AllesInspirerendLifestyle

Top 5: Jara had net haar rijbewijs, dit is wat er gebeurde!

Weet je nog toen je net je rijbewijs haalde en wat er toen allemaal gebeurde? De 24-jarige Jara uit Rotterdam heeft net haar rijbewijs en geeft haar top-5 lijstje wat ze allemaal als new-be op de motor heeft ervaren. Ook leuk als je nog bezig bent met je rijbewijs, kun je je alvast een beetje voorbereiden.

1: Ken je dat ? Dat je iets al heeel lang wilt maar het niet kan?
Ik had al heel lang een motor op het oog en vervolgens werd ik gewoon even voor het blok gezet dat je “TE lang” en “TE groot” bent voor deze motor. Moest dus ineens opzoek naar een andere motor, wat totaal niet in mijn plaatje paste! Nu inmiddels trotse eigenaresse van een Suzuki GSR 600.

2: Mannen die willen winnen
Sta je voor het rode stoplicht, kijk je naast je. Ja een middelbare man die vanuit zijn raampje naar je zit te loeren. Het stoplicht springt op groen en ze geven zo hard gas! Wat is dat tocht met mannen die in de auto zitten en je absoluut niet willen laten winnen. Gebeurt dit vaker, ook bij gasten onderling?  Of komt het omdat dat ik een dame ben en mannen zich aangevallen voelen?

Jara_Motormeiden
Jara is mega trots op haar Suzuki GSR600, ze kan gaan en staan waar ze wil

3:Wat een vrijheid!
Ik heb altijd al scooter gereden en vondt dat altijd al heel lekker. Alleen het ging het mij irriteren dat ik maar 50 km/pu kon en van fietspad weer naar de weg moest. Ik wilde al zo lang een motor en nu heb ik er eindelijk één, ik ervaar nu eindelijk weer dezelfde vrijheid zoals toen bij mijn brommer. Zo fijn!

4: Lichten aan!
Ik ben er achter gekomen dat auto’s die hun licht overdag aan hebben, erg fijn zijn!
Aangezien je je soms kan vergissen op de snelweg als er één half naast je rijd zonder licht.

5: Motorrijden werkt therapeutisch
Ik heb best wel een beetje een rot tijd achter de rug.  Mijn motor is een soort therapeut voor mij. Het is natuurlijk niet zo dat ik overdreven ga rijden maar meer in de zin: het helpt mij mijn gedachten te verzetten. Er opent een nieuw hoofdstuk in mijn leven en dat had ik echt nodig!  Waar ik vooral naar uitkijk aankomende tijd  is het ontmoeten van nieuwe mensen. Let’s do this!

Woon je in de buurt van Rotterdam? Stuur Jara een berichtje!

Leuk idee? Tip de redactie! Volg Motormeiden ook op Facebook en instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *