveau. Dit komt onder andere door de twee buitenmaten die Scorpion aanbiedt voor de helmschaal. Voor brildragers is de helm voorzien van het Kwikfit™ systeem. Deze uitsparing in de helmbekleding is geschikt voor een uiteenlopend scala aan brillen. De KwikWick® bekleding zorgt voor de juiste isolatie, waardoor de EXO-City II juist koel aanvoelt in de zomer en warm in de winter. Daarnaast is de stof anti-microbiologisch en gemakkelijk uitneembaar om te wassen. Door middel van het Speedview™ zonnevizier is een losse zonnebril ook overbodig, juist omdat dit zonnevizier zo eenvoudig in- en uit te schuiven is. Door middel van de micrometric buckle is de kinband eveneens eenvoudig te openen en te sluiten.

Communicatie in je helm

Eveneens prettig is de bluetooth voorbereiding. De kleine uitsparingen in de helmbekleding bieden namelijk voldoende ruimte voor het plaatsen van een communicatie systeem, zonder de oren af te klemmen.

De Scorpion EXO-City II is beschikbaar in verschillende kleuren, waarbij er ook de keuze is voor originele en opvallende graphics. Maatvoering: XS tot en met XXL (in twee verschillende buitenmaten)

Prijs: vanaf €129,90 (Graphics vanaf €159,90)
Kleuren Vel: Gris Mat/Rouge, Noír Métal/Blanc, Rouge/Blanc en White/Neon Yellow
Kleuren Mall: White/Red, Rouge/Blanc/Blue en Blanc/Rose/Vert
Kleuren Bee: Blanc/Vert/Or en Black/White
Kleuren Short: Argent Mat/Blanc en Gris/Rouge
Garantie: 5 jaar

Next level met EXO-Tech EVO Carbon

Scorpion heeft met de EXO-Tech EVO Carbon de ultieme flip backhelm, deze populaire helm van Scorpion biedt naast de bekende functionaliteiten van de reguliere EXO-Tech EVO, een extreem laag gewicht door gebruik te maken van Ultra TCT Carbon. Deze nieuwe revolutionaire technologie ontwikkeld door Scorpion EXO biedt ongeëvenaarde protectie en absorbeert meer energie bij een eventuele impact. Daarnaast resulteert het gebruik in een extreem laag gewicht.

22.06 certificering

Uiteraard biedt de EXO-TECH EVO Carbon nog steeds dezelfde functionaliteiten. Bijzonder is ook de 22.06 certificering, zowel in open als gesloten stand! Het vizier klikt hierbij automatisch in de juiste positie, zodat er geen beschadigingen ontstaan. Wanneer het kinstuk naar achteren geklapt is, klapt u het vizier weer gemakkelijk omlaag. Op deze manier heeft u bescherming van ogen en gezicht.

Bijzonder vizier 

Het vizier zelf is voorzien van een antikras laag en voorzien van Pinlock XLT 120. Standaard wordt een helder vizier meegeleverd, maar ook ook een 2e smoke vizier. In de nekrand is de bediening van het Speedview zonnevizier. Dit vizier is aan weerszijden voorzien van een anticondenslaag, waardoor deze niet snel beslaat.

Micrometric buckle en zelfreinigende stof

Qua draagcomfort staat de EXO-TECH EVO Carbon eveneens op een hoog niveau. Zo is daar de Micrometric Buckle, waardoor de kinband zeer eenvoudig te openen en te sluiten is. Voor de brildragers is de Scorpion EXO-TECH EVO Carbon voorzien van Kwikfit. De Kwikwick III voering is eenvoudig te verwijderen en uitwasbaar. Om nare geurtjes tegen te gaan is de stof antimicrobiologisch en biedt voldoende isolerend vermogen om in de winter aangenaam warm en in de zomer aangenaam koel te zijn.

De Scorpion EXO-TECH EVO Carbon komt beschikbaar in twee buitenmaten voor de Ultra TCT Carbon buitenschaal. Door het P/J keurmerk is de helm overigens ook goedgekeurd wanneer het kinstuk naar achteren geklapt is. Uiteraard is de EXO-TECH EVO Carbon voorzien van de nieuwste ECE 22-06 typegoedkeuring.

 

 

Prijzen en uitvoering

De Scorpion EXO-TECH EVO Carbon is beschikbaar in de volgende uitvoeringen: Solid, Rover en Genus.
Maatvoering: XS tot en met XXL (in twee verschillende buitenmaten)
Prijs: vanaf €469,9
Kleuren Solid: Matt Black en Black
Kleuren Rover: Noir/Rouge/Bleu, Black/Green, Black/Red en Black/White
Kleuren Genus: Matt Black/Red en Noir/Bleu/Rouge
Garantie: 5 jaar

Benieuwd naar nog meer de nieuwe helmen van Scorpion? <<< Check dit.