Motortest: CFMOTO 800MT Sport, veel waar voor je geld! 

Hoe kunnen we ons dit keer weer onderscheiden op de motormarkt? Een vraag die bedrijven zichzelf telkens weer zullen stellen bij het ontwikkelen van een nieuwe motor. CFMoto heeft zelfs als missie zichzelf te onderscheiden van de massa en ervaringen te creëren die verenigen. Maar is het dit keer ook gelukt bij de CFMoto 800MT Sport? Lees verder om erachter te komen! Één ding kunnen we al wel verklappen, je krijgt veel waar voor je geld!

Redactie: Nikki Stoltenkamp / 1.78m / rijdt zelf: Triumph Tiger 800 / Instagram: @motorkrul 
Fotocredits: René Roelofs / Instagram: reneroelofs54

Stoere uitstraling

Toen de motor uit de werkplaats naar buiten gereden werd viel de uitstraling van de motor meteen op. Een stoere motor kijkt je aan mede door de doorlopende lampen met led rand erboven en de ronde mistlampen aan de zijkant. Door de robuuste maar gestroomlijnde bouw met op de juiste plaats kleuraccenten staat er echt een motor. De lichtblauwe kleur accenten zorgen ervoor dat de motor er wat meer uitspringt en niet zo donker lijkt. Er zit standaard een kofferbeugel op de motor zodat je alleen maar de koffers erbij hoeft te kopen (€1.099). De CFMoto 800MT Sport is verkrijgbaar in twee kleuren: Twilight Blue en Nebula Black. 

KTM blok op de CFMoto

Deze tweecilinder 4-takt heeft een cilinderinhoud van 799 met een koppel van 77 NM en 95 PK waardoor hij niet onder doet bij de grotere jongens zoals een vergelijkbare BMW GS 800 en een Triumph Tiger 800. CFMoto is in 2011 een samenwerking aangegaan met KTM waardoor de CFMoto hetzelfde blok heeft als de KTM 790 Adventure. 

Goede partner voor lange afstanden

De KYB veringen zijn instelbaar en staan bekend als comfortabele stabiele veringen van hoge kwaliteit wat het rijden nog aangenamer maakt. Samen met een tank van 19 liter is de CFMoto 800MT Sport een goede partner voor lange afstanden. Zoals meer tour motoren is de CFMoto 800MT ook geen kleine jongen(22345 x 853 x 1277 mm)  waardoor het voor de dames met kleinere benen toch wat lastig wordt. De motor heeft een zithoogte van 825 mm en een gewicht van 225 kg waardoor deze vergelijkbaar is in het klassement tour motoren. Er zit standaard ABS op de motor met dubbele en enkele remschijven.

Het pookje voor het schakelen is in afstand in te stellen waardoor je er met kleinere voeten ook nog gemakkelijk bij kan. De motor heeft twee rijmodi: Rain en Sport, wat ik niet heel erg een must vind op deze motor. De Rain modus heb ik allereerst getest om het verschil te ervaren maar met het optrekken in snelheid trekt de motor je als ware terug door de beperking in snelheid. Dit gaat niet op een soepele manier maar meer hakkerig, wat geen comfortabele manier was van rijden. 

Wat een luxe is de cruise-control op de 800MT Sport! Gezien deze Adventure bike ook echt gemaakt is voor lange afstanden, was dit een heerlijke toevoeging! Ook op onverharde wegen is de 800MT een heerlijke motor. De slogan ‘Go with the flow’ past dan ook perfect bij deze flinke jongen. Je rijdt met gemak snelweg en vervolgt  je weg daarna offroad.  Met  beide ondergronden ligt hij stabiel op de weg!

Zwabberend hoofd

Zoals eerder beschreven zit er een KTM blok op de CFMoto 800MT Sport, en dat is wel te merken. De motor heeft geen probleem met sportief optrekken en rond de 5000 touren maakt de motor een heerlijk brommend geluid waardoor je het gas graag nog even open trekt, alleen al voor het geluid! Waar ze de boot wel mee hebben gemist is het windscherm. Er is wat dat betreft gegaan voor de looks in plaats van functionaliteit want je hebt best wat last van de wind met rijden op de snelweg. Boven de 130 km/h begint het dan ook te suizen waardoor je een soort pieptoon krijgt, al scheelt het natuurlijk dat je nooit harder rijdt dan 130 in Nederland, maar het is wel irritant.

Hoe zit de bijrijder?

De passagier zit ook hoger dan normaal, de last van de wind valt mee maar de passagier kijkt wel over je heen, wat de een prettiger vind dan de ander. Met rijden merk je er overigens niets van, de motor trok even soepel weg en lag prettig op de weg. De CFMoto 800MT rijdt verder heerlijk, het heeft een comfortabel zadel waardoor langer onderweg zijn geen straf is. Soepel door de bochten met een brommend blok maakt het een feestje om op weg te zijn. Toch vond ik wel dat ik nog redelijk opgevouwen zat met mijn benen op één of andere manier, maar dat is persoonlijke voorkeur van wat ik gewend ben op mijn motor. 

Uitgebreid standaard pakket 

Eerder las je al dat je veel waar krijgt voor je geld en dat is ook zeker zo. Standaard kenmerken die op de motor zitten zijn: 7 inch TFT dashboard  – Slipperkoppeling – Mistlichten – Valbescherming – USB-aansluiting – Adapatieve LED verlichting – LED richtingaanwijzers met uitdooffunctie – Twee rijmodi – Limp mode – Rollover sensor – ABS – Cruise control. Een tof detail vond ik het starten van het display waar je een kort geanimeerde intro heb en je de snelheidsmeter een soort van ziet opladen.

Er is talloze informatie beschikbaar op het display zoals bijvoorbeeld je rit duur, afstand, afstand tot tanken, bandenspanning en nog veel meer. Voor de perfectionisten onder ons kan de afwerking wat beter, zo zijn kabeltjes niet zo netjes weggewerkt maar dat valt vanaf een afstandje niet op.

Extra pakket voor Touring

Naast de sport-editie is er ook een Touring. De Touring motor heeft naar de standaard ABS ook ABS in bochten voor meer veiligheid op de weg maar is alleen verkrijgbaar in de kleur twilight blue. Naast de standaard heeft de Touring nog een aantal extra features:  goudkleurige Spaakvelgen – Bandenspanningsmeter – Handkappen – Verwarmd stuur en zadel van de piloot – Carterbescherming – Middenstandaard – Stuurdemper –  Bidirectionele quickshifter.  Het is jammer dat ze geen quickshifter op Sport hebben gezet want dit zou je juist verwachten bij de Sport versie, zou ik dan denken! 

Deze luxe uitgeruste CFMoto is een grote kanshebber op de tourmotor markt omdat je ontzettend veel krijgt voor je geld en de motor in een betaalbaardere klasse valt dan zijn concurrenten

Prijs CFMoto 800MT Sport, in NL : €12.499 BPM incl. De CFMoto 800MT Touring is verkrijgbaar voor €14.099 PBM incl.