Hoe pimp je je motor met wrapfolie?

Wie denkt dat enkel en alleen huizen, auto’s of mensen een make-over kunnen krijgen heeft het mis. De 39-jarige Sanne vond het tijd om haar Suzuki GSR eens flink onder handen te nemen. De motor heeft een heuse pimp-my-motor metamorfose ondergaan. Doormiddel van een speciale wrapfolie heb je voor een leuke prijs je hele motor gepimpt. Sanne geeft je uiteraard ook handige tips!

Waarom wilde je je motor pimpen?

Ik rij al 11 jaar motor en sinds 2 jaar op een Suzuki GSR, dat overigens een cadeau van mijn man is geweest. Hij kwam eigenlijk ook met het idee om de motor eens te veranderen. Zelf had ik er nog nooit over nagedacht, maar het leek mij ook wel een leuk plan. Dan kon ik de motor helemaal eigen maken. Vervolgens zijn we gaan brainstormen en hebben heel veel plaatjes bekeken, vooral op Pinterest. Daar zie je echt veel inspirerende foto’s voorbij komen. Wij keken vooral naar de kleurcombinaties en welke stukken zij hebben veranderd.

Motor-pimpen-met-wrapfolie

Welke kleuren heb je gekozen?

De motor was voorheen zwart met zilver. Voor alle onderdelen die zwart waren hebben we roze wrapfolie gebruikt en voor de zilveren onderdelen is carbon gebruikt. Carbon is weer wat anders, daar zit meer reliëf in en is makkelijker aan te brengen. We hebben zelfs de kleine accessoires van roze wrapfolie voorzien zoals de spiegeltjes, nummerplaat en de handvaten.

pimp-je-motor-met-wrapfolie

Hoe werkt wrapfolie?

Het zijn een soort rollen met gekleurde folie. Dit kun je in een professionele winkel kopen, wij hebben ze van www.wrapfolie.nl. Je plakt het over de onderdelen die je wil veranderen en als je het zat bent trek je het er gewoon weer vanaf en heb je je oude motor weer terug.

Naast wrapfolie, wat heb je nog meer nodig?

Het enige wat je nodig hebt is een warmte föhn of verfbrander, die hebben wij voor 15 euro bij de bouwmarkt gekocht. Daarnaast een middel om je lak, stof- en vetvrij te maken en een speciaal pasje om het er glad op te strijken. Dat pasje lijkt op zo’n pasje waarmee je ook raamfolie gladstrijkt.

Appeltje-eitje zou je zeggen? Folie erop en klaar?

We hebben eerst heel veel Youtube filmpjes gekeken daar wordt heel duidelijk uitgelegd wat je moet doen. Toen wij eenmaal zelf begonnen dacht ik dit gaat ons nooit lukken. Het gaf nogal wat crisis zeg maar. Je moet vooral heel goed met elkaar communiceren en heel veel geduld hebben (haha!).

 

Aan deze video hebben wij heel veel gehad

Wat is het plan van aanpak?

Allereerst moet je de onderdelen heel goed schoonmaken. Stofvrij en vetvrij. Ik deed dat met pure alcohol, maar dat is wel slecht voor je lak, ik zou dat nu niemand adviseren. We hebben alle onderdelen losgehaald en eerst de kleine onderdelen van folie voorzien. Omdat de folie warm wordt en je hem kunt rekken, moet je uitkijken dat je het niet teveel uitrekt en kijk ook uit voor vouwen, luchtbubbels en hele kleine stukjes stof. Dat betekende dan weer loshalen, met de föhn erover heen en gladstrijken. Hele kleine stukjes stof haalde ik er soms met een pincet onder vandaan. Je kunt die folie er wel honderd keer afhalen en er weer opnieuw op doen.

De tank was het grote drama!

Tot nu toe gaat alles toch goed?

De kleine onderdelen waren eigenlijk nog niet de moeilijkste, behalve het stukje boven de ketting. De tank was het grote drama! Het is een groot oppervlak en je kunt de folie overstrekken. Eerst hebben we het in één keer gedaan. Dat ging niet. We hebben heel veel dingen geprobeerd om het er netjes op te krijgen en uiteindelijk kon ik het laatste velletje folie zelfs weg gooien en moest ik nog een rol bestellen.

pimp-je-motor-met-wrapfolie
De tank is er in drie delen opgezet. Dit is de naad, zonder de stripping tape, deze wordt er binenkort nog overheen geplakt.
Dat klinkt als één groot drama! Heb je het wel kunnen oplossen?

De folie op de tank hebben we uiteindelijk in drie delen erop gezet. Zowel links en rechts aan de bovenkant zit een naad die we wegwerken met stripping tape, het was anders niet te doen. Aan de bovenkant van de tank hebben we ook nieuwe Suzuki stickers dus valt het ook niet op. Kijk we zijn geen professionals he.

Uhm.. nu de brutale vraag: Wat heeft het je gekost?

De wrapfolie koste in totaal 100,- euro, dit waren in totaal 2 rollen, maar je zou het met één rol ook kunnen redden. Nog een leuke tip, bij Alie express kun je voor een leuke prijs accessoires kopen zoals knipperlichtjes, spiegeltjes, handvaten en stickers. Wij waren daar ongeveer 100,- euro kwijt en het werd ook snel geleverd.

Hoe lang ben je met de wrapfolie bezig geweest?

Een stuk of vijf avonden en drie dagen in het weekend.

 

Zou je het andere motormeiden aanbevelen?

Ja, als je een goedkope leuke oplossing wilt voor een nieuwe look van je motor. Het is super leuk om je eigen motor op te leuken. Dan is het jouw ding. Ik ben er super trots op, maar weet waar je aan begint! Je moet het ook wel met z’n tweeën doen.

Is het pimp-project nu af?

Het enige wat ik nog laat doen zijn nieuwe wiellinten en de velgenstickers. Dit laat ik doen door een specialist. Zij snijdt de linten er met de hand uit en zet er ook een logo in. Ik plak ze er dan zelf op.

Sanne is super trots op het eindrestultaat! ‘Echt helemaal mijn motor’

We zetten nog even alles voor je op een rij:

Benodigdheden:

 • Wrapfolie (bestel hem hier )
 • Wij gebruikte in totaal 5 meter – roze folie en 2 meter carbon
 • Verfbrander/warmte föhn
 • Speciaal wrapfolie pasje
 • Ontvetter (om de lak te ontvetten)

Tips:

 • Werk samen met zijn twee
 • Heel goed ontvetten! (gebruik geen pure alcohol!)
 • Werk in een stofvrije ruimte (voorkeur binnen)
 • Haal je originele stickers eraf (kun je makkelijk doen met de warmte föhn)
 • Werkt niet bij diepe krassen (komt er lucht onder)
 • Plak de folie er cm voor cm over heen (geduldig!)
 • Luchtbobbeltjes, vuil, vouwen haal de folie er weer af en plak opnieuw
 • Kijk uit dat je de folie niet uitrekt
 • Heb heel veel engelengeduld!

Wil je ook geinterviewd worden door Motormeiden, laat het de redactie weten. Volg ons op Facebook en instagram!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0