InspirerendMotornieuws

Exclusief: Wat zit er in de Dakar koffer van Mirjam Pol?

De Dakar rally 2019 is van start gegaan. Van 6 t/m 17 januari 2019 vindt deze plaats in Peru. De enige Nederlandse vrouw die dit jaar op de motor mee doet is Mirjam Pol. De grote vraag is natuurlijk wat heeft ze allemaal in haar tas om op topniveau te presteren en waarmee kan ze niet zonder? Krijg een exclusief kijkje in haar bagage.

Hoeveel kilo spullen heb je mee?
Ik heb zo ongeveer 130 kilo aan spullen bij me, waarvan iets meer dan de helft in november al is  ingescheept. Dat gaat altijd op die manier. Een deel gaat dus met de vrachtwagen en vervolgens met de boot vanaf Le Havre. In Le Havre is ook mijn motor meegegaan. Het duurt dan ongeveer een maand voordat ze in Peru zijn.

Dit is Mirjams handbagage

Heb je nog andere bagage naast de 130 kilo?
De rest, zo’n 65 kilo, gaat met mij het vliegtuig in. Ik zal even een beknopte toelichting geven wat ik allemaal bij mij heb.

Wat zit er in de tas van: Mirjam Pol

Mirjam heeft in totaal 5 reistassen.  Ieder jaar vergeet ze ook wel iets, maar daar is ze heel nuchter over ‘ik laat het dan overvliegen of met een van mijn sponsoren meegaan’ aldus Mirjam.

2 x Bagage protectie
Hiervan heb ik twee identiek dezelfde tassen, met allemaal dubbele spullen:
2 helmen, 2 paar laarzen, 2x bescherming.
Geleverd door mijn sponsor ChromeBurner.

Mirjam pol dakar rally

Schoenen: SIDI CROSSFIRE 2 GEEL FLUO GRIJS CROSSLAARS
Knie protectors: Alpinestars FLUID TECH LINKS/RECHTS CARBON x2
Nek protectie : Alpinestars BNS PRO ZWART WIT ROOD NEK ONDERSTEUNING  
Borst protector: Alpinestars A-10 VOLLEDIGE BORST BESCHERMER WIT ZWART ROOD

1x Slaaptas:
Hierin zitten al mijn spullen om te slapen en ook douchespullen

1x ‘Van alles tas’:
Dit zijn allerlei kleine praktische zaken zoals hoofdlampje, oordopjes, veiligheidsspelden, tape, alle denkbare medicijnen die je maar nodig kunt hebben onderweg of als je net klaar bent met de race.

1x Sportvoeding
Tijdens de rally verbrand je ontzettend veel calorieën, het is loodzwaar. Om toch op gewicht te blijven en sterk te blijven heb ik speciale sportvoeding. Ook kun je niet even stoppen aan een wegrestaurant, wij zijn vaak de hele dag onderweg en niet in staat ergens eten te krijgen. Ik leef dus op reepjes, drinks en gelletjes.

Waar kun je niet zonder?
Koffie en wifi staan toch wel hoog op mijn lijstje.

Wat zou je het liefst willen meenemen maar dat lukt niet?
Een persoonlijke assistent in Dakar. Dat zie je steeds meer, deze kan de rijder flink ontlasten in het bivak. Zo’n assistent zorgt voor de voeding van de rijder, het klaarleggen van de spullen voor de volgende dag en het allerbelangrijkste; het roadbook. Dan kan de rijder na een lange dag bij binnenkomst, eten, douchen en ‘s avonds op tijd naar bed. Uiteindelijk is de slaap die je krijgt een belangrijke en bepalende factor in Dakar! Het maken van een roadbook kost mij een aantal uur.

Om welk materiaal kun je niet zonder?
 Als het om materiele zaken gaat denk ik dat je uiteindelijk overal wel zonder kunt, er is altijd wel een andere manier om iets dat je niet hebt op te lossen. In de gedachte van; wanneer je geen auto hebt ga je fietsen, wanneer je geen fiets hebt ga je lopen.

Motormeiden wenst Mirjam veel succes met de Dakar Rally 2019! Wil je weten hoe zwaar de etappes zijn klik dan hier.

Wil je niets missen? Volg Motormeiden ook op facebook en instagram! Heb je ook een bijzonder verhaal? Tip de redactie: info@motormeiden.tv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *