AllesMotornieuws

Motominds Experience Days: dé ontmoetingsplek voor motorliefhebbers

Op 4 en 5 mei verzamelen motor- én tattooliefhebbers in en rond Kortrijk Xpo. Voor het tweede jaar op rij zakken motorliefhebbers op 4 en 5 mei af naar Kortrijk Xpo voor de Motominds Experience Days. Hét belevingsevent voor en door motorrijders vindt opnieuw plaats samen met Ink-Town, de tattoobeurs die inmiddels aan zijn vierde editie toe is. Na een succesvolle eerste editie van Motominds, is het event dit jaar maar liefst 60% groter geworden in oppervlakte. Nog meer motoren, nog meer spektakel en nog meer ruimte voor beleving.

Kom naar de stand van Motormeiden! En ontmoet eindelijk gelijkgestemden! Wil je een aantal uurtjes komen helpen op onze stand voor een gratis kaartje? Stuur een mailtje aanmelden@motormeiden.tv
Koop hier jouw ticket voor Motominds – Kortrijk

Motorfun voor iedereen

Motominds, dat is een unieke mix van motoren en spektakel, doordrenkt van de motorrijderslifestyle. Alle motorrijders, aspirant-motorrijders, maar ook alle liefhebbers van de motorcultuur, zijn meer dan welkom. Zo verwachten we ‘Motormeiden’, de grootste vrouwelijke motorcommunity in de Benelux en ook kinderen wacht een dag vol beleving. Onder begeleiding van de ervaren trainers van MX for Kids, kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar op Motominds hun eerste motorervaring opdoen.

©Motominds

Motormeiden Meetingpunt

Ontmoet nieuwe vriendinnen of spreek met elkaar af bij Motormeiden. Bij het Motormeiden Meetingpoint is het altijd gezellig! Stel al jouw vragen over het motorrijden of de leuke events die we dit jaar bij Motormeiden organiseren.

Motoshoot – Honda CL500

Zet de rookmachines maar aan en neem plaats op de Honda CL500. Een professionele fotograaf maakt een spectaculaire foto van jou! Een leuk aandenken aan deze beursdag! Als je hem deelt kun je er zelfs een weekend naar keuze mee rondrijden!

Marktleiders onder één dak

Honda, Yamaha, KTM, Suzuki, BMW, Benelli,… allemaal stellen ze hun nieuwste modellen voor. Bezoekers kunnen de verschillende motoren meteen uittesten via georganiseerde testritten in de omgeving van Kortrijk of tijdens rij-initiaties op het testcircuit.

Nieuw dit jaar is de aanwezigheid van Energica Motor Company, toonaangevende fabrikant op het gebied van high-performance elektrische motorfietsen ‘Made in Italy’. E-mobiliteit is een hot item en krijgt dus een gepaste plaats op Motominds.

Naast de motoren ontdekt de bezoeker ook allerlei accessoires, kledij en snufjes in motorland. Ook partijen zoals Motorsport Vlaanderen, Motorrijder en Autorijscholen Lust tekenen present.

Groeiende motormarkt

De motormarkt zit al jaren in een positieve flow. 2023 kende opnieuw een stijging van 2.7% ingeschreven motorfietsen en een recordaantal uitgereikte motorrijbewijzen, zo blijkt uit cijfers die beroepsfederatie Febiac begin dit jaar publiceerde.

« Deze groei en stijgende interesse bij de Belgen voor motorfietsen, zien wij ook weerspiegeld op Motominds. De belangstelling onder de merken was groot om hun nieuwigheden aan onze bezoekers voor te stellen. Mede door de aanwezigheid van enkele nieuwe merken zoals Yamaha en Husqvarna zijn we 60% gegroeid in oppervlakte », stelt Pieter Canniere, Brand Manager van Motominds Experience Days.

Beleving centraal

Zoals de naam aangeeft, draait het bij de Motominds Experience Days om de beleving. Op de agenda staan onder meer +1200 testritten, rij-initiaties, een parcours waar de bezoekers hun motorskills kunnen testen, live optredens, een Biker’s Bar, barber shops, stuntshows,… en voor het eerst, exclusief in België te zien op Motominds: de Wall of Death. Nieuw dit jaar is ook het Offroad Demoparcours waar bezoekers naar hartenlust offroad motoren kunnen uittesten.

En wie wil, kan een tattoo laten zetten op Ink-Town, waar zo’n 120 internationale artiesten aanwezig zijn.

Winacties

Motominds organiseert ook twee unieke winacties. Studio Brussel, die zaterdag live vanop Kortijk Xpo uitzendt, schenkt vrijdagochtend tijdens de finale bij “Fien & Thibault Staan Op” een Honda CL500-motor weg ter waarde van € 7.199. Daarnaast maken bezoekers ook kans op een unieke motorreis ter waarde van € 4.000 naar het prachtige Noorwegen, in samenwerking met Network on Wheels.

Studio Brussel zendt zaterdag live uit vanop Motominds
Studio Brussel zendt zaterdag live uit vanop Motominds

Praktisch

Locatie: Kortrijk Xpo, Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk
​Ingang via Kortrijk Xpo Zuid & Noord

Data: Zaterdag en zondag 4 -5 mei 2024 van 10u tot 18u30

Tickets: In voorverkoop kost een dagticket € 15 en een weekendticket € 21. Aan de kassa betaalt men respectievelijk € 20 en € 25. Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis binnen. Een ticket geeft toegang tot zowel Motominds als Ink-Town. Voor meer informatie en tickets, bezoek Motominds.