AllesMotornieuwsRijtesten

Motormeiden bij de onthulling van de nieuwe BMW R 1300 GS Adventure!

Op uitnodiging van BMW was Motormeiden aanwezig op de spectaculaire BMW Motorrad Days van 5-7 juli in Garmisch-Partenkirchen. Deze driedaagse extravaganza was een feest voor alle motorliefhebbers, met een festivalterrein bomvol BMW-gerelateerde stands, stuntshows en talloze activiteiten. Tijdens dit bruisende evenement was er een moment waar iedereen op wachtte: de onthulling van de nieuwste telg in de GS-familie, de BMW R 1300 GS Adventure. 

Redactie: Jasmijn Moerman

Onthulling en beschikbaarheid

Met veel spektakel werd deze krachtpatser de BMW R 1300 GS Adventure, gepresenteerd aan het enthousiaste publiek. Bekijk hier de live beelden van de onthulling.

Hoewel deze motor pas aan het einde van dit jaar beschikbaar komt voor de verkoop, delen wij hier alvast de details als voorpret! Wat is er allemaal nieuw aan de BMW R 1300 GS Adventure? Wij zetten de belangrijkste eigenschappen voor je op een rijtje.

Wist je dit?
Nikki van der Spek de BMW R 1300 GS Adventure meeneemt voor een adembenemende reis naar Namibie? Je kan haar GS Adventure online volgen!

Nog krachtiger en compacter

De tweecilinder boxermotor van de R 1300 Adventure is compacter dan ooit, dankzij de plaatsing van de transmissie onder de motor. Met 145 pk bij 7.750 t/min en een koppel van 149 Nm bij 6.500 t/min is dit de krachtigste BMW boxermotor ooit. De nieuwe R 1300 GS Adventure is beschikbaar vanaf eind dit jaar voor €26.950,-.

Motormeid Nikki van der Spek op de nieuwe R 1300 GS Adventure. Nikki onthulde tijdens de BMW Motorrad Days dat zij de GS Trophy van 2024 naar Namibië zal openen! Ze is inmiddels onderweg…

Staal en aluminium voor ultieme rijervaring

Het frame is steviger en biedt meer ruimte voor componenten. Met het aluminium achterframe en de nieuwe EVO Telelever en Paralever vering is de stuurprecisie ongeëvenaard.

Dynamic Suspension Adjustment (DSA)

De nieuwe DSA past automatisch de demping en veerstijfheid aan, afhankelijk van de rijmodus en omstandigheden. Voor optimaal comfort is adaptieve rijhoogteregeling optioneel beschikbaar. Deze adaptieve rijhoogteregeling hebben wij zelf mogen ervaren op de R 1300 GS, die wij tijdens de Motorrad Days als testmotor ter beschikking kregen. Wanneer je voor het stoplicht staat, daalt het hele blok met zo’n 2 centimeter. Hierdoor kun je altijd gemakkelijk met je voetjes bij de grond: een enorm fijne feature voor berijders met wat kortere benen!

Vier standaard rijmodi

De R 1300 GS Adventure heeft standaard vier rijmodi: Eco, Road, Rain en Enduro. Perfect voor offroad-avonturen!

High-tech features

De optionele Automated Shift Assistant (ASA) maakt schakelen soepeler. Dankzij ASA hoef je namelijk de koppeling niet meer handmatig te bedienen en schakelt de motor automatisch voor je, zonder dat je het gevoel en de dynamiek van zelf schakelen verliest. Deze technologie is een doorontwikkeling van de bekende schakelassistent Pro van BMW Motorrad. En met de compacte Matrix LED-koplampen, Active Cruise Control (ACC) en veiligheidssystemen zoals Front Collision Warning (FCW) en Lane Change Warning, rijd je veiliger dan ooit.

Ruime opbergmogelijkheden

De nieuwe aluminium koffers met magnetische koppelingen bieden veel opbergruimte. De 30-liter brandstoftank is ideaal voor lange ritten en biedt extra bevestigingsmogelijkheden voor bagage.

Beschikbare uitvoeringen

De R 1300 GS Adventure komt in diverse uitvoeringen: Triple Black, GS Trophy en Option 719 Karakorum, elk met unieke stijlelementen en kleuren.

Kijk voor meer informatie op de BMW-website en maak je klaar voor de ultieme rijervaring met de nieuwe R 1300 GS Adventure!