AllesMotornieuws

Interview: Felice draait aan de marketingknoppen van Richa en MKC MOTO

Wie draait er aan de knoppen bij MKC Moto en kledingmerk Richa? En hoe komt het dat je Richa en MKC Moto voorbij ziet komen in de media, op jouw tijdlijn of in het straatbeeld op de motor? Daar zorgt de afdeling marketing voor. Met aan de leiding de Marketing Director. Aankomende weken spreken we verschillende inspirerende powervrouwen in de motorwereld! Laat je inspireren door de bevlogenheid van Felice!

Interview met: Felice Vandenabeele | Marketing Director bij Richa en MKC MOTO

Redactie: Tessa Deurloo

Motormeiden: Hoe ben je in de motorwereld beland?

Felice: Het is eigenlijk per toeval gebeurd. Ik heb altijd in de reclamewereld gewerkt maar, na mijn zwangerschapsverlof was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging en zo kwam ik bij Richa terecht. Ik begon als interim voor twee maanden, maar het klikte zo goed met het familiebedrijf dat ik mocht en wou blijven (lacht). Het voelde meteen als thuiskomen door de leuke vibe hier in Oudenaarde. Naast Richa sta ik ook aan het roer van de marketing van MKC Moto. Richa en MKC Moto zitten onder dezelfde holding

Powervrouwen van Richa en MKC Moto | vlnr: beneden: An Petein – Head of Retail Operations | Felice Vandenabeele – Marketing Director | Sarah-Jane Rutland Store Manager MKC Moto Tilburg | Anneke Leema– Product Delvelopment  | Ilse Renting – Operations Retail Manager NL

Motormeiden: Wat houdt je rol als Marketing Director precies in?

Felice:  Mijn rol is erg divers. Naast campagnes en acties uitwerken voor zowel Richa als MKC Moto houd ik me bezig met de merkidentiteit. Het merk Richa bestaat al sinds 1952 en is begonnen met leren handschoenen en langzaam een gevestigde naam geworden in motorpakken. Iets wat vandaag de dag zeer belangrijk is, ook voor de consument: waar staan we als merk nu echt voor.

Felice: Voor MKC Moto betekent merkidentiteit weten waarom je als consument voor MKC Moto kiest. Waar wij, naast ons zeer breed assortiment, vooral op focussen is onze service en kennis. Meerdere keren per jaar gaan al onze winkelmedewerkers op opleiding om up to date te zijn van alle producten en merken en zo onze klanten van het beste advies te kunnen voorzien. Vanuit Richa standpunt zijn we er voor en door motorrijders, we begrijpen en kennen hun noden door en door . En tegelijk is er ook een licht rebels kantje in ieder van ons, daar gaan we met een leuke kwinkslag mee om in onze nieuwe branding campagne.

Motormeiden: Over dat rebelse kantje gesproken, heb je nu al je motorrijbewijs?

Felice: Daar ben ik mee bezig! Ik hoop hem nog voor deze zomer te halen en dan ga ik zeker met Motormeiden mee rijden! Ik vind jullie platform superleuk en inspirerend. Deze week had ik mijn eerste rijles en die was fantastisch!

Eerste rijles van Felice (30-05-2024)

Motormeiden: Zijn er veel kansen?

Felice: Richa wordt intussen in meer dan 50 landen verdeeld en dus gedragen door motorrijders wereldwijd. Dat vind ik altijd heel leuk om te weten dat niet alleen hier in Belgiê maar evengoed aan de andere kant van de wereld in Australia of Nieuw-Zeeland in onze pakken gereden wordt. Mijn ambitie is dan ook om het Richa merk nog verder te laten groeien en een permanent plaatsje te veroveren in vele motorrijders harten.

Motormeiden: Wat is jouw ambitie?

Felice: Mijn ambitie is om het Richa merk nog verder te laten groeien en een permanent plaatsje te veroveren in vele motorrijders harten.

Richa en Motormeiden tijdens test-event met Honda Africa Twin

Motormeiden: Wat motiveert je het meest?

Het is geweldig om te zien hoeveel opportuniteit er is en hoe open iedereen staat voor verandering. Ik zie alleen maar een stijgende lijn. Als je van bijna geen brandmarketing, naar heel veel gaat, dan is dat natuurlijk heel duidelijk. Daarnaast werk ik veel samen met onze mediapartners en organiseer ik o.a. de fotoshoots. Dat laatste vind ik echt fantastisch om te doen, vooral omdat we met een klein, hecht team werken waarin iedereen elkaar helpt.

Motormeiden: Wat vind je het leukst aan deze baan?

Felice: Het leukste vind ik de veelzijdigheid. Waar mijn team en ik vandaag kunnen bezig zijn met de organisatie van een beurs, is het morgen de volgende actie voor MKC Moto bedenken, resultaten analyseren of een leuk event op poten zetten zoals onze Bikers Fridays, of zoals jullie deze noemen de “pizzarit” waar Motormeiden komende vrijdag 7 juni ook aan deelneemt.

Motormeiden: Hoe gaan die fotoshoots eigenlijk, geef ons eens een kijkje in de keuken?

Felice: De fotoshoots vormen de kers op de taart. Op enkele dagen tijd wordt de volledig nieuwe collectie gefotografeerd en worden ook video’s gemaakt. Het waren 45 pakken in een aantal dagen tijd. Dat is hard werken en zijn zeer lange dagen. Echt teamwerk is dan een vereiste om alles rond te krijgen. Als je dan, met een ondergaande zon, de motorrijders in onze nieuwe Richa pakken de zon tegemoet ziet rijden, ja dan gaat mijn hartje wel sneller slaan en vergeet je de stress. Ik ben dan ook supertrots op de resultaten!

Motormeiden: Hoe zorg je ervoor dat je team goed samenwerkt want dat is toch wel superbelangrijk, je bent zo afhankelijk!

Felice: Structuur is heel belangrijk voor mij, dus heel veel planningen! Maar ook de dynamiek met elkaar! We hebben nu een divers team qua leeftijden en achtergronden, wat zorgt voor een frisse dynamiek. Bijvoorbeeld, we hebben binnen ons team een jonge dame van 32 en een man met bakken ervaring van 52. Deze mix van generaties en perspectieven zorgt ervoor dat we zowel de vrouwelijke als mannelijke kijk op zaken hebben, wat heel waardevol is. De motorwereld is toch wel grotendeels een mannenwereld, maar bij Richa is dat wel bijna 50-50.

Powervrouwen van Richa en MKC Moto | vlnr: beneden: An Petein – Head of Retail Operations | Felice Vandenabeele – Marketing Director | Sarah-Jane Rutland Store Manager MKC Moto Tilburg | Anneke Leema– Product Delvelopment  | Ilse Renting – Operations Retail Manager NL

Motormeiden: Diversiteit in het team lijkt je dus echt te helpen. Waar haal je nog meer inspiratie vandaan voor je werk?

Felice: Ik praat heel veel met mensen, zowel binnen als buiten het bedrijf. Je leert altijd iets nieuws en het helpt om frisse ideeën te krijgen.

Motormeiden: Wat zijn je toekomstplannen voor Richa?

Felice: We zijn continu aan het uitbreiden en ik wil blijven werken aan onze merkidentiteit. Op Motormeiden zul je dus ook regelmatig content zien, want we willen graag laten zien wat we doen en uitleggen hoe mooi onze collectie is. Daarnaast hoop ik dat we nog meer diversiteit in ons team kunnen brengen en blijven innoveren in onze aanpak. We staan altijd open voor verandering, en dat is wat ik zo leuk vind aan dit bedrijf.

Motormeiden: Bedankt voor je tijd, Felice. Het is inspirerend om te horen hoe je werkt en wat je bereikt hebt bij Richa. Veel succes met al je toekomstige projecten