EventsLifestyle

Event: Allroad Motordag “Do your thing” op 12 mei

Motormeiden, start je allroad motor en maak je klaar voor een dag vol avontuur en adrenaline! Op zondag 12 mei is het tijd om je innerlijke offroad-heldin los te laten tijdens het ultieme motorfeestje bij Action Planet, waarbij de sensatie van het offroad rijden wordt gecombineerd met een flinke dosis gezelligheid en leerzame ervaringen.

Programma

10:00 Terrein open


10:30 Opening Motormeiden Parcours door Walther Schram


11:00 tot 15:00 Mogelijkheid om, onder begeleiding, het Motormeiden Parcours te rijden en je eerste offroad meters te maken!


10:00 tot 15:00

– Demoronde trialrijden: door Eugene Fourie en Remy Zwemmer

– Workshop techniek: door Motowow

– Demo SRP suspension: door Wesley Pittens

– Demo Pohlbock: door Floris Kymmell

– De eerste offroad meters voor motormeiden door Walther Schram en Anna Filak

– en natuurlijk de Motormeiden stand!


16:00 Einde Motordag

Er is een line-up van speciale gasten die je niet wilt missen. Olaf Kempers van Motowow staat paraat als bush mechanic, klaar om al jouw vragen over motoronderhoud en -problemen te beantwoorden. En wie beter dan Eugene Fourie, winnaar van de BMW GS Trophy 2018, om je te laten zien hoe het moet op een speciaal parcours?

En dan hebben we het nog niet eens gehad over wat wij vanuit Motormeiden je te beiden hebben tijdens deze dag! Om 10:30 opent ervaren offroad motorrijder Walther Schram speciaal voor jullie het Motormeiden parcours. Van 11:00 tot 15:00 neemt hij je onder zijn vleugels om te crossen over ons eigen parcours. Onze offroad-heldin @anja.moto zal ook aanwezig zijn om je veilig te begeleiden. Dit is dé kans om je eerste offroadmeters te maken onder begeleiding van de besten in het vak!

Maar er is meer dan alleen offroad actie! Duik de motormarkt in tussen 10:00 en 15:00 en ontmoet inspirerende figuren zoals Hugo van de MAG, die al 35 jaar vecht voor veilig, vrij en betaalbaar motorrijden. Wesley Pittens van srpsuspension staat klaar om je alles te vertellen over schokbrekers voor motorcross, enduro en adventure bikes. En natuurlijk staan de vrijwilligers van Motormeiden voor je klaar om onze informatie, kennis en passie voor allroad rijden te delen!

Inschrijven

Heb je je al ingeschreven? Zo niet, waar wacht je nog op? Dit is jouw kans om deel uit te maken van een episch motorfeestje vol adrenaline, gezelligheid en leerzame ervaringen voor slechts €33,- . Vergeet niet aan te geven op het  inschrijfformulier dat je mee doet aan het Motormeiden onderdeel! Lees meer over het programma en voorwaarden op de website van Action Planet.

Goed om te weten

  • Bandenadvies: We adviseren 50/50 banden. Voor motoren met banden met minder profiel is het zwaar om bij Action Planet te rijden na zware regenval. Het parcours bestaat uit zand, heuveltjes en modder.
  • Type motor: De meeste allroad motoren met een offroad karakter (met aanhouden van het bandenadvies) zijn in principe geschikt voor het rijden op Action Planet. Denk aan een BMW GS, Yamaha Ténéré, KTM Adventure, Triumph Tiger, Voge Rally etc. Een chopper of circuit-motor is niet geschikt voor deze dag.
  • Kledingadvies: Wij adviseren om altijd beschermende kleding te dragen. (body protector). Pas je kleding aan aan de weersomstandigheden.
  • Ervaring: Voor het Motormeiden Parcours is geen offroad ervaring vereist. Het Motormeiden terrein is aangepast voor beginners. Voor het reguliere parcours wordt wel enige ervaring in offroad rijden geadviseerd.

Eisen aan je motor

  • Jouw motor is APK ”waardig”
  • Jouw motor is voorzien van een geldig kenteken
  • Jouw voertuig is minimaal WA verzekerd
  • Jouw motor mag niet overmatig roken of lawaai maken
  • Jouw motor mag geen vloeistof lekken
  • Wanneer je motor niet aan onze eisen voldoet kan Action Planet je de toegang tot het terrein ontzeggen.

Maak kans op een gratis toegangskaart

Maak kans op een gratis toegangskaart t.w.v. €33,-! Motormeiden mag er maar liefst drie weggeven. Volg onze socials om te ontdekken hoe je mee kunt doen. Op vrijdag 19 april maken we de winnaars bekend.

Dus, blokkeer zondag 12 mei in je agenda en bereid je voor op een dag vol actie, avontuur en gezelligheid bij Action Planet. Zie je daar, ready to ride!