AllesRijtesten

Op date met de Triumph Tiger 900 GT LOW in Gent

We hebben weer een (h)eerlijke review voor jou! Motormeid Tessa gaat op date met de Triumph Tiger 900 GT en bezoekt de leukste plekjes van de bourgondische stad Gent (België). Van een romantisch diner voor twee tot een sprookjeskasteel midden in het centrum, Gent heeft het! En de Tiger? Op deze eerste date met de Tiger 900 gooien we alle principes overboord en gaan we meteen ‘all the way’! 

Redacteur: Tessa Deurloo | rijdt zelf een Suzuki GSR600 | lengte 1.70 m

Flinke kerel! 

“Wat is ie gigantisch” zegt de Gentse Charlie, terwijl ik van de motor stap. Charlie runt een broodjeszaak in Gent en neemt ons mee op sleeptouw! De Triumph Tiger 900 GT is inderdaad groot, maar stuurt heel soepel. Hij weegt ruim 190 kg, maar je hoeft niet hard te werken om deze drie-cilinder langs moeilijke obstakels te manoeuvreren of om een simpele halve draai te maken.

We spreken met de motoren af voor het S.M.A.K, een prachtig museum met moderne kunst, die zeker een bezoekje waard is, maar vandaag ben ik hier op date met de Tiger en wil deze grote jongen flink uitproberen.

Speciaal voor Motormeiden is de Tiger GT een koppie kleiner gemaakt en verlaagd. Er zit nu een ander zadel op en de vering is anders ingesteld zodat ik met beide voeten op de grond kan. Het Tiger 900 GT Low Ride Height-model (LRH) heeft een unieke ophanging met een verstelbare zithoogte, 50 mm lager dan de standaard GT.

Rijmodus: Offroad 

We rijden richting Dok Noord. Als ik nu op mijn eigen motor zou zitten dan was ik er inmiddels al vanaf gedrild. De weg er naartoe zit namelijk vol kuilen en de kasseien liggen schots en scheef. De Tiger gaat er soepel overheen en veert lekker mee in de offroad-stand. Hij houdt goed grip op het onverharde wegdek, met losliggende stenen. Je kan een andere rijmodus kiezen als je stilstaat, dus niet tijdens het rijden.  

Dok Noord: Dit zijn de oude industriële scheepswerven die de afgelopen jaren zijn ontwikkeld tot creatieve hotspots met veel graffiti. Superleuk om foto’s te maken en koffie te drinken.
Netflix kijken?!

Als je door het menu van het dashboard scrolt zou je bijna verwachten dat je zelfs Netflix kan kijken. Het scherm is groot en de keuzes zijn super uitgebreid. Wat verwacht je?! Met een echte allroad-motor wil je natuurlijk op elk wegdek voorbereid zijn: off road, rain, sport, tour, er zijn tal van mogelijkheden. Eenmaal in de sportstand merk je meteen de power van de 900CC. Wat een kracht!

Tijd voor een bakkie koffie: Broodhuis 503 + Gentse hotspots

Motormeid Charlie komt uit een echte motorfamilie en laat mij de stad zien. Met haar moeder runt ze de populaire broodjeszaak Broodhuis 503. Ze hebben lekkere koffie, heerlijke broodjes en een fijn terras. De motor kan je op de brug parkeren, waarna je meteen de stad inloopt. Tijdens de tussenstop kletsen we honderduit.

Charlie runt samen met haar moeder Broodhuis 503. De Motormeiden zijn hier meer dan welkom! Check de sticker op de voordeur!

Een OH-MY-GOD-momentje

Terwijl ik door alle mogelijkheden van de Tiger scroll, krijg ik even een ‘OMG-momentje’. Naast verwarmde handvatten, heeft deze motor ook een verwarmd zadel! Dat is natuurlijk heerlijk in de winter. Ook erg fijn is de cruise-control, waardoor het rijden van lange stukken erg ontspannen is. Tip: Laat het zadel goed afstellen op jouw lichaamsbouw, zo heb je urenlang toerplezier zonder ongemakken.

helm: Bell Star Dix MIPS
Aan tafel met de Tiger

Eindelijk, op date met deze Tiger! Bij het Frans-Belgische restaurant Brasserie Ha’ worden we compleet in de watten gelegd. Heerlijk! Wil je het bourgondische leven proeven, dan ben je hier aan het goede adres! Brasserie Ha’ is een bekend pareltje onder de Gentenaren en gevestigd in een prachtig monumentaal gebouw. 

Aan de mooie gedekte tafels van Brasserie Ha’ mag ik zelfs de Tiger op het terras aanschuiven. Dat is nog eens daten met je motor! Helm op de grond: Bell Star Dix Mips

 Concertje pakken?

Wil je na het diner nog naar een concert? In hetzelfde monumentale gebouw zit de Handelsbeurs. Een prachtig concertgebouw met verrassende optredens!

De motor kun je op het grote plein (Kouter) aan de voorkant parkeren.
Op links de grote deur van concertzaal De Handelsbeurs en buiten het fijne terras van Brasserie Ha’
Filerijden, bochten en toeren

De date met de Tiger duurt acht dagen en ruim 1500 kilometer. Ik durf wel te zeggen dat we elkaar goed hebben leren kennen. De motor gaat soepel door de bocht en is gemaakt om lange stukken mee te rijden, op welke ondergrond dan ook. 

Afknapper?

Rond de ring van Antwerpen hebben we uitstekend de file kunnen testen. Muurvast stond het, met een brandend zonnetje en de thermometer oplopend naar 35 graden! Je wordt door de automobilisten goed gezien, hoewel dat niet aan het geluid van de uitlaat ligt. Die mag wat mij betreft wel wat robuuster. Het is niet meteen een afknapper hoor! De Tiger en ik gaan nog wel even verder daten, want ik ben nog lang niet uitgekeken op deze 900cc.

Conclusie:

  • Verkrijgbaar als speciale LOW versie
  • Uniek aan dit model: verstellen van de zithoogte. Het zadel is verstelbaar tussen de 760 en 780 mm. Dat is 50 mm lager dan de standaard Tiger 900 GT
  • Soepele motor! Laat je niet afschrikken door zijn ‘gigantische’ uitstraling
  •  Ideaal om mee te reizen of lekker mee te toeren
  • Cruise-control is erg fijn voor de lange stukken op de snelweg
  • Beugels aan de achterzijde handig voor bagage. Natuurlijk kun je de Tiger 900 ook uitvoeren met een 3-delige kofferset!
  • Uitgebreid keuzemenu met verschillende rijstanden
  •  Zadel –  goed laten afstellen op jouw lichaamsbouw 
  •  Uitlaat – klinkt wel erg lief voor zo’n stoere Tiger!
  • De Triumph Tiger 900 GT LOW is beschikbaar vanaf: NL € 15.200,- en BE € 13.750

Zeker bezoeken in Gent: Kasteel Het Gravensteen, Schilderij Lam Gods in de Sint Baafskathedraal (bekend van de grootste kunstroof allertijden), De 3 torens (het stadsbeeld van Gent). Brasserie Ha’ (top restaurant), concertzaal de Handelsbeurs, Veldstraat (grote Winkelstraat), broodjeszaak Broodhuis 503.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *