AllesInspirerendMotornieuws

Acteur Juvat Westendorp: ‘Ik begon op een oude buikschuiver’

Als haar geliefde BMW F650st in de winterstalling staat heeft onze redacteur Ineke Pigge andere hobby’s. Zo stond ze in december in het theater met Juvat Westendorp (30). De acteur, danser en choreograaf  bekend van o.a. GTST en  So You Think You Can Dance rijdt ook motor, kwam Ineke tijdens het repeteren achter. En óók nog een BMW, een motormerk waar ze zelf ook aan verknocht is! Ineke vroeg hem het hemd van het lijf…

Geschreven door: Redacteur Ineke Pigge

Waarom ben je motor gaan rijden?

Toen ik 20 was werkte ik als horlogemaker in Weesp. Rond de tijd dat mijn vakantiegeld gestort was belde een maat van mij op (Niels van den Heuvel) op om mij te vertellen dat hij zijn motorrijbewijs ging halen. Ik was even 2 seconden stil, dacht aan mijn vakantiegeld en antwoordde: ‘’Ik ook man’’. En zo gezegd zo gedaan, 3 maanden later had ik mijn motorrijbewijs. Pas 3 jaar later heb ik mijn autorijbewijs gehaald!

Juvat en Ineke tijdens De Notenkraker, de jubileum voorstelling van het Zaantheater.

Wauw dat heb je snel gedaan! Met welke motor ben je toen begonnen?

Ik begon op een oude buikschuiver, daarna een Kawa Ninja uit 93, daarna een Intruder uit 89,  een BMW gs1200 uit 2006 uiteindelijk heb ik die bmw ingeruild voor een KTM superduke 690. Dat laatste was mijn grootste fout. Ik vond de superduke helemaal niet lekker rijden. Blijkbaar was ik toch te verknocht geraakt aan de lekkere wegligging en de luxe die een BMW GS te bieden had. Na de Superduke verkocht te hebben heb ik een jaartje niet gereden.

Inmiddels zien we op instagram dat je weer rijdt, welke motor heb je?

Ik rij met veel liefde een BMW GS1200 ADVENTURE uit 2006. De lente nadat ik mijn KTM verkocht begon het toch weer te kriebelen en toen was de keuze snel gemaakt: Ik wil gewoon altijd een GS 1200 rijden maar dan dit keer wel de ADVENTURE uitvoering. Die heb ik toen gekocht en helemaal naar mijn smaak omgetoverd.

Wat heb je allemaal veranderd aan je BMW GS 1200

Matzwart laten spuiten(inclusief 3 boxxen). Zwarte topruit, Katalysator eruit, nieuwe brompijp erop, logo BMW rood laten maken en een lampje met richtingaanwijzer erachter laten plaatsen. LED knippers, logo’s van mijn zaak erop etc etc. Ik ben nu helemaal verliefd op de fiets!

Juvat op de motor op Bali

Wat is de mooiste ervaring op je motor?

Poe, zoveel mooie ervaringen. Eentje opnoemen vindt ik moeilijk. Het was wel een mooie ervaring om midden in de winter met mijn broertje achterop naar Emmen te rijden voor de begrafenis van mijn oma. Strenge winters weer, er lag nog een laag sneeuw, maar het was oh zo prachtig..

Heb je wel eens iets heftigs meegemaakt met de motor?

Nou ja, een paar keer onderuit gegaan. Gelukkig niet met hoge snelheden maar vooral door gewoon toch door de natte sneeuw te rijden, dat doe ik dus niet meer.

Wat is je motordroom of droommotor?

Ik zou nu wel een nieuwere versie van de GS willen of een Harley GLIDE. Dat zijn me toch heerlijke bakbeesten!

2018 STREET GLIDE®, Juvat zijn droom motor.
Bron: www.harley-davidson.com

Je rijdt ook in de winter?  Welk pak draag je om warm te blijven?

Als ik in de winter rijd draag ik een REV’IT dubbelgevoerd pak en natuurlijk thermo kleding. Verder natuurlijk dikke winterhandschoenen, gelukkig heeft mijn motor handvatverwarming!

Wil je niets missen? Volg Motormeiden ook op facebook en instagram! Heb je ook een bijzonder verhaal? Tip de redactie: info@motormeiden.tv

Bron foto’s: Facebook Juvat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *