AllesInspirerendTravel

Volg Noortje’s spectaculaire reis: Noordkaap – Zuidkaap

De Nederlandse Noortje (31) had nog maar net haar motorrijbewijs en besloot om haar droom achterna te gaan; een spectaculaire motortrip van Amsterdam naar Bali. Dat was ruim een jaar geleden. Op 5 augustus staat ze weer voor een nieuwe uitdaging dan vertrekt ze op de motor van de Noordkaap naar de Zuidkaap.

We spreken Noortje twee weken voor dat ze op reis vertrekt. Rond een uur of twaalf in de middag hebben we haar aan de telefoon. Ze is druk, maar het multitasken gaat haar prima af…

Wat ben je nu aan het doen nu?
Huis aan het opruimen, spullen weggooien. Laatste dingetjes kopen voor op reis. Ik heb hier nu een jaar en een maand gewoond en gewerkt tot ik terug kwam van mijn trip Amsterdam – Bali. Nu heb ik weer de huur opgezegd voor het volgende avontuur een vriendin gaat hier dan wonen.

Heb je veel spullen?
Eigenlijk niet, het huis in Scheveningen is van meubels voorzien, maar die zijn niet van mij. Mijn eigen spullen zijn veelal herinneringen; fotolijstjes enzo! Maar ik moest best wel een traantje laten, dit huis is zo fijn, vooral in de zomer!

Jouw vorige avontuur Amsterdam – Bali was maar liefst 43.000 km, 21 landen en 14 maanden. Ga je daar nu over heen?
We gaan van de Noordkaap, het meest noordelijke puntje van Noorwegen naar de Zuidkaap, het zuidelijkste puntje van het continent Afrika. Ik denk dat we iets van 25.000 kilometer gaan rijden verspreid over 9 maanden. Dat is beduidend minder dan mijn vorige trip, maar 9 maanden vind ik een fijne tijd om weg te gaan. Het voelt als ‘even’ weg zijn. Ik vind het eigenlijk ook wel fijn om in Nederland te zijn. Ik zoek ook geen ander land om te wonen, Nederland is mijn thuis.

Het enige waar wij ruzie om maken is; wie heeft wie voor het eerst gekust, haha!

Wat lijkt je zo leuk aan deze reis?
Vooral de verschillende culturen en andere landen ontdekken vind ik leuk. Dit noemen we ook geen vakantie wat we gaan doen, het is echt een reis. Een groot avontuur, waarvoor we ook kei hard werken onderweg.

Hoe verloopt de reis?
Als het goed is, vertrekken we 5 augustus vanuit Nederland richting: Duitsland, Denemarken, Zweden en dan richting de Noordkaap van Noorwegen. Ik kijk ontzettend uit naar de spectaculaire fjorden. Daar hoor ik zo veel verhalen over, dus het moet daar wel heel mooi zijn. Als we eenmaal de Noordkaap hebben aangetikt, gaan we via Oost-Europa naar beneden komen we via Egypte het continent afrika binnen.

Waar ben je benieuwd naar?
Egypte daar ben ik wel eens geweest, maar waar ik vooral benieuwd naar ben is hoe die continenten van de Arabische cultuur in de Afrikaanse cultuur overlopen en vooral wanneer je dat merkt. Dat is namelijk zo’n verschil.

Wat is er deze keer anders dan je vorige trip?
De eerste keer had ik nul-ervaring en nog maar net mijn rijbewijs en vertrok ik alleen. Nu ga ik samen met mijn vriend Johannes, ik noem hem trouwens Jojo.

Leren kennen tijdens je vorige reis?
Haha, ja! Het was absoluut geen liefde op het eerste gezicht, maar we hebben twee maanden samen gereisd met nog een andere reisgenoot door Nepal, Miamar, Thailand en Maleisië, we waren dus meestal met zijn drieën. Vervolgens ben ik nog twee maanden apart naar Indonesië gereisd, maar is hij mij uiteindelijk achterna gekomen. We hebben toen twee maanden echt samen gereisd.

Wat super romantisch!
Niet zoals je een eerste date zou verwachten he?! Met ergens een koffie drinken, even kletsen en weer door. Nu wonen we bijna een jaar samen in Nederland, maar je kunt het gerust vergelijken met een relatie van 3 jaar. Hij komt oorspronkelijk uit Oostenrijk, maar is voor mij hierheen geëmigreerd.

Hebben jullie al ruzie gehad voordat deze reis begon? Iets wat stelletjes hebben?
We hebben eigenlijk nooit ruzie. Als je zo intens met elkaar optrekt zoals wij hebben gedaan, dan kun je lezen en schrijven met elkaar. Het enige waar wij ruzie om maken is; wie heeft wie voor het eerst gekust, haha!

Waar kijk je het meest naar uit?
Die past tussen de meest gestelde vragen: ik vind gewoon alles leuk. Er is niet een land dat er meteen uit springt. Ik kijk wel uit naar Noorwegen, veel goeie verhalen over gehoord, maar ik ben ook erg benieuwd naar Oost-Europa, zoals Wit-Rusland, Oekraïne, Moldavië, Roemenië en Bulgarije. Daar ben ik ook nog nooit geweest.

Ik ga niet zonder mijn telefoon op reis! Dat is je lifeline!

Ok dan nog een in de categorie meest gestelde vragen: Hoe bereid je je voor?
Ik doe eigenlijk niet aan voorpret. Dat verpest de ervaring een beetje voor mij. Als je twee weken op vakantie gaat naar Mallorca, dan snap ik dat je het wil voorbereiden, maar dit is 9 maanden! Ik heb geen haast en heb dan meer het gevoel dat ik op ontdekkingstocht ben. Je laten verassen door het onbekende is voor mij pas echt het gevoel van reizen. Als ik naar alle hoogtepunten ga waar al die andere 10.000 toeristen heen gaan, dan valt het vaak zo tegen.

Hoe weet je dan waar je heen wil?
Op doorreis ontmoet je best veel andere mensen die vanuit de andere kant reizen. Je wisselt ervaringen uit en weet ook meteen waar je absoluut wel- of niet heen moet gaan. En ik heb gewoon een mobiel he!

Je bent dus wel mobiel?
Ik ga niet zonder mijn telefoon op reis! Dat is je lifeline! Kijk ik ga geen uren youtube-filmpjes kijken, maar hou ook mijn volgers op youtube en instagram tevreden!

Mensen mogen ons dus uitnodigen voor een overnachting!

Wil je de instastory van motormeiden een keer overnemen?
Ja leuk! Als we in Noorwegen zijn ergens halverwege augustus. Dat schijnt spectaculair te zijn! Dan denk ik nou kom maar op! Dus ik wil jullie dat wel laten zien!

Heb je trouwens een nieuwe motor?
Ja een gloednieuwe Suzuki V-Strom 650 XT Xtreme, hebben we gesponsord gekregen van Suzuki Nederland. We zijn er super blij mee!

Hoe vul je nu de laatste 2 weken in?
Heel veel voorbereiden zoals opruimen, inpakken en kopen zoals: een nieuwe camera, campingstoeltjes, elektronica en trailrunning-schoenen om in de bergen mee te klimmen en hardlopen.

Wat wordt nu het startpunt?
Jojo moet nog tot 31 juli werken, het plan was om op 4 augustus te vertrekken, maar dat wordt eerder 5 augustus omdat we nog zo veel moeten doen. We hebben bij Suzuki in Vianen afgesproken en gaan waarschijnlijk ook nog even langs vrienden die een pasgeboren baby hebben, bezoeken.

Waar is jullie eerste overnachting?
We hebben besloten om geen hotels te boeken in Europa. Als we in een ander continent komen hebben we ons voorgenomen dat het wel mag. Mensen mogen ons dus uitnodigen voor een overnachting!

Leuk idee? Tip de redactie! Volg Motormeiden ook op Facebook en instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *