Doen: Motorrijden op Mallorca met de Himalayan Tours Mallorca

Wil jij motorrijden op Mallorca? Dan hebben we goed nieuws want dit mooie eiland is perfect geschikt om gave bochten te rijden in de Serra de Tramuntana bergketen of eindeloos te cruisen langs mooie cala’s en kustlijnen. De Nederlandse ondernemer Roeland heeft met Himalayan Tours Mallorca zijn motordroom waargemaakt en biedt leuke dagtrips aan of maak er meteen een onvergetelijke motorvakantie van. Motormeid Jane is ons voorgegaan en vertelt graag haar ervaring over motorrijden in Mallorca.

Foto’s: @Bikes by Jane – Lengte 1.60 meter
Neem eens een kijkje op Himalayan Tours Mallorca
p.s. Als je bij Roeland van Himalayan Tours Mallorca aangeeft dat je het via Motormeiden hebt gelezen, dan ligt er een leuke verassing voor jou klaar!

Wat weten we over Mallorca?

Mallorca kennen de meeste mensen van de strandvakanties, all-inclusive hotels en massatoerisme, maar dit eiland heeft ook prachtige natuur en een indrukwekkend gebergte met heel veel mooie bochten. Mallorca is het grootste eiland van de Balearen en bijna 6,5 x zo groot als Ibiza. Het Serra de Tramuntana gebergte is prachtig om in te rijden en de hoogste berg is met 1443 meter De Puig Major. Mallorca heeft 581 km kust en aan die kustlijn liggen in totaal 179 baaien en stranden.

Waar heb je allemaal gereden met Himalayan Tours Mallorca?

De wegen zijn hier prachtig en goed onderhouden. De imposante Serra de Tramuntana is een bergketen van bijna 90 kilometer lang aan de noordwestkust van Mallorca. Prachtige bochten wisselen elkaar af met mooie natuur, vergezichten over de Middellandse Zee en turquoise binnenmeren. We rijden onder de imposante berg Puig Major, die is met 1443 m de hoogste berg van Mallorca.

Hoe zijn de wegen in Mallorca? En waar ging je naartoe?

Het uitzicht was adembenemend, de wegen waren uitgestrekt met in de verte bergen of de zee. Ik ging samen met mijn vriend Anton, en we zijn één dag op pad geweest met de Himalayans. Roeland, de eigenaar van Himalayan Tours Mallorca nam ons op sleeptouw en heeft ons één van de mooiste afdalingen laten zien naar een klein kustdorpje Sa Calobra.

Sa Calobra heeft een prachtige baai, geweldige rotspartijen en helder blauw water. We stappen van de motor af om door prachtige rotspartijen richting deze azuurblauwe baai te gaan. Dit is overigens wel wat toeristisch, maar wonderschoon. Met de juiste timing merk je hier echter niet veel van, en die informatie krijgen wij natuurlijk van Roeland. Om te lunchen gaan we vervolgens naar een verborgen pareltje vlakbij wat bij de locals bekend is: Cala Tuent. Een heel rustige baai met een prachtig restaurant.

Heeft Mallorca jou verrast op de motor?

Het klimaat, de natuur, het uitzicht. Ik heb mijn ogen uitgekeken naar de prachtig mooie oude bomen en rotsen zo hoog en stijl als flatgebouwen. Het asfalt was fantastisch en de kronkelwegen hielden maar niet op! De wegen in de bergen waren hier en daar wat smal, en daarom juist veel fijner op de motor dan bijvoorbeeld met de auto.

Hoe rijdt de Himalayan?

Het was onze eerste ervaring met de Royal Enfield Himalayan, weer totaal een andere motorfiets. Wat betreft vermogen is hij goed vergelijkbaar met de Honda CRF300L, alleen de Himalayan heeft iets minder torque. Hij rijdt stabiel, voeten kwamen goed genoeg aan de grond (ik ben 1.60m) en de controle is makkelijk. Het is gewoon echt alsof je op een old school motor rijdt, maar dan gloednieuw!

Wat was jouw ervaring met Himalayan Tours Mallorca?

De meest relaxte manier om een voertuig te huren, ik hoefde Roeland maar een berichtje te sturen via Instagram en het was geregeld. Als goed contrast hadden we op het vliegveld in Palma een auto gehuurd. Lange wachtrij en een enorme parkeergarage waar we op zoek moesten naar ‘onze’ auto. Als je Roeland een berichtje stuurt, komt hij je gewoon ophalen.

Hoe is de Luxe Spaanse villa?

Als je aankomt bij Himalayan Tours Mallorca word je verwelkomd bij het huis van Roeland, een prachtige Spaanse villa met oprijlaan en uitzicht vanuit de keuken om van te kwijlen. Er hangen verschillende jassen en helmen voor ons om te gebruiken. Zelf ben ik een kleine dame maar met de helm en handschoenen kwamen we er wel uit. Je kan natuurlijk ook je eigen pak meenemen.

Samen met Wendy, zij verbleef in de airb&b van Roeland, werden we begeleid naar de kust tussen de bergen. Heel ontspannend en leuk om het eiland op deze manier te verkennen. Helaas moesten wij alweer naar huis, anders hadden we nog een heleboel routes kunnen rijden. De begeleide route was echt geweldig!

Wil je ons nog wat leuke tips geven? Wat mogen we echt niet missen?

Ga naar Sa Calobra beach. Het felste, turquoise water wat ik ooit heb gezien. Een paradijs wat je met je eigen ogen moet bewonderen. Het is een stukje lopen maar neem een kleedje mee en een picknickmand. Hier kun je echt even genieten van hoe mooi de wereld kan zijn.

P.s. Motormeiden denkt erover om in 2024 een motorvakantie hier naartoe te doen. Wil je op de hoogte gehouden worden hiervan? Meld je alvast aan: Motormeiden Mallorca 2024