AllesInspirerend

Interview: Klein meisje op grote Triumph Tiger 850 Low

Denise (32) heeft eind 2021 haar rijbewijs gehaald en de liefde voor alles op meer dan 2 wielen begon al heel jong. Na eerst een tijdje achterop te hebben gezeten bij haar vriend Selwyn was ze er nu eindelijk klaar voor. Ze rijdt op haar grote liefde, een Triumph Tiger uit 2022.

Foto’s: Bikesbyjane, Anja Filak 

Wat rij je precies voor motor? 

De eerste 5 maanden heb ik een Triumph Trident gehad, maar die heb ik na 125 kilometer weer ingeruild. Ondanks mijn lengte voelde de Trident te klein aan, ik hou gewoon van grote motoren. Daarnaast is mijn plan om er lange ritten en woon-werk verkeer mee te doen. Een Triumph Tiger 850, dat leek mij wel wat en heb ik uiteindelijk ook gevonden! Wel verlaagd hoor, anders pas ik er niet op.

Ook interessant voor jou:

 

Ik heb altijd gezegd dat als ik een motor zou kopen dat ik voor een KTM zou gaan

 

Waar komt die Triumph passie vandaan?

Ik heb altijd gezegd dat als ik mijn motorrijbewijs zou halen dat ik voor een KTM zou gaan. Maar toen ik eenmaal ging oriënteren bleek ik daar veel te korte beentjes voor te hebben. Door mijn lengte vallen heel veel motoren af, de Tigers liep ik daardoor ook automatisch voorbij maar toen ik de Trident zag staan was ik verkocht. Wat een schatje was dat zeg!

 

Waarom dan uiteindelijk tóch een hele hoge Tiger?

Toen ik eens rond aan het speuren was naar accessoires voor mijn motor kwam ik op de Triumph site de Tiger pagina tegen, en tot mijn grote verbazing bleek er dus een Tiger low te bestaan. Met een nog lagere zithoogte dan ik op dat moment had, want eigenlijk was Trident net een beetje te hoog voor mij, ik kon net met 1 klein voetje aan de grond.

Die Zaterdag ben ik nog naar de dealer gereden om te vragen wat de levertijd zou zijn en eigenlijk meteen een deal gesloten om de Trident in te ruilen voor de Tiger. Beste keuze ooit!

 

Je heet op Instagram Tiny.gearshifter, maar die Tiger is best hoog toch?

Klopt, die is inderdaad aan de hoge kant. Origineel is de zithoogte op zijn laagst 81 centimeter, veel te hoog voor mij. Bij de low versie is dat dus 76 centimeter, dit komt o.a door het verlaagde zadel en samen met de originele verlagingsset erbij win je zo nog een paar centimeters erbij. Met mijn 1.62 dus echt een uitkomst.

Daar is ook de naam Tiny gearshifter vandaan gekomen, ik ben immers een klein en mijn hobby betreft alles wat met schakelen te maken heeft.

 

Ben je een goed weer rijder of trotseer je alle weertypes?

Door het type motor rij ik dus bijna in alle weertypes, het afgelopen jaar heb ik van 30 graden tot en met natte sneeuw en gevoelstemperaturen van -5 gereden. Dat was echter wel voor een goed doel, de kersthelden rit, anders had ik zeker weten thuisgebleven want aan het einde van de rit voelde het alsof ik aan mijn motor was vastgevroren.

 

Wat een bikkel! Vertel eens wat meer over die kersthelden rit?

In December rijden wij met een grote groep motoren verkleed als kerstheld door Utrecht om geld op te halen voor het Prinses Maxima centrum en het Wilhelmina kinderziekenhuis.

Wij gaan die dag ook bij de patiëntjes langs om ze heel even laten te vergeten dat ze ziek zijn, ik ben blij dat wij dit voor de kinderen en ouders mogen doen, maar je wordt wel weer met even beide benen op de grond gezet.

Uiteindelijk heb ik zelf meer dan 600 euro op mogen halen, maar in totaal hebben we 30.000 euro opgehaald! Eind dit jaar gaan we weer rijden en ik heb er nu al zin in.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Denise (@tiny.gearshifter)

 

En hoe ben je bij de Motormeiden terecht gekomen?

Op Facebook ben ik gaan zoeken naar motorgroepen om gelijkgestemden te vinden, nou en dat heb ik geweten.

Wat een fantastische community met stuk voor stuk ontzettend toffe meiden. Al kom je aan op een motor uit 1980 of een hele nieuwe, er knoopt altijd wel iemand een leuk gesprek aan en ik heb al veel nieuwe vriendinnen erbij gekregen.

 

Terug naar het motorrijden, nog gekke dingen onderweg meegemaakt?

Op de motor maak je eigenlijk altijd wel iets bijzonders mee, van auto’s die niet opletten bij het wisselen van baan of mensen achter het stuur die gevaarlijke capriolen uithalen om je te kunnen fotograferen toen ik als kerst elf onderweg was naar de kerstrit.

Het gekste wat me altijd bij zal blijven was mijn eerste lange rit met de Tiger om hem in te rijden, ik had Calimoto gedownload en de app een mooie route uit laten stippelen.

Deze wist alleen niet dat het pondje was afgesloten en toen ik op die weg niet verder kon, stuurde hij mij een fietspad op een dijkje op.

Er stond best wel wat wind die dag en ik heb de motor met zweet op mijn rug kunnen keren, ik heb hem op de standaard gezet, er een foto van gemaakt en ben terug gereden. Eenmaal thuis heb ik de app direct verwijderd, sindsdien kies ik gewoon mijn eigen route.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Denise (@tiny.gearshifter)

 

Is er een wereld voor je opengegaan?

Absoluut, Ik verbaas me elke keer hoe groot de groep Motormeiden is en hoe enthousiast iedereen tijdens de evenementen is.

Het geeft me altijd veel energie om nieuwe mede rijdsters te ontmoeten en hun verhaal te horen, meiden die wat onzeker bij hun eerste groepsrit aankomen en vertrekken met een goed gevoel en nieuwe connecties is fantastisch om mee te maken.

Ik heb ook verschillende trainingen mogen volgen via Motormeiden, van Offroad tot bochtentrainingen. Wat overigens echt een aanrader is, tijdens de bochtentraining leer je in zo’n dag ontzettend veel over je motor en hoe je een bocht goed moet aansnijden.

De bochten voelde namelijk heel anders aan omdat ik een hele andere motor had dan waar ik op gelest had, nu ga ik er lekker soepel en vlot doorheen. En buiten dat de trainingen leerzaam zijn, zijn ze ook heel gezellig, dus mocht je nog twijfelen.. kom een keer meedoen!

En nog veel motorritjes of avonturen gepland dit jaar?

Zeker weten, 17 Juni ben ik uiteraard bij de wasstraatrit in Lunteren van Motormeiden en op 1 Juli rij ik samen met een vriendin de Dutch1000. Dit is een evenement waarbij je in 24 uur 1000,700,500 of 300 kilometer op de motor moet afleggen over uitsluitend binnen doorwegen in Nederland, dat gaat een leuke uitdaging worden, en uiteraard de Kersthelden rit op 16 December.

Wil je niets missen? Volg Motormeiden ook op facebook en instagram! Heb je ook een bijzonder verhaal? Tip de redactie: info@motormeiden.tv