Motorpimpen: Motordip is helemaal hip!

Je staat in de winkel en ziet een prachtig jasje met rode accenten. Helaas past rood niet bij de kleur van je motor en besluit je toch maar verder te kijken. Wat nu als we niet onze outfit aan onze motor aanpassen, maar de motor aan onze outfit? Het kan! Eerder schreven we al over het wrappen van je motor, vandaag vertellen we je meer over het dippen van je motor en hebben we een leuke winactie!

Redactie: Richelle van der Mijden

Wat is dippen?

Dippen is het aanbrengen van een flexibele synthetische rubber coating, die ook weer te verwijderen is. Deze coating zorgt niet alleen voor een totaal nieuwe look van je motor, maar beschermt deze ook tegen vocht, verwering en lakschade.

Glow in the dark, parelmoer, fluor?

De dip is te verkrijgen in spuitbussen van 400ml bij o.a. Dipcenter.nl. Deze zijn er in verschillende kleuren bijvoorbeeld, rood, blauw, paars en groen. Maar ook in bijzondere uitvoeringen zoals mat, metallic, fluor, parelmoer en zelfs glow in the dark, hoe leuk is dat. Heb je liever een glans of een mat afwerking, dan kun je dit doen met een speciale topcoat.

Wat heb je nog meer nodig naast de spuitbussen.

Voor de beste hechting is het belangrijk dat je motor vuil-, stof- en vetvrij is, je kunt hem schoonmaken met de Predip Cleaner en een droge doek. Verder is het handig om de delen, die je niet gespoten wilt hebben, af te plakken met tape. En onze tip: een pakje speelkaarten. Lees verder om te weten waar we die voor gebruiken. Niet voor een potje ‘pesten’ in ieder geval.

Plan van aanpak: Schoonmaken!

Om overal bij te kunnen is het handig om alle te spuiten onderdelen los te halen. Maak alles goed schoon, stof- en vetvrij. Plak de delen af die je niet gespoten wilt hebben. Spuit je ook de velgen? Stop een speelkaart tussen de velg en de band, plaats hier de volgende kaart naast tot het cirkeltje rond is.

Stappenplan: 4-6 lagen aanbrengen

Nu alles schoon en afgedekt is kunnen we  beginnen met de eerste laag. Schud eerst de spuitbus 2 minuten om ervoor te zorgen dat de vloeistof goed gemengd is. Houd de spuitbus op een afstand van ong. 25 – 30 cm en spuit het onderdeel in een vloeiende beweging. Let op: deze eerste laag hoeft niet helemaal te dekken, max. 50% dekking is voldoende. Om een volledige dekking te krijgen zul je ongeveer 4-6 lagen moeten aanbrengen. Na 10-20 minuten kun je de volgende laag aanbrengen. Verwijder direct na het spuiten het plakband van de afgeplakte delen. De dip droogt binnen 30 minuten op, maar is pas na 24 uur volledig uitgehard.

Afhankelijk van de gewenste kleur wordt een witte of zwarte onderlaag aangeraden.

Wat zijn de kosten?

Om een goede vergelijking te maken met het wrappen van de motor hebben we de kosten uitgerekend voor een Suzuki GSR, de motor waarop Sanne de wrap heeft aangebracht. Stel je zou deze matzwart willen coaten, dan heb je hier ongeveer 5 spuitbussen a €8.95 voor nodig. Vanwege de hoge snelheden en de daarbij behorende steenslag die de motor te verduren krijgt wordt aangeraden om er nog een laag 1K topcoat á €11,95 over te spuiten. Je komt dan uit op €56,70.

Ik raak snel uitgekeken op een kleur, wat nu?

De dip is door de statische hechting met de ondergrond eenvoudig te verwijderen. Zoek een beginnetje, aan de rand van het onderdeel, even peuteren en dan kun je de laag er voorzichtig aftrekken. Hoe dikker de laag, hoe makkelijker hij te verwijderen is. Is de laag te dun en gaat het verwijderen lastig? Er bestaat ook een speciaal ontwikkelde Dissolver die de originele lak niet zal beschadigen.

Beschadigd de dip de originele lak niet?

Wanneer de laklaag goed gespoten en in goede staat is, zal de dip de originele laklaag niet aantasten.

Motor dippen, verwijderen

Winactie t.w.v. ruim 70 euro!

1x predipcleaner (14,95), 5x fulldip spay (v.a. 8,95) (kleur naar keuze van de winner), 1x 1K topcoat (11,95) mat of glans. Deel dit artikel op Facebook of instagram en tag Motormeiden! De win-actie loopt van 13-20 mei 2019. Deze winactie wordt mogelijk gemaakt door Dipcenter.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *