InspirerendLifestyle

Motorhaar: Nooit meer klitten in je haar op de motor!

Als je haar maar goed zit en het liefst ook na een flitsend motorritje! De meeste vrouwen met lang of halflang haar zullen het ongetwijfeld hebben meegemaakt: je mooi gekamde lokken zijn na een motorritje veranderd in één grote klittenbos. Gelukkig kun je dat kunnen voorkomen. In de rubriek Myrtes Motortips bespreekt Myrte een aantal variaties hoe je het beste je haar kunt dragen op de motor.

1. Lage vlecht onder je motorhelm

Waarschijnlijk de meest bekende manier om je haar vast te maken voordat je op de motor stapt is om je haar  te vlechten. Het voordeel hieraan is dat het snel en simpel is. Vrouwen met stijlhaar moeten na deze haarcreatie wel weer met de stijltang aan de gang.  Als je juist voor die “beach-curly-wave-look’ wilt gaan dan is dit juist de perfecte techniek. Motorritje en een vlechtje en Go rock those waves! 

2. Staart met elastiekjes en draai

Maak een lage staart en doe daar stuk voor stuk elastiekjes omheen en maak zoals in deze video een prachtig kunstwerk. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om alleen elastiekjes in de staart te doen.

 

3. Go Funky op de motor!

Heb je haast? Gebruik dan de techniek waarbij je het haar in verschillende segmenten naar achter verdeeld. Een aandachtspunt bij deze creatie is het elastiekje dat je gebruikt. Hoe dunner hoe beter, dit geldt ook voor de plukken die je pakt.

View this post on Instagram

?????

A post shared by BraidsByPetra ? (@braidsbypetra) on

4. Invlecht werkt altijd!

Heb je lang haar? Maak een invlecht. Geen haren die in je gezicht blazen tijdens het rijden! Zet de invlecht hoog in of begin hem halverwege.

View this post on Instagram

?

A post shared by INSTABRAID (@instabraid) on

5. Boxer braids

Deze vlechten worden vooral gebruikt in de bokswereld, maar zijn ook verdomd handig als je motor rijdt. Een andere optie is om voor de ‘Heidi’ variant te gaan. Dus de twee vlechtjes aan de zijkant. Je hoeft niet helemaal van bovenaf in te vlechten maar begin dan onderaan. Bekijk onderstaande video en je kan zelf een boxer braid!

Over Myrte’s Motortips:
Ik ben Myrte (23), mijn rijbewijs haalde ik in 2016. Ik rij een Honda CBR600RR (Dory) en CBR250-R (Rose). In het dagelijks leven werk ik bij MotorkledingCenter, waar ik altijd veel vragen krijg over motorkleding en alles wat met motorrijden te maken heeft. In deze rubriek hoop ik jullie antwoord te geven op de meest voorkomende motorvragen. Vragen: mail naar redactie@motormeiden.tv 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *