AllesInspirerendTravel

Karlijn (18) voor het eerst op motorvakantie: ‘Ik wilde ook 130 op de snelweg’

Na altijd achterop gezeten te hebben bij haar vader, gaat Karlijn(18) nu voor het eerst op haar eigen motor op motorvakantie. Wel met het hele gezin! Vader en moeder op de motor en haar jongere zus achterop bij paps. De reis gaat richting Scandinavie waar limonade in de boom groeit (toch volgens Pipi), de kleine zeemeermin zelfs een standbeeld heeft en waar geen einde lijkt te komen aan de heerlijke midzomernachten. Weet jij al welke twee landen ze heen gaat?

Wat mag er niet ontbreken in jouw motor-reistas
Mijn camera! Ik ben bezig met het opstarten van een bedrijf in videografie, daarnaast studeer ik Sociaal Werk. Het is naast motorrijden een van de leukste dingen om te doen; filmen en filmpjes maken! Ik ga van deze trip uiteraard ook mooie reisvideo’s maken!

Een camera of meerdere?
Ok! Ik neem niet alleen mijn normale camera mee, maar ook een go-pro en het neusje van de zalm, een drone! Om te gekke beelden te maken vanuit de lucht.

Gaaf! Wil je een Insta-take-over doen? 
Dat lijkt mij te gek om jullie instagram account 48 uur lang over te nemen! Laat ik iedereen zien hoe zo’n motorvakantie eruit ziet in Denemarken en Zweden, uiteraard maak ik een spectakel met de verschillende camera’s die ik mee heb.

3 augustus?
Yes, ik hoop dat iedereen gaat kijken!

Maar je gaat voor het eerst op vakantie, op een A1 motor?
Ik rijd op een Honda 125 CBR Repsol en heb mijn rijbewijs afgelopen winter gehaald, dus dat is ruim een half jaar geleden! Mijn vader reed vroeger altijd motor en ik denk dat daar de liefde is ontstaan.

1/14 DAYS TROUGH DENMARK & SWEDEN #motorcycle #bike #bikelife #bikergirl #bikeporn

A post shared by iKarly (@ikarly.nl) on

Waar gaan jullie precies heen?
Wij rijden met de auto en de motoren op de aanhangwagen naar Middelfart in Denemarken. Vanuit daar rijden op de motor door Denemarken en dan de bekende brug over naar Zweden. We gaan in totaal 14 dagen touren en nemen de boot terug naar Denemarken. We hebben gekozen voor Denemarken omdat de snelwegen daar lekker overzichtelijk zijn en omdat ik nog een beginnende rijder ben, dat leek het beste voor ons allemaal.

Hoe heb je de bestemming uitgekozen?
Toen we mijn motor gingen kopen weet ik nog dat we tegen de verkoper zeiden ‘ we gaan op motorvakantie’, het idee was daar in die zaak geboren. De bestemming moesten we nog uitzoeken en ik was destijds ook nog aan het lessen, dus het was nog maar de vraag of ik op een eigen motor ging. Een vriendin van mij woont in Denemarken, dus dat was een extra motivatie om die richting op te gaan. Zij woont in Odense. We kijken er naar uit om te gaan Kajakken en op de Jet Ski te rijden. Ook gaan we naar Mon Klint, dat zijn prachtige krijtrotsen in Denemarken

krijtrotsen_Denemarken
De kliffen van het Deense eiland Møn worden Møns Klint genoemd. Over een lengte van acht kilometer eindigen de bossen van Møn abrupt met krijtrotsen in de Oostzee. Deze krijtrotsen vormen Møns Klint.

Heb je altijd al iets met motoren gehad?
Toen ik in de 3e klas van de middebareschool zat begon er ietst te kriebelen. Mijn vader had zijn motor toen wel al verkocht, maar een schoolvriendin kocht op dat moment een scooter. Dat vond ik in eerste instantie niet zo heel interressant. Totdat een klasgenootje met een Gilera DNA naar school kwam. Dat was gaaf! Een eye-opener dat er ook ‘toffe’ scooter-modellen waren. Met een vespa heb ik namlijk niets! Uiteindelijk heb ik zelf een KYMCO K-Pipe aangeschaft en al heel snel (illegaal) het motorblok vergroot omdat ik hem te langzaam vond gaan.

2/14 ON OUR WAY TO NYBORG

A post shared by iKarly (@ikarly.nl) on

‘Jij houdt van hard gaan?!’
Toen ik eenmaal 18 werd, was ik het zat om op het fietspad te rijden. Ik wilde ook 130 gaan en op de snelweg. Na veel avonturen op mijn geliefde Kymco heb ik hem toch omgeruild naar mijn prachtige oranje motortje, 125 CBR Repsol. Ik moet eerlijk toegeven; ik niet kan wachten tot ik een zwaardere motor kan kopen, zodat hij wat harder gaat.

Ben je ergens bang voor tijdens je motorvakantie? Beren ofzo!
haha misschien de spreekwoordelijke spoken en beren op de weg, maar daar ben ik niet zo van. Wel ben ik bang voor vermoeide en verzuurde armen. Mijn type motor is toch meer een ‘race model’ en je hangt enorm op je polsen tijdens het rijden. Mijn ouders hebben allebei meer een tour-model waar je comfortabeler op zit. Ik hoop dus dat ik niet te veel last krijg en lekker door kan rijden!

Veel plezier Karlijn! Op 3 augustus neemt Karlijn het instagram account van Motormeiden over, je kan haar daar uiteraard volgen en vragen stellen!

Hou de facebookpagina en instagram in de gaten. Als jullie zelf een leuk idee hebben laat het vooral weten aan de redactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *