AllesInspirerendMotornieuws

Tijd om vooruit te gaan met QJMOTOR!

Ik hoor je al denken, QJMOTOR? Dat ken ik helemaal niet! Nou, dat kan kloppen. Ondanks dat QJMOTOR al vanaf 1985 actief is en tot de grootste motorfietsfabrikanten ter wereld behoort, was het merk in Europa tot voor kort alleen bekend in Frankrijk, Spanje en Italië. Importeur MotoMondo (van o.a. Moto Morini en Royal Enfield) is enthousiast over het merk en brengt QJMOTOR naar de Benelux. Motormeiden mocht kennismaken met QJMOTOR en gaat je er alles over vertellen.

Redactie: Sonja Sinot-de Bruijn
Foto’s: Pien Meppelink en Andrew Walkinshaw

De feiten over QJMOTOR

QJMOTOR is afgeleid van QianJiang Motorcycles, dat zijn oorsprong heeft in China. Het is een echte krachtpatser in de motorwereld. QJMOTOR produceert namelijk ruim een miljoen motorfietsen en motorscooters per jaar. Maar dat is nog niet alles! QJMOTOR ontwikkelt en produceert ook eigen motorblokken en heeft samenwerkingen met grote namen als Harley-Davidson, Peugeot en Kymco.

Wist je dat Benelli vanaf 2005 onder QJMOTOR valt? Het is dan ook niet vreemd dat de motoren van QJMOTOR soms wat weg lijken te hebben van andere merken. Zo zijn er qua looks, maar ook motorisch vergelijkingen te maken met Benelli, maar zijn er bijvoorbeeld ook invloeden van Ducati en Yamaha zichtbaar.

Krachtmeting in de motorsport

In de motorsport laat QJMOTOR zien dat ze het motto “Always Forward” serieus neemt. Vanaf 2022 laat QJMOTOR veelbelovende resultaten zien in het Moto3 en Moto2 klassement (Gresini Racing) en vanaf dit jaar wordt er op de SRK 800 RR geracet in het wereldkampioenschap Supersport! Ambitie om vooruit te blijven gaan is er zeker. Het doel? In 2026 deelnemen aan de MotoGP. Grote kans dat je QJMOTOR dus nog vaak gaat zien!

Wat heeft QJMOTOR jou te bieden?

Betrouwbaarheid is één van de speerpunten van QJMOTOR. Ondanks dat het merk nieuw lijkt in de Benelux, heeft QJMOTOR een schat aan ervaring in het bouwen van kwalitatieve motorfietsen.

Uitgerust met componenten van topmerken als Brembo (remmen), Regina (ketting), KYB, Marzocchi (vering), Pirelli (banden) en Bosch kan je er zeker van zijn dat er gebruik is gemaakt van kwalitatieve materialen. Dankzij Bluetooth kan je je telefoon eenvoudig koppelen en met een app kan je zelfs navigeren via het TFT-scherm van je motor.

Dat is nog niet alles! De prijs is competitief te noemen, zeker als je bedenkt dat bepaalde modellen standaard geleverd worden met volledige kofferset, handvatverwarming en zadelverwarming! Alsof dat nog niet genoeg is, krijg je standaard 3 jaar garantie op je nieuwe motor.

Benieuwd welke modellen beschikbaar zijn in de Benelux?

QJMOTOR produceert wereldwijd motoren met een inhoud van 50 tot 1200 cc. Daaruit is een selectie gemaakt van 10 modellen die vanaf nu beschikbaar zijn in de Benelux. De line-up is divers en gaat van Scooter, Naked, Custom, Racer tot Adventure, met cilinderinhouden van 125 cc tot 800 cc. Voor ieder wat wils dus!

Wil jij zelf “Always Forward” gaan met QJMOTOR?

Goed nieuws! De modellen zijn nu al te bewonderen en te boeken voor een proefrit bij 3 motorzaken in Nederland en binnenkort komen er nog meer dealers bij. Ook in België kan je al terecht bij een aantal dealers voor een proefritje op een QJMOTOR.

QJMOTOR in Nederland: Hoegee Suzuki Center in Afferden (Gelderland), Motoport Leek en Motoport Almere
QJMOTOR in België: Motokaiser, L’universelle Chenée en BRC Bike Repair Colpaert