AllesRijtesten

Moto Guzzi V7iii Stone: ‘Het was misschien een beetje vloeken in de kerk’

Hoe gaaf?! Ik mocht de Moto Guzzi V7iii Stone uittesten! Compleet wat anders dan de Husqvarna SM610 die ik normaal rijd, dus ik was reuze benieuwd. Met mijn knalroze sportieve pak, op deze caferacer, was het misschien een beetje vloeken in de kerk, maar voor 5 dagen testen koop ik niet een compleet nieuwe outfit zoals je begrijpt. Kijk mijn review! 

Redactie: Nancy Vugs

Bijzondere kleur

In tegenstelling tot veel andere modellen, is de Stone uitvoering juist voorzien van heel veel matte details. Een heerlijke stoere, bijna retro uitstraling. Daar stond ik dan, in mijn roze met zwart lederen pak. Een beetje overdressed misschien, maar dat mocht de pret niet drukken!

Starten van de motor

Met een 744cc V-twin blok, iets meer dan 50pk en een kwartslag gedraaid in het frame, merk je meteen bij het starten dat het nét even wat anders is. Een beetje gas geven en de motor schudt heen en weer.  Het is een rustige, bijna stille motor, geen schreeuwende uitlaat of een overdreven brullend blok, lekker rustig aan de oren.

foto: Pixiemedia.nl
Het zadel voelt als een troon

Ik kan makkelijk met mijn voeten bij de grond en dat terwijl ik 1.68cm ben. Het zadel voelt als een troon, hij zit heerlijk.  Met 200kg was het even wennen om de motor te manoeuvreren, maar wanneer je eenmaal rijdt merk je daar niets van.  Ook met iemand achter op kun je prima sturen. Ruimte genoeg en geen verkrampte houding!

Zuinige motor

Het is een lekker zuinige motor met een tank van 21 liter, waar je rustig een flink eind mee kunt rijden. Wanneer je een ritje doet met meer mensen, kun je zelfs een tankbeurt (of twee) overslaan! Eenmaal goed op toeren dan merk je dat er zeker meer in zit. Sturen gaat lekker soepel, over rotondes kun je prima gooien en smijten, waardoor de motor een stuk compacter aanvoelt dan dat ie eruit ziet.

Nooit meer smeren

Ondanks dat ik met ruim 30 graden heb gereden, heb je weinig last van de hitte van de motor zelf. Ook zeker erg prettig. Een ander dingetje wat nog op valt is dat deze motor niet voorzien is van een ketting aandrijving, maar een cardan. Nooit meer vergeten je ketting te smeren en nooit meer vette handen van het kettingsmeer dat overal lijkt te zitten, behalve op je ketting.  Verder is de motor voorzien van prettige led verlichting, ABS en Traction Control. Al met al een complete en knappe motor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *