Inspirerend

Layla haalde stiekem haar motorrijbewijs als ultieme verrassing

Layla nam de afgelopen maanden stiekem rijles om haar man Chris te verrassen. Chris werkt bij West Coast Motors Harley Davidson in Alkmaar en is een groot motorliefhebber. Layla is daarentegen een echte autoliefhebber. “Motoren? Die zijn maar eng en saai.” Tenminste, dat dacht ze. 

Redactie: Ellen Kox
Foto’s: Layla van den Brandt

 

De ultieme verrassing

Layla (35) is moeder van 2 kinderen en is 5 jaar samen met Chris. “Chris heeft wel eens gezegd hoe leuk hij het zou vinden als we samen konden toeren.” Maar daar zat Layla niet op te wachten. Toch kriebelde het wel een beetje. Helemaal omdat ze dit jaar 5 jaar samen zouden zijn en hij binnenkort jarig is. Het zou de ultieme verrassing zijn als Layla zonder weten van Chris haar motorrijbewijs wist te behalen.

Layla en Chris

Klotsende oksels en knikkende knieën

In september 2021 had Layla haar eerste motorrijles, niet helemaal zonder de nodige spanning. Op de dagen dat de kinderen niet bij haar waren en Chris aan het werk was, kon ze stiekem lessen. Motorkleding kon ze lenen van een vriendin.

Layla blijkt een natuurtalent te zijn, want ondanks alle spanning voor het motorexamen en van het bewaren van haar grote geheim is ze afgelopen 15 maart geslaagd.

 

En dan… een eigen motor en motorkleding!

Layla geniet onwijs van het motorrijden. Nadat ze haar pasje had behaald is ze gelijk op zoek gegaan naar een motor. Een Yamaha Fazer, die een collega van Chris zelfs nog gekeurd heeft. En het mooie, Chris had nog steeds geen flauw idee. Layla’s moeder zit in het complot, want daar kan ze al haar spullen en de motor kwijt.

Yamaha Fazer 600

De onthulling

Afgelopen 8 mei was de open dag van de zaak waar Chris werkt. “Dan ga ik hem verrassen. Familie en vrienden komen dan ook en het is de bedoeling dat ik kom aanrijden en hij de verrassing van zijn leven krijgt.” En om hem toch nog mee te laten genieten in haar motorrijles-avonturen heeft ze ook alles gevlogd. “Een rollercoaster aan emoties: blijdschap, nervositeit, huilen, angst en trots!” Dat somt de afgelopen periode aan stiekem lessen wel op.

Layla en Chris

De reactie van Chris

Layla kwam op haar motor naar West Coast Motorcycles Harley Davidson. “Chris herkende mij niet. Hij wist niet wat hem overkwam. Ik gaf mijn rij- en kentekenbewijs verpakt als cadeau aan hem af. Toen hij die openmaakte deed ik mijn helm af.

Hij kreeg tranen in zijn ogen en snapte er niks van. Van wie is die motor? Wanneer heb je het gedaan? Geweldig, fantastisch! Hij moest het even laten bezinken allemaal.”

Eenmaal thuis aangekomen hebben Layla en Chris de champagne natuurlijk aangebroken en heeft Chris mee kunnen genieten van de vlog.

De onthulling

Motorrijden is heerlijk en laat je voelen dat je leeft

Zo rijdt Layla steeds meer op twee wielen rond en staat de auto vaker stil. “Elke week rij ik op mijn motor rond. Ik ga er mee naar de tandarts of ga even op de koffie bij vrienden en familie. Motorrijden is heerlijk. Ik geniet, je bent vrij en het laat je voelen dat je leeft. Vanaf heden ben ik een echte motormeid!”

Layla met haar Yamaha Fazer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *