AllesMotornieuws

Fotoreportage: Bochten sturen in Duitsland met de Moto Morini Seiemmezzo!

Moto Morini is een merk met een rijke geschiedenis en bestaat al vanaf 1937. Een merk dat zijn eigen weg gaat en unieke motorfietsen produceert, maar nog niet heel veel gezien wordt op de Nederlandse wegen. Motoren waarmee je dus echt op kunt vallen! Motormeiden mocht de stijlvolle Moto Morini Seiemmezzo STR rijden. Een korte, sportieve en knappe naked met 649 cc. Waar kun je deze motor nou beter testen dan in het bochtige Sauerland in Duitsland? Geniet mee van dit pareltje en bekijk ons toffe fotoverslag!

Redactie: Sonja Sinot-de Bruijn
Foto’s: Sonja Sinot-de Bruijn & @llnk.media 

Even wegdromen bij deze beauty.. Het design van deze motor is werkelijk prachtig! Hier zie je de STR uitvoering met een sportieve naked look. Er is ook een SCR uitvoering met een stoere retro uitstraling.

Ondanks de klassieke look is de Seiemezzo voorzien van led-verlichting zodat je perfect zichtbaar bent.

De naam van de motor ontleent zich aan het motorblok van 649 cc. Zes en een half vertaalt zich in het Italiaans naar sei e mezzo. Spelfout op de tank? Nee hoor, de dubbele M verwijst naar Moto Morini!

De Seiemmezzo blijkt heel wendbaar. Ondanks zijn 200 kg rijklaar gewicht is hij makkelijk te hanteren.

De led-koplamp heeft 2 standen, naast het grote licht. Handig als je extra op wilt vallen in bijvoorbeeld tunnels of bij slechtere weersomstandigheden.

Het TFT-scherm is naar wens in straat of scrambler (meer retro) lay-out in te stellen. Dit is de straat lay-out. Je kan je telefoon koppelen met de Seiemmezzo en zo via het TFT-scherm je muziek, telefoon of navigatie bedienen. Navigeren op het scherm gaat via een app op je telefoon, deze kreeg ik helaas niet goed werkend.

Één ding is zeker, de Seiemmezzo trekt absoluut de aandacht! Tijdens mijn ritjes zag ik hoofden draaien en kreeg ik regelmatig vragen over de motor en het merk Moto Morini. Het is een ontzettend leuke en wendbare motor om lekker bochtjes mee te sturen! Er zit niet veel luxe op, maar daar is de prijs vanaf € 7.999,- dan ook naar.

De Seiemezzo STR is verkrijgbaar in diverse kleuren én er is een SP variant met o.a. koplampkuipje en duoseat-cover die hem nóg sportiever maakt. Het kuipje is ook los verkrijgbaar en wel aan te raden als je ook snelwegkilometers gaat maken.

Meer weten over de Seiemezzo of een proefrit plannen? Ga naar de website.

Motor Vloeistofgekoeld, 4-takt, tweecilinder in lijn
Inhoud 649 cc
Max vermogen 61 pk (44,5 kW) bij 8.250 t/min
Max koppel 54 Nm bij 7.000 t/min
Voorvering 43 mm upside down-vork met instelbare veervoorspanning en rebound- en compressiedemping. Veerweg 120 mm
Monoshock Monoshock met instelbare veervoorspanning en rebound. Veerweg 120 mm
Remmen voor Dubbele 298 mm zwevende schijfremmen, Brembo zuigers, ABS
Remmen achter Enkele 255 mm schijfrem, Brembo zuigers, ABS
Zithoogte 810 mm
Tankinhoud 16 liter
Gewicht 200 kg