InspirerendLifestyleTravel

Top-8: Deze motorboeken moet je zeker lezen!

Soms is het fijn om even niet met je voeten in je motorlaarzen te zitten, maar met je voeten omhoog met een leuk of spannend motorboek! Motormeiden heeft de leukste motorboeken voor jou op een rij gezet om cadeau te doen of te krijgen. 

Redactie: Valerie June Smit en Iris Windmeijer
Fotocredits uitgelichte afbeelding: Anja Filak Instagram @anja.moto Anja Filak Photo

Boek moto guzzi

Plaatjes kijken: 100 jaar Moto Guzzi

Honderd jaar van schitterende motorfietsen, overwinningen, avonturen, ongelooflijke persoonlijkheden, die samen het legendarische merk van de adelaar hebben opgebouwd. Het boek begint met een tof verhaal over Melissa Holbrook Piersen en haar Moto Guzzi V7. Het boek is opgebouwd met prachtige foto’s, leuke motorquotes en vertelt de geschiedenis van Moto Guzzi. Een heerlijk koffietafel boek om in te bladeren en lezen.

Boek moto guzzi

Tip: ga na het lezen van dit boek naar het Italiaanse dorpje Mandello del Lario aan het Comomeer, daar staat de Moto Guzzi fabriek.  Motormeiden heeft het Moto Guzzi dorp al eens bezocht! Bestel hier het boek 100 jaar Moto Guzzi 

 

Lingerie en motorleer en Route 8 van Daniëlle Boelens

Lingerie en Motorleer is een licht erotisch boek met veel humor en pikante scènes die je doen blozen!  Daniëlle Boelens is een echte vrouw van de wereld, bijna ieder continent heeft zij al aangetikt met de motor, de boeken die ze schrijft zijn grotendeels gebaseerd op haar eigen avonturen. Tijdens haar vijf maanden lange reis door Zuid-Amerika hield schrijfster Daniëlle Boelens een online reisdagboek bij, zodat ze haar volgers mee kon nemen op avontuur. De complimenten die zij kreeg, motiveerden haar om twee romans te schrijven: Lingerie en motorleer en  Route 8. Beide boeken lezen als een trein, omdat ze met veel humor zijn geschreven en als bonus maak je als lezer ook nog eens op een leuke manier kennis met cultuur en geschiedenis.

Lannoos motorboek Europa - foto motormeiden. Fotocredits: Iris Windmeijer

Lannoo’s motorboek Europa

Ben je op zoek naar inspiratie voor je volgende motortrip? Dan moet je Lannoo’s motorboek Europa gaan lezen! De routes zijn onderverdeeld per land, en er zijn routes voor alle soorten rijders. Wil je graag naar de bergen? Lees dan over de ‘Route des Grandes Alpes’. Benieuwd naar Ierland? De Wild Atlantic Way wordt ook besproken. Er staat zelfs 1 route in Nederland in. Let wel, het zijn voornamelijk geasfalteerde routes die worden besproken. Wil je dus nóg avontuurlijker, dan zal je buiten de gebaande paden moeten gaan rijden.

Lannoo’s motorboek Europa is een dik boek en een echte eyecatcher in je boekenkast. Alle routes worden gedetailleerd beschreven en er staan veel foto’s in. Dit maakt het boek niet alleen een goed boek ter inspiratie of om je volgende vakantie uit te zoeken, maar ook gewoon een heel fijn boek als je over mooie routes wilt lezen. Alle GPX-bestanden kun je downloaden via de website van Lannoo, zodat je meteen kan gaan rijden.

Koop hier Lannoo’s motorboek Europa

Fotocredits: Anja Filak Instagram @anja.moto | Anja Filak Photo

ANWB Motorboek Nederland

Ga je liever wat dichter bij huis motorrijden? Dan kun je het ANWB Motorboek Nederland in huis halen! Schrijver Jan Dirk Onrust heeft veel onderzoek en achtergrond verhalen uitgediept en daar 30 verschillende thema routes van gemaakt. Dit zorgt ervoor dat je spannende motortochten rijdt en in de voetsporen van de wolf, Romeinen of Napoleon treedt. De routes zijn avontuurlijk beschreven, het voelt een beetje als reisverhalen over Nederland met leuke achtergrond informatie. Ook van deze motorroutes kun je op de website van de ANWB de GPX-bestanden downloaden.

Koop hier het ANWB motorboek.

Dansende buffels van Mirjam Grunwald

Hoe reis je met de motor vanuit India naar Nederland? Mirjam Grunwald deed dit met haar goede vriendin Marika. In twee maanden tijd hebben ze ruim 14000 kilometer afgelegd over gigantische bergpassen, woeste woestijnen, kolkende rivieren en door drukke steden. Wat een stoere Motormeiden, vind je niet? Koop hier het boek Dansende buffels.

Altijd Viareggio – Rick Nieman

Oké, Rick Nieman is geen motormeid. Maar wel een motormuis! Zijn boek Altijd Viareggio volgt een vriendengroep die op de motor naar Viareggio, Italië gaan. Vriendschap is een belangrijk thema in dit boek, en het is geïnspireerd op Nieman’s eigen vriendschappen. Het begint als een boek over motorrijden, bierzuipen en vriendschap, maar krijgt gaandeweg meer diepgang. Niemand weet het gevoel van motorrijden beter te beschrijven dan een motorrijder: “motorrijden geeft een ongekend gevoel van vrijheid. Je ruikt de omgeving je voelt de weg, je hebt het gevoel dat je echt reist”.

Koop hier het boek Altijd Viareggio

Theorieboek Motor Rijbewijs A Nederland

Dit is waarschijnlijk een van de best gelezen motorboeken: we hebben het theorieboek allemaal moeten lezen! Gebruik dit motor theorieboek om je voor te bereiden voor het motortheorie examen bij het CBR. Wat betekent dat ene verkeersbord nou? Wanneer heb je wel of niet voorrang? Dit is natuurlijk een belangrijk boek.

Koop het Motor theorieboek hier, of houd de Motormeiden Facebook groep in de gaten, waar andere motormeiden regelmatig hun theorieboek verkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *