DIY: Motorhandschoenen pimpen met leerverf

Wat doe jij met je (saaie) zwarte motorhandschoenen of motorpak? Wist je dat je met leerverf jouw handschoenen en pak een super leuke look kunt geven? We hebben de zachte motorhandschoen van Lookwell een make-over gegeven. Misschien vindt je onze handschoenen een beetje overdreven maar een paar streepjes in een andere kleur, kunnen je handschoenen of pak een hele andere look geven. Check onderstaande video en ga zelf aan de slag!

Redactie: Tessa Deurloo
Gebruik de KORTINGSCODE: Motormeiden10 // leerverfshop.nl

Leerverf is een goedkope oplossing

Heb je een nieuwe motorgekocht waarvan de kleur absoluut niet meer matcht met je pak? Dan is er een hele goede oplossing mogelijk, die minder geld kost dan je motor laten overspuiten of een nieuwe garderobe aanschaffen. Namelijk je motorpak met leerverf inkleuren. Mits je motorpak van leer is en kleine stukken een accentkleur hebben die je kunt oververven. Het enige dat je nodig hebt is:

Tips:

  • Ontvetter (maak het leer schoon, kan ook met alcohol)
  • Juiste (nieuwe) kleuren
  • Verschillende kwasten (zodat je heel fijn kunt werken)
  • Wit leg je als basis
  • Over de kleur wit, schilder je de nieuwe kleur (moet wel droog zijn)
  • Finisher – dan blijft het goed zitten

Motorhandschoenen pimpen met leerverf

Wij willen onze zwarte motorhanndschoenen een andere look geven en dat ging trouwens niet in een keer goed zoals je in de video zal zien. We gebruiken de zachte en soepele lederen handschoenen van Lookwell, die hebben veel leuke vormen die je kan inkleuren. Bekijk hieronder het proces!

Welke leerverf gebruik je?

Wil je ook de leerverf bestellen die wij hebben? We zijn voor een  leerverfkit (pakket) gegaan en konden dan verschillende kleuren aanvinken. Daarnaast is het belangrijk dat het leer vooraf goed schoon maakt wordt en na het verven, als het droog is, je een finisher aanbrengt. De finisher zorgt er voor dat het blijft zitten en je heel lang plezier hebt van je nieuwe creatie. De leerverf van Angelus wordt door professionals ook gebruikt en hebben wij hier ook gebruikt.

VIDEO:

Ben je op zoek naar inspiratie? Kijk ook zeker naar onderstaande artikelen:

Motorjas pimpen met leerverf
Dutch On Wheels maakt de mooiste creaties op leer
Atelier Leona