Alles

Dit moet je weten over: British Superbikes (TT Assen)

Van 20 t/m 22 september staat TT Assen in teken van de British Superbikes. Een race waarbij een titanenstrijd wordt gestreden tussen de beste coureurs van Brittannië. Maar wat houdt het nou precies in? Is het de moeite waard om naar TT Assen te gaan? Motormeiden zoekt het uit en je we doen een leuk verslag op instagram!

Redactie: Anna Stockmann

Het belangrijkste: de motoren!

De motoren waarop de Britten racen tijdens deze race zijn fabrieksmotoren. Dit houdt in dat er weinig aan het standaard model wordt verandert. Deze 1000cc-motoren vind je dus ook in de plaatselijke motorzaken. Die mooie Ducati, Kawasaki, Suzuki, Yamaha, Honda of BMW die jij al tijden bewonderd in de plaatselijke motorzaak? Deze vliegt je nu voorbij met 200+ km per uur!

De race

Tijdens de races strijden 30 rijders om de dag titel en om de gewilde competitie punten. Het grote gedeelte van de races vinden plaats in Brittannië. TT Assen is het enige circuit welke gebruikt wordt buiten Brittannië. TT Assen behoort samen met 2 andere races tot ‘the showdown’. Dit zijn de laatste 3 races van de competitie. Tijdens The Showdown strijden de tot nu toe 6 beste rijders om het kampioenschap. Elk begint met dezelfde punten en kunnen punten verdienen door een goede plaatsing tijdens deze laatste 3 races. Degene met de meeste punten wint!

Wat maakt het nou zo leuk?

Het leuke aan de race van 22 september is dat het fabrieksmotoren zijn. Dit zorgt ervoor dat het spannend is. Het vermogen van deze motoren ligt zo dichtbij elkaar dat het echt om vaardigheden van de coureurs gaat. Dit zorgt voor veel inhaalacties en een verwachte spannende race!

Ook zetten de coureurs alles op alles om ervoor te zorgen dat zijn deze laatste 3 races de beste klasseringen krijgen!

Wil jij ook naar de Bennets Superbikes? Bestel hier je kaartjes en vol Motormeiden op instagram!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *