Motortest: Voge 650DSX; Fantastisch bos-crossen of touren vanaf A2 rijbewijs

Op zoek naar een allround motor waarmee je ook offroad kunt rijden? Dan is de Voge 650DSX een perfecte motor voor jou! Een super lichte en wendbare motor waarmee je vanaf A2 rijbewijs ontzettend veel plezier en avontuur kunt beleven! Lees hier de review van de Voge 650DSX. In Nederland is de Voge verkrijgbaar vanaf 8.699 Euro.

Redactie: Nikki Stoltenkamp / 1.78m / rijdt zelf: Triumph Tiger 800 / Instagram: nikkellientje / Fotocredits René Roelofs / Instagram: reneroelofs54

Bochtenkriebels met de Voge 650DSX

Ik moet eerlijk bekennen dat het wat wennen was om vanaf mijn eigen 800cc op een 650cc te stappen, maar des te langer ik op deze motor reed des te meer fan ik werd. Bij de eerste bochten valt het al meteen op hoe soepel en licht de Voge rijdt, de motor wil echt voor je werken en trekt je dus vlot de bocht door. Het vlot optrekken vanuit stilstand is voor de Voge is ook geen probleem, de motor trekt echt lekker op met een max. koppel van 60 Nm / 5500 tpm. Deze 650cc heeft een max. vermogen van 48pk (35kW)/ 6750 tpm.

Zithoogte Voge 650DSX

De motor lijkt hoog maar het zadel zit lager waardoor je echt het gevoel hebt alsof je ‘in de motor zit’, dit geeft een stevig en veilig gevoel omdat het zwaartepunt onder je zit. Doordat de voorkant hoger is zit je goed rechtop en heb je bijna geen last van een zwabberend hoofd door de wind, ik hoorde mijn muziek een stuk beter dan normaal haha!

Bos-crossen voor de eerste keer!

Deze allrounder is er voor gemaakt om offroad te rijden en dat moest ik natuurlijk wel even testen. Vergeet niet de ABS uit te zetten voordat je het bos in gaat. Dit gaat gemakkelijk met een knopje links op het stuur. Voor mij was het ook de eerste keer dat ik met de motor het bos in ging, maar het was een gevalletje ABS uit, gaan staan en gassen maar!

Soepel op los zand

Bospaden zijn voor deze motor geen probleem. Alsof je over een verharde weg rijdt, trekt de motor je gemakkelijk door het zand en voelde ik geen banden wegslippen. De adrenaline en het enthousiasme gierden door mijn lijf, wat geweldig dit! Dit was de eerste keer offroad, maar zeker niet de laatste! Ik heb daarna een nog uitdagender stuk gepakt met kuilen en heuveltjes, zo soepel! Op de Voge 650DSX zitten standaard de spaakwielen en valbeugels zodat je veilig op pad kan.

Verbruik Voge 650DSX

De voge is erg leuk voor offroad, bochten en touren, maar als je de snelweg op gaat moet je echt hard werken, ook schiet het verbruik omhoog. De motor heeft een 18 liter tank en ik had een gemiddeld verbruik van 4.1 L/100 km, waardoor je zo’n 400 – 450 km kan rijden op 1 tank, lekker lang touren dus!

Dashboard van de Voge 650DSX

Het dashboard is eenvoudig met weinig opties via de knoppen. Je ziet in één oogopslag het toerental, verbruik, temperatuur, snelheid, versnellingsstand, bandenspanning, voltage van je accu en de tankinhoud. Met de linkerknop kan je de klok instellen en met de rechterknop het totaal aantal km of je trip. Ik had het handig gevonden als je ook kan zien hoeveel km je nog op de tank kan rijden. Nu wordt dit aangegeven met streepjes, maar op één of andere manier geeft het zien van een knipperend lampje altijd stress. De bandenspanning op het dashboard is wel echt een toevoeging.

Luxe knipogen

Ik ben sowieso erg enthousiast over hoe de Voge eruit ziet, het is echt een mooie motor. Niet een lange snavel aan de voorkant, maar subtiel. Het knipperlicht is ook uniek. Deze knippert niet maar ‘glijdt’, net zoals bij een Audi met led lampen. Dit geeft een luxe uitstraling!

Koffers, koffers en nog meer opbergruimte

De koffers die erop zitten zijn van aluminium en daardoor licht. Er past zo’n 29 liter (links) en 37 liter (rechts) in de zijkoffers en 33 liter in de topkoffer, waardoor je voldoende mee kan nemen. De koffers zijn er gemakkelijk af te halen en weer op te hangen via een schuifsysteem. Onder de buddyseat zit een een kleine ruimte voor bijvoorbeeld een slot en onder het zadel vind je een gereedschapssetje. Daar scoren ze punten mee, dat is altijd handig! Bovendien heeft deze motor zowel een zijstandaard als een middenbok.

Verbeterpunt?

Op de snelweg zou ik met deze motor minder ‘snel’ rijden. De motor moet heel hard werken en door de vibraties kan je minder scherp in de spiegels kijken. Mijn voeten kregen ook meteen een massage en persoonlijk vind ik dit wat storend na een langere tijd snelweg rijden. Wellicht heeft dit te maken met de afstelling van de motor.

Als Voge een keer met een 800cc motor komt, zal ik overwegen de overstap te maken, want ik ben namelijk echt een fan!

Een kanshebber!

Het merk Voge is druk bezig om de Europese markt te veroveren! Ze hebben nu voornamelijk lichtere fietsen, maar timmeren hard aan de weg, bijvoorbeeld met deze 650DSX. Dit is echt een grote kanshebber op de markt voor allround motoren, die je heel goed offroad kan rijden. Vaak zijn allroad motoren aan de hoge en zware kant, terwijl de Voge 650DSX veel toegankelijker is.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0