AllesMotorkleding

Test – Pando Moto Shell WW body: motorrijden in een t-shirtje komt steeds dichterbij

Kun je motorrijden in een t-shirtje? Dankzij de oersterke body; Pando Moto SHELL WW, zou dit veilig en verantwoord moeten lukken. Dit vooruitstrevende merk heeft een body met lange mouwen gemaakt waarover je enkel een t-shirtje zou kunnen dragen. De body is daarom uitermate geschikt om te dragen bij warme temperaturen. Dat moeten we natuurlijk testen! We rijden naar Frankrijk waar het ondertussen ruim 30 graden is en trekken deze uber sexy body aan. Want zeg nu zelf.. de plaatjes zien er veelbelovend uit.

Redactie: Tessa Deurloo / 1.70 m / draagt normaal maat 36 (maat M bij Pando Moto SHELL WW)
Verkrijgbaar bij: Biker Outfit – Pando Moto Shell WW 
Prijs: 279,- 

Sterker dan staal

Voordat je gelijk je mening klaar hebt over het rijden in een t-shirtje, eerst wat meer technische info over dit product. De pando Moto body is gemaakt van UHMWPE. Dat is 15 keer sterker dan staal en zit verweven in de stof aan de armen, schouders en de rug.

De stof is stevig en zit goed aan elkaar genaaid met speciale naden, die voel je overigens wel zitten op je rug en armen, want er zit minder rek in deze naden. De rekbare Bi-stretchstof stukken op de buik, borst en aan de zijflanken zorgen gelukkig voor wat bewegingsvrijheid.

De sluiting zit onderaan bij het kruis met een rij haakjes en 2 rijen oogjes waarmee je de body kunt verstellen en is ook geschikt  voor mensen met een lang(er) bovenlichaam.

Protectiestukken 

Voor een optimale bescherming raden we wel aan om er protectiestukken in te schuiven, er worden standaard vier matjes bijgeleverd. Je kunt deze matjes in de schouders en ellebogen schuiven. Optioneel is er ook nog een mogelijkheid om een rugprotector erin te doen. De body blijft op zijn plaats door de elastieken rondom de duimen en natuurlijk bij het kruis.

Technische specificaties:

 • 65% UHMWPE (15 keer sterker dan staal) stof
 • Bi-stretchstof geeft maximaal comfort en houdt de body op zijn plaats.
 • Veilige, verstelbare kruissluiting
 • Zak voor optionele rugbeschermer
 • CE-goedgekeurd niveau AA in overeenstemming met EN 17092
 • Geleverd met 4 protectiestukken (matjes) – Sas-Tec TripleFlex protectoren (Level 1 goedgekeurd)

Hoge snit en higwaist broek

Een opmerkelijk keuze van de Pando Moto SHELL WW is hoe hoog de body is uitgesneden. De body zit tot iets boven het heupbot, naar mijn mening zit dit iets te hoog, maar smaken verschillen natuurlijk. Volgens Pando Moto zit dit beter dan een body die lager gesneden zit. Een highwaist motorbroek  over deze body is zeker een must anders komt de hij erbovenuit piepen.

Rijden in een t-shirtje?

Het voelt heerlijk aan om de Pando Moto SHELL WW onder een t-shirt te dragen en er vervolgens mee te rijden. Het is verkoelend en zeker niet warm, omdat de wind direct door de body gaat. Ook de stof aan de voorkant is erg fijn en luchtig. Wel raden we af om met deze body op een zonnig terras te gaan zitten, want dan zweet je je kapot. Je kunt hem ook niet zomaar uit doen.

 

Fijn aan deze body

De body rekt lekker mee en gaat niet spannen, dankzij de elastische stof en het ritsje aan de voorkant. Het rijden in een t-shirtje komt dus echt steeds dichterbij! Nog een voordeel van de body is dat je motorgarderobe een stuk kleiner is en je dit ook makkelijk onderweg meeneemt in een kleine tas of reiskoffer.

Aandachtspunten / conclusie

 • Levering met protectie ‘matjes’, deze raden we echt aan om erin te doen
 • Heerlijk om mee te rijden in warme temperaturen
 • De body is erg hoog uitgesneden waardoor hij snel boven je broek uit komt.
 • Als je de kortste stand bij het kruis (haakjes en oogjes) doet,  zit er een wapperend flapje aan de voorkant.
 • De maatvoering klopt niet en valt erg klein uit, vooral bij de armen.
 • De naden rekken minder mee, waardoor je deze voelt zitten.

Tip voor de broek!

Pando Moto heeft ook een bijpassende legging, die voelt als een tweede huid. Deze legging is overigens ideaal voor vrouwen die een minder gangbare maat hebben of graag in hun eigen broek willen motorrijden. Deze rekbare legging trek je namelijk onder een gewone broek aan en zo ben je toch perfect beschermd.