AllesTravel

Take-over: Met Maud op vakantie naar de Vogezen, Jura en de Vercors

Samen met Maud gaan we op motorvakantie in Frankrijk! Maud gaat via de Vogezen, Jura en Vecors naar het zuidelijkste puntje van de Ardeche. Bij elke camping waar ze komt staat er een koud drankje voor haar klaar. Benieuwd hoe ze dat regelt? Lees dan snel verder. Elke week neemt een andere Motormeid het instagram account van Motormeiden over, om een inkijkje te geven in haar motorvakantie. Ga je mee!? Hier alvast een kleine preview over de reis van Maud.

Take-over: @MaudvdM
Ga naar het instagram account van Motormeiden.  

Waar ga je naartoe en waarom?

Ik ga naar Frankrijk op de motor, richting het zuiden, met als zuidelijkste punt de Ardeche. Voor 2,5 week op mijn Yamaha Tenere 700. Op deze motor heb ik  begin dit jaar ook de Motormeiden offroad cursus mee gedaan.

Met wie ga je?

Ik ga samen met mijn moeder op vakantie, zij rijdt met haar camper (en mijn tent en bagage haha). Mijn moeder rijdt overal de snelste route over grote wegen, ik ga zoveel mogelijk over binnenwegen en door bergachtige gebieden.

Vorig jaar hebben we dit ook gedaan en dat is goed bevallen. Alleen rijden vind ik erg leuk en als ik op de camping aankom staat er een koud drankje klaar!

Hoe ziet je route er ongeveer uit?

Vanuit Brabant rijd ik door de Belgische Ardennen naar Noord-Frankrijk. Via de Vogezen, de Jura en de Vercors gaan we richting de Drome en Ardeche, De terugreis moet nog bedacht worden.

Wat ga je doen?

We hebben genoeg dagen waarin we niet hoeven te rijden, dan lig op een ligbedje boeken te lezen. Op de dagen dat we verplaatsen naar een volgende bestemming probeer ik een zo mooi mogelijk route te rijden, tot 400 km maximaal.

Waar kijk je het meest naar uit?

Mooie uitzichten in de bergen vind ik erg mooi

Hoe neem jij je bagage mee?

Al mijn spullen liggen in de camper van mijn moeder, maar onderweg heb ik een Kriega Driebag (soort roltas), met daarin: eten en drinken, powerbank, regenjas, dikke voering voor mijn jas, koelvest, zakmes, paspoort en zonnebrand.