AllesMotorkleding

Hightail Hair Protector: De haarbeschermer voor motorrijders met lang haar

Hoe draag jij je haar tijdens het motorrijden? In een vlecht, knot of staart, maar zeker niet los toch? Bij de Hightail Hair Protector kun je je haar los dragen in je helm en heb je geen klitten of knopen na een bevlogen motorrit. De haarprotector is een handig ‘zakje’ dat vast zit aan je helm. Motormeiden testte de Hightail Hair Protector voor jou uit, benieuwd naar onze ervaring? Lees dan verder!

Redactie: Gillian, Nikki & Tessa
De Hightail Hair Protector kun je bestellen bij Motormeiden voor 60,- euro

Ontwikkeld door Motormeid Jen en met een goed doel!

De Hightail Hair Protector is bedacht door de Amerikaanse Jen, die vond dat de vrijheid van motorrijden en onze haren met elkaar verbonden moeten zijn. Na een motorrit was haar eigen knotje veranderd in een knoopje.  Dat kan anders dacht Jen en toen ontstond het idee om zelf iets te ontwikkelen voor vrouwen met lang haar, die ongestoord willen motorrijden zonder klitten.

Kopen met een goed doel

Jen verloor 20 jaar geleden een familielid aan kanker. Om kankeronderzoek te steunen wordt bij iedere aankoop, $1 gedoneerd aan een non-profit kankeronderzoek organisatie. 

Hightail hoe?

De naam Hightail Hair Protector zegt wel iets over het beschermen van je haar, maar hoe werkt het? De Hightail Hair Protector is een soort zakje aan de achterkant van je helm, waar je je haar in hangt. Het is trouwens de enige haarbeschermer die je op de motorhelm monteert, en dus goed blijft vastzitten tijdens het rijden. 

De Hightail Hair bestaat uit een plakstrip-clip voor op je helm en een ‘beschermzakje’ voor je haar die je op de clip schuift. Op de website van Hightail Hair zijn verschillende instructiefilmpjes te vinden om je te helpen. We raden ook echt aan om deze goed te bekijken. 

Materiaal en wassen?

De haarbeschermer is gemaakt van een duurzaam en lichtgewicht materiaal, een soort wielrenners broekje met een extra gaasje. en een elastiek. Je kunt er gerust een grote bos haar in vouwen. Het zakje kan gemakkelijk worden bevestigd aan de achterkant van de motorhelm, de zachte rubberen haakjes hang je aan de strip die je op de helm hebt geplakt. Je haar kan ook makkelijk ademen in het zakje. Met een handsopje kun je de beschermer ook weer wassen. 

Spannend die lijmstrip op je helm!

De Hightail Hair wordt geleverd in een kant en klaar setje. De twee clips bevestig je met 3M VHB lijmstrip aan de onderkant van je helm zodat deze stevig blijven zitten. Eerst maak je de helm vet-vrij en daarna doe je de strips erop. Een bijgeleverd kartonnetje moet ervoor zorgen dat je de strips op de juiste plaats plakt. Dat is een beetje beholpen, maar het lukt ook met een rolletje plakband.

Zorg er ook voor dat je voldoende tijd neemt om het netje correct te bevestigen. En om de druk nog wat op te voeren: vast is vast. Maar het is ons ook gelukt dus, Yes you can! Na 72 uur zit hij helemaal vast!

Belangrijk!

In de video over de primer wordt aangegeven de primer te gebruiken bij montage op een helmrand (een rubber omranding). Het wordt echter aanbevolen om ALTIJD eerst de primer te gebruiken. Zowel bij montage op een helmrand als op de helmschaal zelf.

Handig te gebruiken voor meerdere helmen met extra clip

Gebruik je meerdere helmen? Dan hoef je niet meerdere Hightails te kopen, alleen een extra setje bevestigingsclips en je kan gemakkelijk switchen.

Kan de Hightail op elke helm gemonteerd worden?

De Hightail Hair kan op bijna elke helm gemonteerd worden, maar niet op helmen met richels of ribbels op de rand waardoor de clips ook niet goed zullen hechten. De plakstrip moet 100% contact hebben met de helm. Ook op een halve helm (militaire helm) lukt het niet, maar je zou je ook kunnen afvragen wat je bij zo’n helm nu precies wil beschermen. Twijfel je? Jen staat jou persoonlijk te woord met raad en daad, je kan een mail sturen naar customercare@hightailhair.com 

Wat vind Motormeiden ervan?

Wij vinden het een erg fijne oplossing, vooral omdat hij vast zit aan je helm en omdat hij ook nooit kan wegwaaien. Nikki: ‘ik heb een grote bos met krullen en die komen er na een rit met dit ‘haarzakje’ perfect onder vandaan. Ik vind het een erg fijn systeem, ook omdat je nu niet met elastiekjes hoeft te rommelen, daar krijg ik allemaal knikken van in mijn haar.’ 

Gillian: De Hightail Hair voelt aangenaam tijdens het rijden, eigenlijk voel je er niets van. Zelf vind ik het wel leuk een klein staartje of vlechtje onder de helm, maar dan is je haar niet beschermd, dus mijn conclusie is dat het absoluut de moeite waard is. Echt een aanrader.’ 

  • Handig omdat je niet met elastiekjes hoeft te werken!
  • Helmhaar met klitten is verleden tijd!
  • Minder: instructieboekje is onduidelijk, bekijk goed de filmpjes!
  • Past alleen op een helm met een egale onderkant

Bestellen:

De Hightail Hair Protector kost 60 euro inclusief verzendkosten. Kijk voor een dealer bij jou in de buurt