Inspirerend

Fijne moederdag aan alle motormoeders!

10 mei Moederdag! Voor al die stoere, lieve, sterke en mooie mama’s. Wij vroegen jullie welke motormoeders het verdienen om even in het zonnetje gezet te worden en wat hebben we leuke en lieve berichten binnen gekregen. Zo zijn vele motormoeders een echte inspiratie om zelf te gaan rijden. Wij wensen alle mama’s, met of zonder motor, een hele fijne Moederdag!

Redactie: Leonie Ruinemans

Puck van den Wildenberg

Pucks moeder reed samen met haar vader vele kilometers in binnen- en buitenland. Toen Puck 18 jaar geleden werd geboren heeft ze haar helm in de kast gezet, maar nu na al die jaren is ze gewoon weer opgestapt. En ondanks wat tegenslagen hoopt Puck dat haar moeder binnenkort weer lekker kan gaan rijden op haar Triumph Street Triple. 

 

Tineke de Rover

Tineke is supertrots op haar moeder, die ondanks pijn altijd heel veel plezier heeft op haar motor en ook nog eens supergoed rijdt. Tineke heeft zelf een motor van haar moeder en haar vriend gekregen. Een echte motorfamilie die samen geniet van iedere rit! Moeders verdient het om in het zonnetje gezet te worden.

 

Suzanne de Gier (suzanne_dg)

Suzanne’s moeder verdient een bijzondere vermelding. Ze rijdt altijd al motor en Suzanne vind haar enorm dapper. Altijd met het hele gezin, een tentje achterop, over prachtige bergpassen. En vooral de steile bergpassen waren zeker niet simpel, met haar vader en broertje voorop. Ook al viel Suzanne achterop regelmatig in slaap of zat ze keihard te zingen, moeders reed onverstoorbaar verder. 

Inmiddels is Suzanne 31 jaar en rijdt ze zelf, maar haar moeder gaat nog steeds graag met de motor op pad. Vorig jaar juni kreeg ze een ongeluk, waarbij Suzanne’s ouders elkaar raakten. Mama is met de schrik vrijgekomen, pap kwam er iets slechter vanaf en is bezig om te herstellen. Ze heeft zich enorm schuldig gevoeld, terwijl het niet haar schuld was. Even dacht Suzanne dat haar moeder nu (inmiddels de 60 gepasseerd) niet meer zelf wilde rijden, maar na een paar proefritten is de nieuwe motor besteld. Suzanne: Mam, je bent niet alleen een superlieve mama en oma, maar ook een stoer wijf en een doorzetter!

 

Chirica vd Heuvel

Chirica is 16 jaar oud en wil graag haar moeder in het zonnetje zetten, omdat ze er altijd voor haar gezin is geweest. Zelfs in de zwaarste tijden heeft ze voor hen gevochten. Ze is een sterke, zelfstandige vrouw met veel en nog meer liefde. Ze vinden het heerlijk om er samen op de motor op uit te trekken en doen dit regelmatig. Chirica: Mam, ik hou van je!

Niels Schipper

Niels is 15 jaar oud en houdt enorm van motoren. En toen hij onze oproep zag wist hij direct ‘mijn moeder verdient het om in het zonnetje gezet te worden’. Zijn moeder heeft het de afgelopen 2,5 jaar niet makkelijk gehad met een vervelende scheiding, ze is haar beste vriend verloren en nog meer. Niels is supertrots op zijn moeder, omdat ze dag en nacht voor hen klaar staat!

 

Chayenne Kager

Chayenne wil haar moeder Anette heel graag in het zonnetje zetten. Ze rijden beide op dezelfde motor: een Buell. Chayenne heeft nu twee jaar haar motorrijbewijs en er was een familievakantie met de motor gepland dit jaar. Helaas kan dit nu niet doorgaan, maar er komt vast een andere keer, want haar moeder gaat ieder jaar op vakantie en weekendjes weg met de motor.

 

Jonne Aalders

Jonne wil graag haar moeder in het zonnetje zetten, want ze staat altijd voor iedereen klaar. Na een donkere periode voor Jonne, bleef haar moeder altijd in haar geloven en hielp ze haar er iedere keer weer doorheen. Met de hulp van haar moeder is ze hieruit gekomen. Haar moeder mag zelf weleens in het zonnetje gezet worden, want vaak denkt ze zoveel om anderen, dat ze zichzelf vergeet. En het belangrijkste is dat ze eerst voor zichzelf zorgt en dan pas voor anderen. Samen doorstaan jullie alle stormen en je mag zeker ook eens aan jezelf denken, want dit ben je meer dan waard!

 

Miriam Berends

Mijn moeders eerste reactie was “Wat?! Ga je motorrijden?!”. Miriam ziet haar verschrikte blik nog voor zich. Na mijn argumenten dat het praktischer, goedkoper en makkelijker is dan een tweede auto kopen, leek ze overstag te gaan. Ik zag haar denken “ze is volwassen en maakt haar eigen keuzes’. Nog geen week later stond ze langs de kant bij één van mijn lessen en zei ze ‘ik dacht ik moet het toch even zien’. En nadat ik mijn papiertje had gehaald, was het eerste wat ze een beetje stiekem zei ‘kan ik dan ook een keertje mee?!’. En zo geschiedde, vorig jaar op haar verjaardag verraste ik haar met een ritje. Eerst verkrampt tegen mij aan, later druk babbelend en ontspannen. ‘Ow, zijn we er alweer? Ik had de hele dag wel kunnen rijden’.

Mijn moeder werd afgelopen maand oma en mocht haar kleinkind niet bezoeken/vasthouden in verband met corona. Helaas werd even later haar vader ziek, corona. Een week later hebben we hem moeten begraven. Niet kunnen troosten, geen omhelzing, niks. Het was verschrikkelijk. Mijn (dementerende) oma bleef achter en mijn moeder (en vader) namen haar zonder twijfel bij hen in huis. De kans op een eventuele besmetting kon ze niet deren. 

Deze lievesuper moeder verdient een dikke vette knuffel, die ik haar onlangs gaf met mijn motorpak en helm op, want dan kon het wel. Toen ik jullie oproep zag dacht ik JA dit gaat over mijn moeder. Mam, je bent een lieve, stoere supermoeder! 

Heb jij ook een lieve (motor)moeder? Zet haar vandaag in het zonnetje!

Wil je niets missen? Volg Motormeiden ook op facebook en instagram! Heb je ook een bijzonder verhaal? Tip de redactie: redactie@motormeiden.tv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *