AllesInspirerend

Hoe pimp je je eigen motor tot glittermotor?

Ben jij ook gek op glitter of iets opvallends? Sylvana heeft haar Suzuki intruder een gave glitter look gegeven! Daar zitten heel veel uurtjes spuitwerk in dat ze zelf heeft gedaan. Sylvana geeft je ook wat handige tips en haar motor staat nu ook nog te koop, voor de liefhebber!
Redactie: Tessa Deurloo
Dit vind je ook leuk: Check hier de de Legbag Ride & Shine 39,99 euro 
Waarom glitter?
Vorig jaar zomer kocht ik deze Suzuki intruder vs700 uit 1987 met het idee er iets van te maken, wat naar mijn eigen smaak is: glitter! Door de passie van mijn man en mij, voor Amerikaanse auto’s komen we geregeld op meetings en staan hier vaak ook mooie zelfbouw, omgebouwde motoren, de zogeheten bobbers. Hier kan ik wel warm voor lopen.
Waar heb je je inspiratie vandaan?
De flakes (glitters) heb ik eerder al eens geprobeerd op onze eigen Amerikaanse auto, dit vond ik zo tof dat ik gelijk wist dat mijn motor ook vol in de flakes moest komen. Ik heb een opleiding autoschade herstel gedaan en afgerond dus het spuit werk kan ik gelukkig zelf. Nu hobbymatig want ik werk in de kinderopvang.
Hoe pimp je je eigen glittermotor
De flakes heb ik bij Lion Art besteld en de onderlaag 1k lak en blanke 2k lak bij Mammoet coatings gehaald. De flakes kan je vermengen met de blanke lak en deze laag voor laag opzetten, daarna nog heel wat laagjes blanke lak zodat de flakes niet meer voelbaar zijn.
Heb je een goeie tip voor het juiste spuitwerk?
Zorg voor de flakes dat je een spuit hebt met de juiste nozzle, afhankelijk van de maat van je flakes.
Nog een tip: als je het zelf wil doen, neem een flinke portie geduld mee, al die laagjes, wachten en weer opnieuw.
Het overige sleutelwerk is er zo’n beetje met de paplepel in gegoten, alleen dan bij auto’s dus die motor moest me ook wel lukken, en inderdaad na best veel tegenslag toch blij dat ik door heb gezet en het is gelukt! Met wat tips van manlief en de bedrading gedaan door mijn vader.
Wat zijn de reacties over de glittermotor?
Reacties op sociale media heb ik al veel gehad, allemaal hele leuke reacties, hartstikke leuk om dat te lezen! Onderweg? De motor was pas sinds koningsdag rijdbaar dus helaas nog bijna niet op gereden, hopelijk gaan er heel veel veilig kilometers komen en kan ik bij mensen een glimlach op hun gezicht toveren met dit felle kleurtje.
Heb je de glitter ook doorgevoerd in jouw motorkleding?
Mijn helm is roze met zwart, geen glitters maar wel in de kleur van de motor. Verder is mijn motor kleding lekker basic, laat die motor maar knallen, het zonnetje erop dan komt dat goed met al die glitters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *