AllesRijtesten

Review: Benelli TRK 702 – Heerlijke bochten rijden in Duitsland!

Benelli heeft met de TRK 702 en zijn offroadgerichte grotere broer, de 702X, een interessante toevoeging gedaan aan hun line-up van 2024! Deze modellen vormen een brug tussen de TRK 502/502X en de langverwachte TRK 800. Ondanks de sterke concurrentie in het segment van 700-800cc trailmotoren, biedt Benelli een unieke combinatie van prijs en ervaring die zeker aandacht verdient. Wij testen de TRK 702, in Duitsland en hebben aan het einde van de rit bijna 2.000 km op de teller. Een heerlijke motor voor vakanties, woon-werkverkeer en… lees snel verder…

 Redactie: Tessa Deurloo | Kleding: Richa Infinity 2 Adventure
Foto’s: Kiek.photography 
Lees ook >> review Benelli 502X

Uiterlijk

De Benelli TRK 702 ziet er robuust en avontuurlijk uit, en hij is niet zo enorm zwaar voor hoe hij eruitziet (235 kg). Ok, nog steeds een flinke jongen, maar ik kan hem zelf naar achter duwen zonder daar hulp bij te vragen, want dat vind ik echt vreselijk (sorry). Die stoere look komt mede door het trellis buizenframe, dat mooi om het motorblok zit, stoere handkappen en de grote kuip.

Wij rijden op de ‘gewone’ TRK versie. Deze motor kun je namelijk nog helemaal uitbouwen met een valbeugels, mistlampen of een kofferset met topkoffer bovenop en tal van andere extra’s.

Bagage

Mijn bagage naar Duitsland bestaat deze keer uit de universele reistassen van SW-Motech. Online verkrijgbaar met 5% korting bij Motormeiden.tv SW Motoch Rackpack Pro | SW-Motech Rearback Pro

De PRO- versie kan ik op bijna elke motor bevestigen en lekker stapelen. Ik test nogal wat motoren uit en dan vind ik dat universele heel handig. Je kunt ze er ook weer makkelijk vanaf halen!

Korting op kofferset Benelli

Die stalen koffers van Benelli zien er ook gaaf uit en zijn er nu met een flinke korting van 50% procent bij de aanschaf van de TRK 702 en 702X voor 550 euro. Die zou ik er zeker opzetten als je veel woon-werk verkeer doet.

Design en uitvoering

Beide modellen (702 en 702X) delen een stevig trellis frame en een modern 5-inch TFT-dashboard. Je kunt met de Benelli app een bluetooth verbinding maken en vervolgens navigeren met je telefoon, dit zuigt wel veel batterij, maar met de handige USB-poort aan het dashboard heb je daar geen omkijken naar.

De vering is goed afgesteld voor de meeste situaties met een 50mm USD-vork aan de voorkant en een instelbare schokdemper achteraan. Het verschil tussen de standaard 702 en de 702X zit vooral in de wielen en banden: de 702 heeft 17-inch lichtmetalen wielen met Pirelli Angel GT-banden, ideaal voor stadsverkeer, terwijl de 702X met zijn 19-inch spaakwielen en Pirelli Scorpion Rally STR-banden klaar is voor off-road avonturen.

 

Rijervaring

De zithoogte van de TRK 702 is 790 mm en 835 mm voor de TRK 702X, dit zorgt voor een verschillende rijervaring. De 702 biedt een comfortabele, rechtop zittende houding die ideaal is voor stadsritten en ik kan er ook uren mee op de snelweg rijden. Mijn voeten komen netjes aan de grond (1.70 m), maar ik kan ze net niet helemaal plat zetten. De 702X is voor mij net iets te hoog (scheelt toch 0,5 cm).

Rijmodi?

Aan het stuur zitten verschillende knoppen, heel overzichtelijk en ook nog eens verlicht. Ziet er leuk uit, maar voor zo’n robuuste jongen als deze, had ik wel verschillende rijmodi verwacht, moet het hier doen met 1 rijmodus.

Aandachtspuntje: Zithouding

Persoonlijk zouden de zijstepjes wel iets lager mogen. Mijn bekken kantelen een beetje naar voren waardoor ik niet heel ‘actief’ op de motor zit, maar eerder een beetje in elkaar gezakt. Maar dat is natuurlijk bij iedereen verschillend…

Beide modellen zijn uitgerust met een 698 cc paralleltwin motorblok en levert 70 pk bij 8.000 t/min en 70 Nm koppel bij 6.000 t/min. Hoe hoger je in toeren rijdt, hoe lekkerder die voelt, hoe lager hoe meer trilling, maar niet onaangenaam.

Snelweg

Het eerste stuk naar Duitsland is lekker doorrijden! Ik rij ruim 3 uur snelweg zonder te stoppen, want met die 20 litertank kun je wel even vooruit buffelen. Voordat ik er erg in heb, scheur ik met gemak 160 over de snelweg! Dat gaat super vlot met de TRK 702. Wel zou het standaard kuipruitje wat hoger mogen, voor meer comfort en gelukkig kan dat ook met een hoger windscherm accessoire.

Extra opties

Laten we die extra opties eens bespreken. Een hogere kuipruit, extra valbeugels, kofferset, handvatverwarming, zadelverwarming. Voor een comfortabele rit zou ik die handvatverwarming en hogere kuipruit er zeker erop laten zetten, het zorgt voor nog meer rijcomfort. Koffers had ik nu van mijzelf, maar voor de perfecte uitstraling, dan kun je die uit de online accessoire winkel van Benelli erop laten zetten.

Vering en comfort 

De vering van de TRK 702 is goed afgestemd op het vaak hobbelige wegdek in Sauerland, daar zijn de stukken asfalt letterlijk aan elkaar geplakt. Dit maakt de TRK  bijzonder comfortabel voor langere ritten. Hij maakt trouwens ook wel een heerlijk geluid!

Conclusie

De Benelli TRK 702 is een superfijne en betrouwbare motor.  Hij ziet er leuk uit, stuurt lekker en is perfect geschikt om lange stukken te rijden, bochtenvakanties mee te doen of woon-werkverkeer. Om onze reis nog comfortabeler te laten maken, zouden we er graag handvatverwarming en een hoger kuipruitje opzetten en die zadelverwarming klinkt ook wel lekker, maar daar kunnen we nog mee leven. Je krijgt letterlijk veel motor voor je geld, geen klein lullig dingetje dat komt aanrijden, maar een hele fijne motor met een lekker geluid!

Prijs vanaf: 8.999 euro

Ga naar een Benelli dealer bij jou in de buurt en maak een proefrit!