3e editie Tour DELUXE’mburg 2023 – ‘Het voelt als een mini-vakantie’

Prachtig weer, mooie routes en maar liefst 50 Motormeiden die afreizen naar Vianden (Luxemburg) voor de bochtentraining i.s.m. Moto Maestro. Het is de 3e editie van de Tour DELUXE’mburg, die ook deze keer weer in no-time uitverkocht was. Het succes van deze formule is mede te danken aan de balans die we leggen in motorrijden, een leuk randprogramma en de keuze die je hebt om een dagdeel te rijden of iets anders te doen.  Niets moet alles kan.

Redactie: Tessa Deurloo
Fotocredits: Marcel de Hoog (Header)

Er wordt heel wat afgekletst

Een keer per jaar wordt het hotel in Vianden omgebouwd tot Motormeiden-hotel. De vlag wordt boven de entree opgehangen, de cocktails worden klaar gezet en er lopen meer vrouwen dan mannen met een motorrijbewijs op zak in de gangen en op het terras dan de rest van het jaar.

‘Ik heb nog maar 3 maanden mij rijbewijs’ roepen er een tweetal meiden, als ze zich klaar maken voor de kennismakingsrit. Na de lunch wordt de Tour DELUXE’mburg training geopend met een praatje van Motormeiden en Motomaestro en gaat iedereen een tikkeltje gespannen naar de motor ‘Ik vind het zo spannend en wilde vorige week bijna afzeggen’ zegt er een. De andere bevestigen dat ze het ook heel spannend vinden. ‘Het voelt een beetje alsof ik op schoolreisje ga’ zegt de Vlaamse Stephanie.

Veel Motormeiden komen alleen naar deze training en kennen nog niemand. Daar komt al snel verandering in! Want in de whatsappgroep die we maanden geleden al hebben aangemaakt, werden de eerste contacten al gelegd, maar ook in reallife wordt er heel wat af gekletst. Voor sommige is het iets te druk en zoeken een rustig plekje op het buitenterras. Het fijne is dat dit ook allemaal kan. ‘Het voelt voor mij al een kleine mini-vakantie’ en dat is precies wat de Tour DELUXE’mburg ook is. Leren en lesure…

Kennismakings-rit

De 50 Motormeiden zijn vooraf al ingedeeld in groepjes van hun eigen niveau en om te kijken of dit klopt, rijden we een kennismakingsritje. De wegen in Luxemburg zijn prachtig en ook het asfalt ligt er strak bij. De eerste bochten tips worden al gegeven door de instructeurs en per persoon wordt gekeken hoe we er nog meer kunnen uithalen om je behendiger te maken.

Motormeiden cocktails

Op het zonnige terras van Hotel Belle vue, worden de eerste (bochten) ervaringen met elkaar gedeeld en na een kledingwissel, van motorpak naar zomer-outfit, worden ook de eerste Motormeiden cocktails besteld of plonzen de eerst in het zwembad voor de nodige verkoeling. Zaterdag begint het echt, nu eerst even acclimatiseren en relaxen voordat het ECHT gaat beginnen.

Zaterdag: De 3 B’s!

Bingo, Bochten en Bijzondere momenten dat zijn de 3 B’s voor vandaag! Elke dag worden we een stukje Behendiger in de bochten dankzij de instructeurs van @moto_maestro We dragen ze daarom ook graag op handen en voeten. Check de foto van @motorinstructeur_niels

Kijktechnieken

De spanning is er bij de meeste wel afgereden. Instructeur Robert van der Kolk laat dan nog maar eens op hilarische wijze zien welke kijktechnieken je op de ‘motor’ moet gebruiken. Tip: Kijken waar je naartoe wilt… (dus niet naar beneden).

Showtime!

Na een dagje sturen, zweten en draaien is het in de avond natuurlijk tijd voor wat gekkigheid en vertier! Een Bingo waarbij iedereen prijs heeft, onder begeleiding van showmasters duo Tessa & Nikki!

Zondag: Bochtenhemel

De mini-stelvi staat op het programma! Dat worden inderdaad bochten, bochten en nog eens bochten. Vandaag konden de Motormeiden de tips & tricks van de instructeurs van @moto_maestro eindeloos toepassen in de vele haarspeldbochten van de bochtenhemel route.

De transformatie die deelnemers door maken tijdens de training is altijd prachtig om te zien. Sommige beginnen met knikkende knieën en knallen er aan het einde van het weekend de bochten zoveel zelfverzekerder uit. Soms met een lach, soms met een traan, maar dat hoort er allemaal bij. Iedereen heeft een mooie leercurve laten zien. Na een lange dag rijden in het zonnetje zijn de certificaten dan ook dik verdiend!

fotograaf: Bikes by Jane

Voertuigtechniek

Is het nu alweer zondag avond?! Ja helaas, de tijd vliegt als het leuk is. Er staan nog een leuke workshop op de planning: voertuigtechniek door instructeur Jef. Zijn jaren lange ervaring bij de ANWB pechhulp komt goed uit want er komen heel wat vragen voorbij.  Hoe vul je je eigen oliepeil aan of zie wanneer je banden en ketting versleten zijn?

Tijd om naar huis te gaan

Iedereen is geslaagd en met een extra diploma op zak pakt iedereen zijn tas weer in om naar huis te gaan. Veel meiden rijden samen richting Nederland of België en hebben mooie vriendschappen gehouden aan dit bijzonde weekend.

Lekker nagenieten over alle bochten van en dan aftellen naar volgend jaar! De datum voor 2024 staat al vast en kan vanaf september geboekt worden: 21 t/m 24 juni 2024

Grote dank aan de organisatie en instructeurs van Moto Maestro