AllesMotornieuwsTravel

Take-Over: Melissa gaat 2 weken op motorvakantie in Duitsland

Rijd je op de motor naar de vakantiebestemming of zet je ze op de aanhanger? Melissa en haar vriend kiezen ervoor om ze op de aanhanger te doen en gaan dan prachtige motorroutes rijden in Duitsland. Benieuwd welke tips ze allemaal geven? Tijdens de motormeiden vakantie-take over, nemen verschillende Motormeiden het instagram account over om jullie te inspireren. Zo komen we overal! Lees hieronder de reis!

Motormeid: Melissa
Volg de take-over op instagram Motormeiden

Waar ga je naartoe en waarom?

Wij gaan drie gebieden in Duitsland af. Een aantal dagen naar het Harz, daarna door naar het Thüringer Wald en vervolgens naar het Sauerland. Het zijn allemaal wat kleinere gebieden waar de meesten een lang weekend naartoe zouden gaan om te rijden. Op deze manier verkennen we tijdens onze vakantie meerdere plekken tegelijk en weten we voor de volgende keer welke gebieden en wegen echt de moeite zijn.

Hoe lang ga je?

We gaan 14 dagen weg, waarvan we er 10 op de motor hopen te zitten, afhankelijk van het weer. De andere dagen gebruiken we om tussen de gebieden te verplaatsen.

Wat rijd je?

Ik rijd een BMW F650CS, een inmiddels 20-jarige eencilinder met meer dan genoeg pit ? en mijn vriend rijdt een BMW R1250GS.

Is dit jullie eerste motor vakantie?

Inmiddels durven we onszelf wel ervaren motorvakantie-gangers te noemen. We hebben de afgelopen jaren veel vakanties op de motor gedaan, op allerlei manieren (hotels / kamperen / appartementen / B&B’s, rondreizen / vaste standplaats, bagage mee op de motor / motor op de trailer).

Hoe ziet je route er ongeveer uit?

Vanaf de camping waar wij overnachten maken we een aantal keer een rondje, we komen dus elke keer op dezelfde plek weer terug. Vaak proberen we vanuit de camping alle richtingen wel op te gaan en zo min mogelijk wegen dubbel te rijden. Op deze manier zien we zoveel mogelijk van het gebied waar we zijn en weten we wat de echte mooie plekken zijn. We proberen de routes altijd tussen de 200 en 300 km te maken, met een rijtijd van ongeveer 5 uur.

Wat ga je doen?

We gaan dit keer kamperen op drie campings. Vaak ontbijten we ergens onderweg op de route nadat we broodjes hebben gehaald bij een bakker die we tegenkomen in een van de dorpen. We zoeken daarna naar een leuk plekje om te zitten. Datzelfde doen we ook met de lunch, en als het koud is zetten we soms ook nog een bakje koffie of thee met een brandertje. Op de terugweg naar de camping doen we vaak de boodschappen voor het avondeten, bij de tent hebben we een klein gasstel om op te koken. Regelmatig proberen we in de avond nog even een stukje te wandelen in de buurt van de camping.

Waar kijk je het meest naar uit?

We houden ervan buiten in de natuur te zijn. De omgeving is meestal prachtig en de wegen zijn veel leuker dan in Nederland. Door voor ons eigen eten te zorgen kun je genieten op de mooiste plekjes. Daarnaast houden we natuurlijk ook van sportieve bochten. Dit alles samen geeft ons het vakantiegevoel.

Hoe neem jij je bagage mee?

De motoren nemen wij mee op onze motortrailer achter de auto. Hierdoor kan al onze bagage mee in de auto in plaats van achterop de motoren (wat we eerdere jaren wel gedaan hebben). Voor onderweg tijdens het motorrijden gebruiken we de koffers van mijn vriend zijn motor om wat spulletjes mee te nemen.