AllesEventsTravel

Met motormeiden naar: KARINTHIË, SLOVENIË EN DOLOMIETEN (boeken 2024)

Ga je mee met de 7-daagse motorvakantie naar Italie, Oostenrijk & Slovenie (streek:Karinthië). De streek Karinthie staat bekend om de duizend meren, prachtige bergpassen, lekker eten en fantastische motorroutes. Het gebied is verdeeld over drie landen, waar we prachtige routes hebben uitgestippeld met bekende zoals namen: Dolomieten, Grossglockner, Sellapas, Edelweissspitze en Julische Alpen maar we verrassen je ook zeker met de onontdekte pareltjes! Deze reis organiseren we samen met Trip Motorreizen. 

BOEKEN: MOTORMEIDEN KARINTHIË, SLOVENIË EN DOLOMIETEN (kan vanaf 27 november)
Datum: 25-31 augustus 2024
Prijs: 949 (incl. halfpension + betaalde bergpassen). Je mag de reis in twee delen betalen. Het eerste gedeelte van 20% betaal je vijf dagen na je boeking. Het restant betaal je uiterlijk zes weken voor we op reis gaan.

Drie landen in een motorvakantie

Wij hebben er nu al zin in, want na het succes van vorig jaar (in Italie), doen we dit jaar dus 3 landen in 1 vakantie (Italië, Oostenrijk, Slovenie). We verblijven in een kleinschalig hotel in Oostenrijk bovenop een berg en vertrekken vanuit dit hotel elke dag naar een ander deel van Karinthië. Einde van de dag kom je hier altijd weer terug. Ook is er weer een leuk Motormeiden programma samengesteld en gaan er 4 begeleiders van Trip Motorreizen mee, zodat jij ultiem kan genieten van jouw motorvakantie. Om je een idee te geven hoe de routes zijn. Hieronder alvast een tipje van de sluier.

Motormeiden 2023 – La Dolce Vita vakantie

Routes, voor-overnachting

We gaan 7 dagen en 6 nachten op reis. Indien je gebruik wilt maken van een tussenhotel op de heen- en terugreis zijn het 9 dagen en 8 nachten (wel verstandig ivm de afstand). Zodra we op onze bestemming zijn, begint jouw motorvakantie. De eerste rijdag is de dag daarna, je hebt dan even tijd om bij te komen. Er zijn in totaal 5 prachtige routes samengesteld om 5 dagen te rijden en zo veel mogelijk uit Karinthië te halen. Je kunt voor de heen en/of terugreis kiezen voor een tussen-overnachting in het Zwarte Woud of lekker je eigen plan te trekken. Routes zijn trouwens in willekeurige volgorde. De routes zijn ongeveer 250 km en hebben genoeg leuke stops om de benen te strekken, foto’s te maken en te genieten van de lokale specialiteiten.

Dagroute 1: Slovenië
De Mangart is een berg in de Julische Alpen en ligt op de grens van Italië en Slovenië. De berg ligt tussen Tarvisio in Friuli-Venezia Giulia en Bovec in Slovenië. De Mangart is via de A23 te bereiken uit Cave del Predil en Log pod Mangartom. Het is een van de hoogste toppen van de Julische Alpen.
Dagroute 2: Nockalmstrasse
Het rijden van de Nockalmstrasse is een leuke en gemakkelijke manier om snel de mooiste plekjes van Nationaal Park & Biosphärenpark Nockberge te ontdekken. Of, zoals men ook wel zegt: de ‘Nocky Mountains’. Onderweg word je continu getrakteerd op prachtige panoramische uitzichten en een schitterende natuur. De vele haarspeldbochten zijn een feest voor iedere motorrijder.
Dagroute 3: Grossglockner hochalpstrasse
Voor gemotoriseerde bergvrienden is de Großglockner Hoogalpenstraat een must: behalve het unieke rijplezier lokken internationale evenementen. Motorrijders verheugen zich over het uitstekende wegdek en de rijveiligheidstrainingen voor nog meer plezier op de straat.
Dagroute 4: Sellarondje
Tijdens deze motortocht in de Dolomieten leer je de gigantische Sella kennen. Een beetje onder de Sellapas, tegen de grote rotswand, klimmen bergbeklimmers de hoogte in, die er heel klein uitzien. Daarna wisselen lange bochten af met reeksen van scherpe haarspeldbochten. Grödner Joch, Campolongopass en de Passo di Falzarego heb je nog tegoed. Op weg naar de Passo Pordoi krijg je een van de mooiste bergpassen van de Dolomieten te zien. 33 haarspeldbochten omhoog en nog eens 27 in de Val di Fassa, doorspekt met een fantastisch zicht op de Marmolada en Sella vormen de afsluiting van deze tocht.
Dagroute 5: Italiaanse bergweggetjes (prachtige on-ontdekte pareltjes die Trip Motorreizen heeft gevonden!)
Meer informatie en boeken vindt je vanaf 27 november hier! Vragen? Stel ze aan Trip: info@tripmotorreizen.nl
Benieuwd naar de andere reizen van Trip Motorreizen? Neem zeker een kijkje op de 
Website.