AllesInspirerendMotornieuwsRijtesten

De zon achterna met QJMOTOR: maak kennis met alle modellen!

Een nieuw motormerk. Daar willen we natuurlijk alles van weten! Nou ja, nieuw kunnen we QJMOTOR eigenlijk niet meer noemen. Het merk bestaat al jarenlang en met succes, maar nu schijnt QJMOTOR ook eindelijk haar licht op de Benelux. Het merk zet vol trots de beschikbare modellen in het zonnetje en wij mogen ze uitproberen. Lees snel verder om te ontdekken wat QJMOTOR allemaal te bieden heeft!

Redactie: Sonja Sinot-de Bruijn / 1.64 m / Rijdt zelf: Yamaha Tracer 900 GT / Instagram: @sonyamaha1
Foto’s: Pien Meppelink en Andrew Walkinshaw

De zon komt op

Wauw! Bij binnenkomst staan alle 10 de (voor de Benelux beschikbare) modellen in volle glorie te stralen. De aandacht voor detail is duidelijk te zien. Een QJMOTOR logo hier en daar, een stikseltje in het zadel, een gouden sticker op de tank voor wat extra flair, extra bescherming voor het motorblok en mooie, duidelijke TFT-beeldschermen. Ja, ze staan er knap bij. 

Je ziet meteen de gelijkenis met andere bekende merken zoals Benelli of Ducati. Het lijkt alsof elk model iets weg heeft van een andere motorfiets, maar dan met een eigen twist. Ga je je in de specificaties van deze motoren verdiepen en er op rijden, dan zijn er echter duidelijk verschillen.

Lees meer over QJMOTOR

Alle modellen op een rijtje

Verblind door het licht?

Eenmaal in het zadel valt op dat de knoppen op het stuur over het algemeen eenvoudig zijn. Ze zijn groot en daarmee gemakkelijk te bedienen, maar zien er bij een aantal modellen goedkoop uit. Een paar modellen hebben verlichting rondom de knoppen, wat handig is voor rijden in het donker. Daar worden we blij van! 

Wat ook opvalt, zijn de langwerpige klepjes over het sleutelgat van de tankdop. Ze zien er goed uit, maar voelen wat wiebelig aan als je ze optilt. De inklapbare sleutel is handig in gebruik. 

Bij de custom SRV 600 V valt nog op dat een aantal delen van glasvezel lijken te zijn gemaakt, waaronder de bescherming rondom de radiator en een deel boven op de tank. Dit doet naar onze mening wel wat afbreuk aan de verder mooie looks van deze motor. 

Lopen als een zonnetje

De rijeigenschappen voelen aan zoals het weer deze dag; lekker zonnig! Met elk model rijd je gemakkelijk weg. Voor mensen met kortere benen kunnen de Adventure-modellen echter wat aan de hoge kant zijn. Gelukkig is verlagen een optie. 

Er zijn een aantal modellen met verschillende rijmodi, namelijk normaal of sport. In de sportstand is de gasrespons erg aan-uit, we rijden daarom voornamelijk in de normale modus. Dat rijdt soepeler.

Ondanks dat de adventure modellen er heel geschikt uitzien voor offroad-avonturen, kun je de ABS niet uitschakelen. Wellicht dat deze optie in de toekomst wel beschikbaar komt, maar dat is wel iets om rekening mee te houden als je van plan bent offroad te gaan. Wel fijn is dat de touring modellen standaard met 3-delige kofferset geleverd worden en dat alle adventure modellen handvat- en zadelverwarming hebben. Ook op koudere dagen zit jij er dus zonnig bij!

Verder zijn de kuipruitjes niet in hoogte verstelbaar. De verwachting is wel dat hiervoor nog accessoires op de markt komen, zodat de motoren meer naar persoonlijke wens aangepast kunnen worden. 

Het zonnetje in huis?

Met deze 10 verschillende modellen weet QJMOTOR veel wensen af te vinken. De motoren zien er strak uit en zullen veel hoofden doen omdraaien. 

Alle motoren sturen gemakkelijk, rijden soepel en schakelen goed. Voordeel is ook dat verschillende modellen zowel voor A als A2 rijbewijs geschikt zijn. Op wat kleine details na, heb je met QJMOTOR vooral veel motor voor relatief weinig geld en dan ook nog gloedjenieuw! 

Ook zo’n zonnetje in huis halen? Plan hier je proefrit! Daarnaast kan je kennismaken met QJMOTOR op het Riders Festival op 1 en 2 juni in Rosmalen.

QJMOTOR in Nederland: Hoegee Suzuki Center in Afferden (Gelderland), Motoport Leek en Motoport Almere
QJMOTOR in België: Motokaiser, L’universelle Chenée en BRC Bike Repair Colpaert